Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (19)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

quote:
Originally posted by Madana

Miro te pup dulce ...

si eu pe tine. Ai mai aparut si tu? BRVAO tie. Mi-era dor de tine. Ma bucur ca ai inceput sa papi (fara sonda) si ca va merge bine. Doamne ajuta in continuare ... si ai mare grija de tine.
Atata mi-e de dor de mica printzesa Anna-Maria - cea pe care ati vazut-o la intalneala la Buc. ... si atat ne striga si ea pe noi (si la tel .. .si pe mess - cu webcam) ... ca ne-am decis sa mai facem inca o data experienta asta pana nasc ... acu cat e burtica mica.
Poate ii conving sa mai tragem o tura de la Ploiesti la Bucuresti ... si poate ne vedem iarasi. Ce zici? Oricum e numai un plan deocamdata. you back.

Miro20+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

salutare

ma plang si eu ca mi-e greu sa tzin pasul la scris, si la citit fac eforturi, bravo voua e bine ca discutati toate cele.
Raportez ca maninc putzintel dar adaug ca imi fac norma de un kg de fructe pe zi. Apa... nu prea multa, recunosc, dar de cate ori va citesc pe voi imi amintesc si mai indes o juma de cana....

Madalutza, zici ca ai fost la Lepsa in week-end. sau e o super coincidentza sau ai fost la un team-building organizat de firma noastra!...

cu scurgerile inscrieti-ma la faza "ma bucur ca e normal"

MIRO, fruntea sus si zambeshte ca ai o papusha in burtik si nu ai ce face, familia nu o poti alege. Invatza lectzia ca sa stii cand o fi vremea ta, si lasa sa treaca amaraciunea. Te pup tare!

si iar va pup in viteza ca ma ashteapta tati sa mergem la inot

marcela 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

miro uite multi ca sa iti mai treaca din suparare. stiu ca e greu cu familia si eu chiar ma consum mai mult acum decat inante cand oricum eram o plangacioasa. uite ca acum cand iti scriu galusca mea da din picioare. cred ca ma aproba ca o cam stresez cu reprizele de plans.

intr-una din zilele trecute am incept sa plang din senin de nu stia ionut ce am si eu nu aveam nimic doar ca asa imi venea sa plang.

poate ajung in vara asta si la timisoara ca o sa am foarte multe tabere si participari la evenimente ale cluburilor copiilor din tara si poate ne vedem. de fetele tale ce mai stii - zile sa-mi dea si mie un semn de viata, ce ar face daca ar fi cu noi... sa vedem daca punem ceva pe picioare din toamna si la voi.

Dandusica unde esti draga ca astept si eu o evaluare. te dulce ca poate asa iau si o nota buna.

Raluca 19+ si bebelina in burtica

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

iaca raportez si eu daca se cere: dimineata incepe cu paharul de suc de portocale,o banana, 2 felii de paine cu un fel de Almette de al vostru , o felie de paine cu unt si gem, plus cafeluta cu lapte.
la 10: 2 piersici , un mar si o mana de alune fistic
la pranz: ciorba de legume (telina, conopida, morcov, etc) si pui la gratar cu salata greceasca (rosii, castraveti, masline, ceapa, salata, branza)
intre timp am bagat un litru de apa
seara : salata de vinete cu rosii si cirese , plus lichid cat incape.
mai ciugulesc cateceva intre mese,nai beau un ceai , o cana de lapte, un ou .... asa ca eu cred ca e deajuns. oricum mai mult nu as putea si pace.

cat priveste scurgerile, eu nu am decat cele normale pe care le aveam si inainte de sarcina.

azi e ultima zi de lucru, de maine concediu.

pupici la toate fetele.

Mergi la inceput

cat priveste constipatia, nu am avut niciodata probleme si nici acum . dimpotriva, vad ca merg cam de 2 ori pe zi , in cantitati mai mici, ce-i drept, deci "functionez" bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

cum te mai simti??
in urma cu cateva pagini ti-am scris cate ceva despre straile pe care le ai..ai citit?

quote:
Originally posted by Ktrinel

iaca raportez si eu daca se cere: dimineata incepe cu paharul de suc de portocale,o banana, 2 felii de paine cu un fel de Almette de al vostru , o felie de paine cu unt si gem, plus cafeluta cu lapte.
la 10: 2 piersici , un mar si o mana de alune fistic
la pranz: ciorba de legume (telina, conopida, morcov, etc) si pui la gratar cu salata greceasca (rosii, castraveti, masline, ceapa, salata, branza)
intre timp am bagat un litru de apa
seara : salata de vinete cu rosii si cirese , plus lichid cat incape.
mai ciugulesc cateceva intre mese,nai beau un ceai , o cana de lapte, un ou .... asa ca eu cred ca e deajuns. oricum mai mult nu as putea si pace.

cat priveste scurgerile, eu nu am decat cele normale pe care le aveam si inainte de sarcina.

azi e ultima zi de lucru, de maine concediu.

pupici la toate fetele.

