sunt bune pireurile din magazin?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreutarozy spune:

Si eu i-am dat lui Alex foarte multe borcane, pot sa spun ca pana acum a mancat 80% mancare de la borcan si 20% mancare gatita de mine. Le mananca pe ambele cu placere. Am preferat mancarea preparata special pentru copii pentru ca este imbogatita cu vitamine, care in mod normal dispar prin fierberea mancaricii pe care o preparam noi acasa. Si asa am facut si economie de timp.
Mancarea din borcane este foarte utila, mai ales cand esti mai lenes la bucatarie.....asa cum sunt eu. Recunosc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aprilie1976 spune:

Noi mancam borcanele de fructe, pentru ca cele de mancare cand i-am dat ii venea sa vomite, nu i-au placut deloc. E adevarat ca poate am incercat si tarziu, la 1 an, inainte s amergem la mare, ca am crezut ca scap de mancare si ii dau borcanele.
Si din borcanele dipar unele vitamine si minerale pentru ca sunt conservate prin sterilizare, la fel cum si din mancarea gatita de noi in casa, pentru ca o fierbi, asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crys3000 spune:

Si eu i-am dat baietelului meu piureuri de fructe si legume la inceputul diversificarii.Cele de fructe au fost ok, insa celelalte-groaznice.De prima data a vomat piureul de legume,iar cand l-am gustat si eu parca era facut din faina cruda,asa ca l-am aruncat.
Parerea mea e ca tot mancarea preparata in casa e cea mai buna si cea mai sanatoasa,mai ales ca sti ce pui in ea.In plus te costa mult mai ieftin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Siminaf poate la voi acolo se gasesc mult mai multe sortimente decat la noi...eu una de ex cand am fost in Bulgaria am ramas uimita cand am vazut borcanase la Hipp cu conopida si pui de ex, sau cartofi cu vita, sau piure de banane, piure de prune, mere verzi, etc...aici toate sunt cu morcov in ele, si varietatea cam mica (cartofi cu morcovi si pui...morcovi cu vita, mazare cu pui si cam astea ar fi toate legumele..combinate intre ele in mod diferit). Nici vorba de dovlecei, fasole verde/galbena, conopida, etc.

Cele de fructe le folosim la greu, insa legumele nu-i plac de nici o culoare.

Iar ref la pret..chiar ar fi interesant cat sunt pe afara, ca aici in Ro ajunge cam la 1.5 euro un borcanas...ceea ce la un salariu mediu de 200 euro sa zicem mi se pare enorm

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

votati mica dansatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Si eu i-am dat vreo 80 la suta pana acum borcanele. Majoritatea organice. Dar nu mereu.Uneori ma ghidam dupa promotii.
Gaseam de ex. 10 la 4 dolari canadieni. Cred ca 1 cad = vreo 25000. Sunt infinit mai ieftine decat acasa.
Cele organice oscileaza intre 67 de centi si vreo 80 de centi.Depinde de firma.
Problema aici e ca , spre deosebire de tarile mai calde, sezonul agricol e f. scurt si sarac. E prea frig. Asa ca daca cumpar din magazine legume aproape 100 la suta sunt legume foarte vechi. Tot este adus din Sudul SUA sau Chile....s.a. Deci sunt destul de vechi.( de ex. vinetele imi ies cu niste samburi negrii ca nici nu iti vine sa mananci salata. Si mi-a explicat o localnica ca sunt tinute mult in depozite uneori si 3 luni si sunt batrane, si m-am lamurit)
In plus dupa ce am facut un calcul mi-a reiesit ca ies mai ieftin cu borcanelele.
Am fost si la un seminar la Dispensar( CLSC pt fetele de aici) organizat pt mamici care incep diversificare. Am fost incurajate sa facem noi mancarea, ne-au dat si o carte de retete, dar au recunoscut si ei ca studiile au demonstrat ca cele in borcanele au mai multe vitamine pt. ca sunt facute cu produse luate direct de pe camp si procesate imediat.
Dar trebuie citite etichetele. Majoritatea nu au nimic adaugat. Vorbesc de cele simple. Deja la crema cu lapte, de ex, sunt o gramada de chestii . De aceea eu nu iau nimic complicat.
Si nu mi se pare exagerat de diversificate. Al meu de ex. e mort dupa brocoli pe care-l fac eu. Si dupa avocado. Dar nu suporta la burtica morcovul. Ii provoaca crampe. Ii mai place mango cu mere.La borcanel.
Carnita si ficatul il iau doar de la pui crescut cu grane( nu cu farina animala), il prepar si apoi il congelez asa cum m-au invatat la dispensar, in cutiutele de facut gheata. Si apoi le pun in pungi etichetate.

