pasapost bb - info pls

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Eu am depus actele de pasaport acum 2 saptamani.
In primul rand, imi scuzati gnoranta, dar in pasaport nu scrie nici un domiciliu. Nu are nici o legatura cu domiciliul. Noi am inclus copilul in pasapoartele amandurora, din 2 motive:
1. iti trebuie motiv intemeiat (si dovada acestui motiv) sau pila sa faci asta.
2. Nici la Iorga nu e foarte mica acea coada si copilul are de obicei mici stari de nervi datorate caldurii si aglomeratiei, sau se joaca si dai peste o vitica din aia de angajata care te intreaba ce cauti cu copilul acolo ca nu e loc de joaca... amabilitati menite sa iti creeze o stare de spirit excelenta.
E o problema insa daca nu ai acelasi nume pe buletin si pe pasaport... atunci trebuie schimbat. Eu am stat de la 4 dimineata la sectia de politie si pana la 8.30 cand s-a deschis am aflat tot ce trebuia. Ma pot face consultant pe probleme de pasapoarte.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Noi n-am dat spaga, am spus ca in vacanta de iarna vin bunicii sa-l ia in Romania (atunci era vara) si, cum el este in strainatate, cumva trebuie sa plece de acolo si am mai zis ca nu i se poate face pasaport la Consulatul din Germania, iar de bilet de calatorie dat de Consulat cei de la politia Iasi nici nu stiau, asa ca i-au facut pasaport si gata. De atunci copilul oricum n-a calatorit decat cu noi. Odata facut pasaportul e bun facut!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Cand avea fi-miu 4 luni am plecat cu el in concediu. Interesandu-ne la Nic. Iorga, ni s-a spus ca trebuie sa-i facem pasaport individual, ceea ce am si facut. Desi e o aberatie, la varsta aia se schimba si culoarea ochilor, si inaltimea si fata si tot ce vreti voi. Asta se intampla in 2003. Atunci ni s-a spus clar ca nu se mai practica trecutul copilului in pasaportul parintilor. Sa inteleg ca am stat degeaba cu el pe-acolo, am asteptat degeaba sa-i fac poza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Fetele, o sa ma interesez si o sa va tin la curent.Este adev. ca nu este trecut domicilul pe pasaport, si nici mie nu mi se pare ca trebuie sa coincida adresa din buletin cu cea de pe pasaport.

Pupice!

Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Eu am trecut, in primavara, ambele fete pe pasaportul meu. Am preferat asa pentru ca stiam ca pasapoartele individuale se schimba mai repede decat o sa fiu eu nevoita sa-l schimb pe al meu. Si costa si mai putin (o taxa de 30000 lei pentru detinatorul pasaportului si inca una - la mine doua - de aceeasi valoare pentru copil). Am fost la directia Pasapoarte de pe Nicolae Iorga, la sectia speciala pentru copii. Pozele fetelor le-am facut acolo, iar declaratia sotului (cum ca e de acord cu toata operatiunea) am scris-o pe loc (nu a fost nevoie de notar).

Mergi la inceput

Am intrebat si o sa il trec pe bb pe pasaportul meu in Buc, desi epasaportul a fost eliberat in Cta si eu am buletin de Buc.De-abia aici am ajuns cu ... treaba!sapt viitoare merg la pasapoarte si va spun cum a fost si ce mi-au cerut.

Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu i-am facut copilului pasaport individual. Si are 9 luni. Astazi l-am luat si e asa de caraghios.... Am facut pasaportul la circa de politie de sector. Nu mi-au cerut nici-un fel de motive intemeiate (asta era acum 2 ani cand i-am facut pasaport celui mare). M-am dus cu copilul, cu tatal si cu actele necesare si gata. Fetele de la pasapoarte au fost ff dragute si ne-au luat inaintea cozii. Mentionez ca nu am dat spaga desi ar fi meritat ca au fost super ok.

Adresa nu are importanta. Trebuie certificatul de nastere si buletinele parintilor + copii si taxe. Important e sa semneze ambii parinti pe cererea de pasaport acolo, in fata "organului".

I-am facut pasaport individual pt ca noi, parintii, trebuie sa le schimbam pe ale noastre la anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolett2445 spune:

Eu l-am trecut pe David cand avea doua saptamani in pasaportul meu si al sotului taxe de 10ron de fiecare.I-a facut poza si a lipit in fiecare pasaport autocolant cu toate datele,initial am vrut sa-i facem pasapot dar o sa il facem la anul viitor.in poza dormea si nu am putut sa-l trezim.procura semnata la notar in prezenta ambilor parinti de care avem nevoie in cazul in care bb calatoreste doar cu un singur parinte,la vama de la romani.
problema mea e alta,si cred ca o sa postez subiect nou pe tema asta.eu am viza pentru doi ani in uniunea europeana si am de gand sa calatoresc cu bb din luna august pana in luna decembrie deci cinci luni de zile,deci bb o sa sara din cele trei luni permise in uniunea europeana,pt ca el nu are viza,o sa primeasca interdictie la intrare in Romania in luna decembrie?sau o sa primesc eu?

NIKOL si bb DAVID (15 MAI 2006) http://photos.yahoo.com/nikolett2445

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Nicolett stiam ca daca tu ai viza si copilul este inclus in pasaportul tau si el are dreptul sa calatoreasca pe aceeasi perioada ca si tine, cu conditia sa se mentioneze in viza.
Pe mine m-au intrebat la iesirea din Romania cu copilul de ce nu este mentionat si el pe viza mea permanenta,desi e trecut in pasaportul meu.Le-am explicat ca are dubla cetatenie.
Am impresia ca in viza ta ar trebui sa se mentioneze si copilul.Trebuie sa intrebi tara care ti-a eliberat viza.

Sabina 12+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Anya, in ce sector locuiesti?

Varsta Victor

Mergi la inceput