pasapost bb - info pls
Buna!
As vrea sa ies din tara cu bb in varsta de 6 luni.Ce trebuie sa fac dpdv al pasaportului? Il trec pe al meu, ii fac separat? Are vreo importanta daca adresa de domiciliu de pe pasaport nu coincide cu cea de pe buletinul meu?
Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Daca este sub 2 ani cupilu', atunci il treci pe pasaportul tau.
Actele care iti trebuie sunt:
- pasaportul tau
- certificatul copilului copie si original
- cartile de identitate ale ambilor parinti
- acordul celuilalt parinte la notariat
- taxa CEC de 6 RON pentru un copil
- formular Tip 4
- dupa caz, copii dupa hotararea judecatoreasca
Da, trebuie sa ai acelasi domiciliu cu cel de pe buletin.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
ilenutza spune:
Off, off , mai, mai atunci tre' s aimi schimb si eu pasaportul din nou.Ca l-am schimbat anul trecut!In Buc, pt sect 6 unde se depun actele?
Miria
Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor
Ioana75 spune:
Ile, poti sa ii faci pasaport separat lui bebe. Mergi la directia pasapoarte a municipiului Bucuresti, pentru ca acolo este un birou special pentru copiii sub x ani si batrinii peste y ani, si de obicei e coada mica. Informatii gasesti www.pasapoarte.mai.gov.ro/" target="_blank">aici. Te sfatuiesc sa iti downloadezi toate formularele de pe internet si sa le completezi de acasa. Indiferent ca il treci pe pasaportul tau sau ii faci pasaport simplu, trebuie acordul ambilor parinti (in fata lucratorului de politie sau declaratie prin notar). Succes.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
miria_cristina spune:
Suna aici, unde este Directia Generala si intreaba!
BUCURESTI Str. Nicolae Iorga, nr. 29, sector 1
TELEFON 2.12.56.83
FAX 3.12.15.00
Uite si sectiile de politie din sectorul 6, in caz ca ai nevoie de ele.
Sectia de Politie Nr. 21 Sector 6 Bucuresti - Str. Desrobirii, nr. 23, tel. 021.4340188
Sectia de Politie Nr. 22 Sector 6 Bucuresti - Drum. Taberei, nr. 44, tel. 021.4131020
alinutza00 spune:
pasaport individual se face numai cu motive intemeiate, copilul circula in strainatate mult, insotit mai mult de bunici etc
ilenutza cred ca nu ai inteles bine, nu tb sa iti schimbi pasaportul, se lipeste doar un autocolant cu datele copilului pe pag 3 a pasaportului tau
alinutza si david nazdravanul (11 mai 2004)
http://community.webshots.com/user/alinutzza77
miria_cristina spune:
ALINUTZA - Fata nu are aceleasi date si pe buletin si pe pasaport, deaceea trebuie sa umble si la pasaportul ei. Nu cred ca vor accepta ca domiciliul sa nu fie cel actual, spre exemplu.
Dar, oricum , trebuie sa intrebe.
Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by alinutza00
pasaport individual se face numai cu motive intemeiate, copilul circula in strainatate mult, insotit mai mult de bunici etc
Atunci nimic mai simplu: declari ca ai acele motive intemeiate, spui asta si in audienta si, odata ce obtii pasaportul, nu sta nimeni sa verifice.
Robert are pasaport separat de la 2 ani si jumatate - din vara trecuta - si-mi amintesc ca am scris in cerere si despre eventualitatea de a calatori cu bunicii dar, in realitate, el merge numai cu noi.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
mariana_1976 spune:
Nu-mi vine sa cred faza cu schimbatul pasaportului la schimbarea domiciliului!
Pai daca e asa,unii oameni stau cu chirie si se muta des.Trebuie sa dea mereu bani sa-si schimbe pasaportu´?? In pasaportul romanesc nou e cumva trecut orasul/judetul unde domiciliaza cetateanu´ sau adresa completa????!!!!!!!!Daca da, mi se pare cu totul deplasat! In pasaporturile celorlalti europeni n-am vazut asa ceva! Ar fi de risul lumii sa te taxeze pentru o inventie din asta!
Ce nu inteleg eu, de ce oare ne plimbam cu hirtii peste hirtii cind exista o evidenta a populatiei computerizata?
De ce mai exista numar personal???Ca sa-l punem la pastrare si sa nu se foloseasca in codul pasaportului pentru a face schimbari automat in registrul populatiei!?
Nu mai inteleg nimic,mi se pare ceva de neconceput.
Sper ca n-am suparat prea mult pe nimeni cu intrebarile si afirmatiile mai...vehemente.
Ilenuta, e mai bine daca reusesti sa-i faci pasaport individual, ca nu se stie niciodata ce situatii pot aparea Doamne fereste.(altfel poate va fi mai complicat sa paraseasca tara respectiva fara parintele in pasaportul caruia se afla. Si probabil e mult mai dificil daca se intimpla vreun accident si parintele respectiv e in imposibilitatea de a se deplasa dintr-un motiv sau altul).
Mariana
mama de Monica(1998)Matei(2001) si Markus(17.02.2006)
ligia13 spune:
Nu-i asha usor sa declari pur si simplu!
Tre sa si dovedesti, ca asha-i la noi: adica, merge in tabarac - daca da, arati biletul. Merge la o ruda, arati biletul de avion, daca e mic, cine-l insoteste.
Asha ca , parerea mea, cel mai simplu faci cerere de pashaport nou si odata cu asta, deci o singura coada, fara alta taxa suplimentara dai si actele copilului ca s-al treaca in pasaport. Eu asha am facut.
Dar ce nu stiam, si am stat de 2 ori la coada, pt copil trebuie si doua poze, ca nu-l pozeaza acolo. E ciudat, dar la noi, anul trecut asha a fost, nu stiu daca s-a schimbat legea.
Eu si Raducu (22.04.2005)