Cred ca sunt diferente mari in cresterea copiilor aici sau in tara. Acasa nu mi-as fi permis( eram profesoara...) sa cumpar borcanele. Asta e clar. Aici mi-a fost mai simplu mai ales ca eram si la studii amandoi si faceam cu schimbul cine are grija de el. Si statea sotul uneori si 6-7 ore. Era simplu pt. el sa desfaca borcanelul si sa-l dea.

Acum ca sunt in «vacanta» mi-am luat un steamer si am inceput sa-i fac mai multe chestii.trebuie sa-l invat cu bucatelele.Ca face deja un an . Plus ca vine vara si vreau sa profit de putinele produse locale.( ca un exemplu in provincia asta nu se produc cirese, sunt aduse din Ontario......).

Numai bine si sanatate la puiuti.

www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Eu foloseam pireurile Hipp numai in cazuri de urgenta, nu aveam timp sa ii gatesc sau plecam undeva si nu apucam sa ii prepar. Sincer am luat cam mai toate sortimentele gasite prin tara, insa toate mi se mare ca au acelasi gust.

Cel mai bine i le faci tu in casa si apoi le pui la congelator, asa bine stau si ti-ai facut portia pe o saptamana si gata nu mai ai treaba.

Parerea mea [:P]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Eu sunt si pro si contra.
Pro - pentru cazul cand trebuia sa plec undeva si nu stiam cand ajungeam acasa si ca o mamicoasa ce sunt aveam in geanta un borcanel cu o lingurita,o sticla de lapte,termos cu apa fiarta calduta,ceai...deci pentru cazuri de urgenta.
Contra- nimic nu este mai bun ca o mancare proaspata gatita de tine in casa.Si acum (Emma are aproape 5 ani) Emma mananca mancare proaspata de 2 ori pe zi.
Dar parerile sunt impartite si fiecare alege.

Aida - mama de pisica mica.

http://emma.ablog.ro

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gonghy spune:

Si eu ii dau la Maya borcanele de la 4 luni.
Astazi nu am avut timp sa mai gatesc si i-am luat borcanel de la Nestle cu jambon,morcov si orez pt 8 luni si la mancat pe tot.
Pentru maine,ca vom fii plecate la drum i-am luat peste cu legume si orez.
Ii dau pentru prima data peste sper sa ii placa,ca altfel...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia.min spune:

Folosesc si eu pentru baietelul meu borcanase Hipp/Nestle pentru ca, recunosc, e o varianta comoda.
De curand am trecut la borcanasele de 6 luni; pe aproape toate etichetele gasiti: adaos de sare, amidon, amidon modificat, acid citric si chiar zahar (vezi caisele de la hipp); se mentioneaza doar ca nu au conservanti sau gluten
Dar primele ingrediente enumerate sunt OK pentru copii? Stiu ca sunt verificate si aprobate de autoritatile in domeniu, totusi....

In ultima vreme am renuntat la borcanase si folosesc un vas cu abur pt preparare legume si carnita. Fac o cantitate mai mare si pastrez la congelator. Iar fructe iau din piata.. Papa cu mare placere
Probail ca o sa mai apelam la borcanase dar numai in cazuri .. urgente (nu am apucat sa-i gatesc, plecam din oras)

claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuele4u spune:

Eu am incercat sa ii dau fetitei mele inca de cand era bb..nu le-a acceptat...si nici mai tarziu ( nini macar in caz de urgenta). EU nu zic ca nu sunt bune, din moment ce multi copii le papa cu placere, probabil ca a mea prefera mancarica gatita de mama ei

Mergi la inceput