dolores 16+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze

ieri a trecut, maine este un mister, astazi este un dar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Pe mine ma lasa Dandusa corigenta... Cu fructele merge, mananc si imi cad bine, dar cu lichidele... mai slabut. Inca mai am greturi si uneori senzatie de voma, asa din senin, iar cand beau apa am impresia ca imi ramane in gat, chiar daca beau doar o picatura. Iar sucuri sau ceaiuri... niciodata nu m-am omorat dupa ele. Dar ma consolez cu gandul ca si fructele contin apa, mai bag cate o supa, cate o ciorba... cumva o scot eu la capat. Si ma mai gandesc ca va trece si senzatia asta de greata candva, nu? Ca vad ca voi, majoritatea, sunteti bine din punctul asta de vedere. Uite ca nu mai tin minte cat a durat la mine la prima sarcina.
De fumat am reusit si eu sa ma las, dar aici m-au ajutat greturile, si daca vad pe cineva fumand la televizor mi se face greata si simt ca dau pe afara...
Despre alcool... si mie imi e pofta, dar cel mult iau cate o gura de la sotul meu, maxim o data pe saptamana. Un paharel o data mi se pare mult, ganditi-va ca alcoolul ajunge in sangele vostru si mai departe la copil... e ca si cum i-ati da de baut unui bebelus, si cu asta sigur nu sunteti de acord, nu? Iar bebelusii nostri au acum cateva sute de grame, pentru ei e nevoie de foarte putin alcool ca sa resimta efectele.
Am gasit un articol chiar pe desprecopii, dau aici cateva citate despre riscurile consumului de alcool in sarcina.

"Medicii pot constata una sau toate din urmatoarele trasaturi:
- anomalii caracteristice ale fetei
- deficiente de crestere
- disfunctii ale sistemului nervos central

Majoritatea bebelusilor suferind de FAS (Sindromul Alcoolismului Fetal) au o greutate si o dimensiune mica la nastere. De obicei au capul mic (microcefali) iar multi dintre ei au caracteristici faciale tipice: frunte bombata, ochii afundati in orbite, nasul scurt si "carn", buza de sus uscata si rosie, barbia inauntru, gura incomplet dezvoltata, deschidere in bolta palatina si/sau urechi deformate.

In plus, copiii cu FAS pot prezenta anomalii ale incheieturilor, curbura a coloanei vertebrale, probleme cu inima si defecte genitale.

Consecinta grava: Retardul mintal

Cea mai severa exprimare a FAS-ului este retardul mintal - IQ - ul mediu fiind 65. Copii cotati ca avand o inteligenta normala dar care sufera de FAS, nu au aratat inca faptul ca au fost expusi la alcoolismul mamei. Asta pana cand vor merge la scoala; probleme ca dificultati de invatare, memorare, lipsa de concentrare, impulsivitate, stari de confuzie vor fi frecvente. Au tendinta de a fi lenesi, indolenti, greu de disciplinat si indaratnici cu profesorii si parintii.

Care este cantitatea de alcool daunatoare?

Medicii nu pot spune precis ce cantitate de alcool supune feotus-ul la risc sau in ce stadiu al sarcinii feotusu-l este mai mult afectat. De aceea, toate gravidele, mamele care alapteaza sau care femeile intentioneaza sa aiba un copil, trebuie sa tina cont de aceste avertizari si sa renunte complet la consumul de alcool. In plus, sotul trebuie sa fie alaturi de sotia lui si sa renunte si el la consumul de alcool pe perioada sarcinii."

Gasiti articolul intreg www.desprecopii.com/info.asp?id=200" target="_blank">aici.

Sper ca nu v-am dat motive de ingrijorare, dar sunt convinsa ca toate vrem sa le dam un start cat mai bun copiilor nostri, si daca tot avem acces la multe in formatii in zilele noastre, macar sa ne si folosim de ele.
Haideti ca nu mai e mult... inca vreo cateva luni de sarcina, apoi cateva luni de alaptat... si tragem un chef dupa aia... eu ma vad dand gata o sticla de vin rosu, ca la asta poftesc acum cel mai des!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Ktrinel
Iulia, Donia, voi aveti vesti??

Ktrinel, eu sunt mic, nu stiu nimic ... inca. Nu am decat 13 saptamani si cateva zile, mai am de asteptat pana ajung la urmatoarea ecografie de 20 de saptamani... si le tot invidiez pe fetele din Romania care pot sa ajunga mai des sa vada bebelusul. Dar ma obisnuiesc si cu sistemul asta, ce sa fac?

Almo, felicitari pentru fetita! Da, vorba lui Ktrinel, o nasti direct canadianca!

Chiar, Ktrinel si Almo, voi aveti deja cetatenia? La noi bebele va fi primul canadian din familie, noi abia la anul depunem actele.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

dolores, nu stiu ce sa zic, sunt schimbatoare, am observat ca ma apuca dupa pranz si incerc sa imi fac de lucru, mai sun un prieten...mai intreb publicul...vorba concursului....ce sa fac, stiu ca trece. mama mea ma omoara si ea cu intrebarile si deciziile ei, ba vine, ba nu vine, ba vine 2 luni, ba vine de tot....apoi ca daca vrem sa ne descotorosim de ea mai incolo, eu unde se duce, sau ce face intre straini...(ea e divortata, si e inca in activitate ca medic ca cabinetul ei particular) asa ca pare ca ea ar fi gravida mai degraba cu starile ei...dar ea mereu a fost asa...nu ma mir.

Mergi la inceput

Donia, au trecut cei 3 ani ....daca ne-om gasi timp si de depunerea actelor vara asta ar fi super.oricum am inteles ca dureaza aproape un an daca nu mai mult pana la pasaport, asa ca .....

almo , eu ma duc pe sestache la echo , ca si ma mine m=ar fi trimis doar la 3 echo toata sarcina. ma duc la un cabinet particular si platesc , cam 100-125 cad si asigurarea imi ramburseaza 50%. acuma sigur ca nu o sa ma duc sapt, dar la o luna , doua ...poate ma mai potolesc.

Mergi la inceput