mame lacto vegetariene

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamescu spune:

Uleiul de rapita este cel din caer se face si margarina si alte lucruri,caci rezista la temp f inalte si la prajeli multe.Eu nu sunt pro administrare ,caci il gasesc si in cartofii prajiti si congelati.Asa ca.....

Binecuvantata cu suflet pereche-R. si cu un scop luminat in viata-Tomas Cristian,asteptand un bebelus in ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

Buna!

Am sosit din maternitate joia trecuta; am nascut bebelina Ilinca-Ana dupa fix 38 saptamani, pe 3 iulie.
Deocamdata ma limitez la a va urmari postarile de aici, nu prea am timp sa scriu, stiti voi cum e...
O singura remarca pt mamescu: daca nu erai puternica, nu ramaneai vegetariana langa un sot nevegetarian cu personalitate puternica- scuze de repetitie insa pe moment imi lipseste inspiratia.

gazella, mare dreptate ai tu:

"Si iarasi copiii nostri ai tuturor aleg? Nu ma refer doar la mancare. In primii lor ani de viata noi alegem pentru ei in absolut orice, ca pe parcurs sa li se dea posibilitatea sa faca propria alegere.
Asa ca discursul asta cum ca nu li se da posibilitatea de alegere copiilor vegetarieni eu il vad ipocrit. Integreaza doar niste valori ale familiei, asa cum altii integreaza alte valori."

insa ne lovim de prejudecati; te invidiez ca acolo unde esti poti discuta cu "pediatri specializati in alilmentatie vegetariana", aici eu una nu am auzit decat punctual de medici care sunt deschisi la asa ceva, insa nu fac parte dintr-un grup oficial ca sa zic asa.

Ne mai auzim curand,
Aura

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

apisica, felicitari pentru bebelina!

gazzela, noi nu suntem vegetarieni, dar ma intereseaza subiectul, ma gandesc sa-i introduc ulie de peste sau in piticului in alimentatie. Dar inca am retineri, pe cateva site-uri am citit ca nu se recomanda inainte de 3 ani. Multumesc pentru informatiile date!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inafrunza spune:

Nu cred ca este o problema alimentatia vegetariana la copii.
Am multe rude care fac parte din cultul adventist de ziua a saptea care nu se ating de carne din mosi stramosi. Si pot sa spun ca asa copii frumosi si sanatosi cai ai lor mai rar.
de exemplu copilul meu pana la varsta de 2 ani nu a vrut nici macar sa guste supa de pui. Nu a agreeat amestecuri de alimente, nu i-au placut si nu ii plac nici acum cerealele din cutie ci prefera terciul de fa integrala indulcit cu miere si amestecat cu nuca, coliva dar indulcita cu miere.
Copilul alege instinctiv ce ii trebuie in alimentatie, nu trebuie fortat sa manance carne daca nu vrea.

sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hermelina spune:

Mamescu, adica puii nostri care nu sunt lacto-veg, vor zace pe un pat de spital???????????????/Nu te supara dar nu e onorabil ce ai scris. Daca vrei sa sti parintii si bunicii mei au mancat carne zi de zi si sunt superrr ok, Bunicii la 83 ani sunt f frech, pleaca de 2 ori pe an in concediu, si nu la tratament.Pe tema asta se poate discuta cu pareri pro si contra , dar asa cum noi va respectam va rugam sa ne respectatii si voi pe noi, - carnivorii- . Nu accept ca cineva sa imi spuna de fetita mea ca l a18 ani va zace pe un pat de spital- asta daca va supravitui.Scuze dar remarca e fffffff deplasata.

"Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Ca sa vedeti ca nu deschid topicuri noi am gasit topicul care ma interesa si m-am gindit sa-l reactivez.
Si eu sint o mamica vegetariana si as vrea sa schimb impresii cu mamici ca mine - fara polemici, doar schimburi de pareri...
Cred insa ca ac topic s-ar potrivi la capitolul "Prieteni dintotdeauna".Daca si moderatorii cred ca fel, ii rog sa-l mute acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelalexis spune:

Buna ziua.Sunt o membra nou aparuta dupa cum prea bine remarcati si sincera sa fiu dorinta mea era ca sa intru in acest club al mamicilor ,nu neaprat sa comentez subiectul legat de afi vegetarian sau nu.Dar o data ajunsa aici am sa incerc sa va povestesc ceva pe foarte foarte scurt.Am sa va pun in primul rand ca am 2 fetite si una dintre ele este mare cat mine,iar cealalta a fost groaznic lovita de soarta.Am nascut-o aici in Canada cu sotul alaturi si ne-am bucurat ca Dumnezeu ne-a binecuvantat cu inca un ingeras.La scurt timp am venit acasa in Romania si am aflat din pura intamplare ca fetita noastra are tumora.Au urmat 2 ani si jumatate de chin si suferinta asa cum nu mi-a fost dat sa cunosc vreodata su macar sa aud.Ani de opertii,chimioterapie,iradiatii,anestezii,catetere,branule,tomografii si investigartii neincetate,prelevare de celule si interventii pe viu acolo unde era cazul.In toata acesta perioada fetita mea avea nevoie de suplimente alimentare,de foarte multe proteine si alimente care sa o ajute sa se ridice,sa o detoxifice de otravuri si sa poata continua drumul.De la o cura la alta era din ce in ce mai grei si Dumnezeu tare a mai incercat-o si pe ea i mai ales pe noi ca parinti,dar ideea e cel mai mult a ajutat-o........tratamentele bio,cele naturale si vegetariene.Morcovul,marul,patrunjelul,rodia.....o ajutau la hemoglobina si ouale in proteine,laptele si branza si iaurtul erau de baza.Bananele sunt anticancerigene la fel si conopida,varza alba,varza rosie,broccolli si pot salva vieti.
Exista si cereale bio suta la suta pe care ma bazam mereu.Sunt de acord ca fiecare face ce vrea cu viata lui si acest lucru facem si noi,numai ca pe fetita noastra ceea mica o hranim cat mai natural si sanatos,anticancerigen si toate aceste ierburi,verdeturi pot face cu adevarat minuni.De ce persoanele vegetariene convinse nu sunt afectate atat de tare de cancer?Eu,una mananc orice si toata familia se hraneste absolut cum doresc,dar de cand i-am schimbat modul de a fi hranita,fata mea din acel moment a fost salvata.
Poate ceea ce am scris e neinteresant si nici nu doresc ca sa fiu subiectul cuiva de discutie,am incercat doar sa va dau un caz viu,real,ca a fi vegetarian insemna sa fi mai sanatos decat ceilalti.
Multumesc ca sunteti aici si ca aveti timp sa legati asemenea prietenii.Nu stiu daca am sa mai scriu vreodata fiind ocupata cu scrierea unei carti pe care o finalizez acum si va aparea in vara.Veti putea sa-mi cititi povestea amanuntit sau macar incerc ca acesta carte sa fie un fel de carte de vizita.Sa salvez vieti daca pot.Vor exista adrese,numere de tel,nume de medici,clinici care pot ajuta si in care ma incred cu tot sufletul.
Va doresc sanatate.
Cred ca sunt in masura sa va spun ca singurul motiv pentru care se merita sa va bucurati cu adevarat este sanatatea.
Va pup si Dumnezeu sa va aiba in paza lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

http://www.studiulchina.ro/Despre.html
The Chiana Project e unul din studiile cele mai complexe privind raporturile dintre alimentatie si boli definit de New York Times "Grand Prix" ul epidemiologiei.
E rezultatul unui efort international conjugat dintre Universitatea Cornell, Academia Chineza de Medicina Preventiva, Academia Chineza de Stiinte Medicale si Universitatea Oxford.
E un studiu epidemiologic care a durat mai bine de 10 ani.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17045417&ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

http://www.straitstimes.com/Latest+News/Tech+%2526+Science/STIStory_185641.html

si o scurta sinteza in romana

http://www.protv.ro/stiri/international/cercetatorii-americani-anunta-carnea-de-porc-este-cancerigena.html

Bendis, 10 luni solidarietate :-))
Felix, 2 ani jumate
botezul muntelui
www.youtube.com/watch?v=IVnPotcVkFQ" target="_blank">Giorgio Gaber "Non insegnate ai ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Recomand si eu cu multa caldura Studiul China.
Se gaseste si in librarii. Ultima data am vazut-o la libraria Mihai Eminescu (cea de langa Universitate).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianna_vali spune:

Si eu sunt ovo-lacto-vegtariana de cativa ani, sotul meu e f de acord cu mine, insa ocazional mai mananca pui si peste.
In timpul sarcinii nu am mancat carne si am avut analize perfecte, chiar mi-a spus doctorita "tu nu vii nicioadata cu nimic?".Eu am renuntata la carne, prajeli si alte chestii nocive in urma unei anemii severe si a unor crize de fiere la intervale regulate, pe care nu le-am mai experimentat de atunci.
Fetita mea are 11 luni si nu ii dau carne. E foarte isteata, deja merge, este rapida si plina de energie, de nu ne putem tine dupa ea. E bine facuta, in sensul e toata numai muschiuleti si fibre :) Papa cu placere fructe, legume, branza de casa (lapte degresat cu calciu), iaurt natural, cereale, in diferite combinatii, branza tofu natur. Medicul de familie mi-a spus sa-i dau carne, inclusiv carne de vacuta cumparata de la magazin!!!ceea ce bineinteles, nu am facut.M-as bucura sa-mi mai spuneti ceva papici ce as putea sa-i dau.
Cat despre faptul ca ei trebuie sa aleaga, atunci de ce sunt parinti care le spun la copii "nu" din 5 in 5 minute, de ce li se alege religia, de ce li se transmit valorile morale ale familiei, etc? Parerea mea e ca noi trebuie sa-i indrumam pe copii pana sunt ei in masura sa ia decizii singuri. Si sa le dam variante, in conformitate cu ceea ce consideram noi ca e ok. PLus ca daca pe noi ne vede ca mancam natural si se obisnuieste asa, asa va fi firesc pentru ea.
Va pupam cu drag!

Mergi la inceput