ovare polichistice

ovare polichistice | Autor: doxinu

Link direct la acest mesaj

De curand am aflat ca am ovare polichistice si ca daca vreau sa raman gravida trebuie mai intai sa mi se faca o decorticare a ovarelor.Aceasta operatie ma ingrozeste insa daca este ultima solutie o voi accepta pentru ca nimic nu-mi doresc mai mult decat sa am un copil!Momentan dr. meu mi-a recomandat sa iau Diane 35, 6 luni dupa care mai vedem zice el.Daca una dintre voi trece sau a trecu prin asa ceva si a scapat de decorticarea ovarelor va rog frumos incurajati-ma si pe mine!!!!Cel mai tare mi-e frica de infertilitate care se spune ca este una dintre rezultatele ovarelor polichistice.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de doxinu

De curand am aflat ca am ovare polichistice si ca daca vreau sa raman gravida trebuie mai intai sa mi se faca o decorticare a ovarelor.Aceasta operatie ma ingrozeste insa daca este ultima solutie o voi accepta pentru ca nimic nu-mi doresc mai mult decat sa am un copil!Momentan dr. meu mi-a recomandat sa iau Diane 35, 6 luni dupa care mai vedem zice el.Daca una dintre voi trece sau a trecu prin asa ceva si a scapat de decorticarea ovarelor va rog frumos incurajati-ma si pe mine!!!!Cel mai tare mi-e frica de infertilitate care se spune ca este una dintre rezultatele ovarelor polichistice.

Ce analize ai facut? Pe ce isi bazeaza doctorul diagnosticul?

Eu am fost diagnosticata cu PCOS (sindromul ovarelor polichistice) si mi s-a recomandat ba 6 luni de antibiotice, ba Diane35, ba Clomiphen, ba Acutane. Si cum nici unul dintre tratamente nu imi parea foarte binevenit pt organizmul meu, am facut tratament de plante. La "Naturiste si Homeopate" se discuta despre tratamente alternative, daca te intereseaza.

Multa sanatate.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

doxinu mergi si la un alt medic ( pentru o monitorizare completa) si daca-ti confirma diagnosticul, eu zic sa faci operatia. Se face laparoscopic, te externezi a doua zi si castigi 5 luni de lucru la bb. Eu am facut 2 asemenea operatii, AC n-as mai lua. Mi se pare timp pierdut.
Mai si subiectul " Laparoscopie" in cazul in care te hotarasti si vrei sa stii mai multe.
Bafta orice ai alege

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

HOP SI EU!!!
salutare fetelor. si eu am fost diagnosticata cu ovare polichistice. Mi-a fost recomandata laparoscopia. -> mi-am schimbat medicul.
Diane 35 mi s-a dat si mie - de catre alt medic. L-am schimbat si pe asta. Apoi voiau sa-mi dea metformin - fara a-mi da sa fac analize pentru insulina - acest medicament il iau in special diabetistii.

Am luat fraiele in mainile mele si am cerut stimulare ovariana. O luna ovulam iar una nu. Ovarul stang nu l-am putut face sa functioneze. Pe cel drept insa aveam foliculi frumosi. Cu endometru stateam mai rau. Nu s-a prins nimic.
Dupa 4 luni de stimulari am incetat totul si ne-am relaxat.
Am fortzat ovulatia sa fie intr-o anumita perioada, cu duphaston. In aceea perioada am fost pe munte la aer curat, am luat ceva naturiste (branca ursului si mastodynon - inainte de ovulatie si ghimbir si MACA dupa ovulatie) si acum sunt posesoarea unei burtici super de fetitza.

Concluzie:
ce varsta ai? Iti permiti sau nu sa iti pierzi timpul cu Diane35?
Ce analize ai facut? Cum stai cu profilul hormonal? Poti sau nu incerca o stimulare? Merita sau nu o laparoscopie? daca o poti evita .... de ce nu?
Cere parerea mai multor medici ... nu merge numai pe unul.

BAFTA multa si ne mai auzim.

Miro19+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Am 24 de ani si acest diagnostic a fost stabilt dupa o ecografie vaginala si o analiza a 4 hormoni.Cred ca pot sa mai astepr putin sa vad ce se intampla cu Diane 35 dupa care voi lua o hotarare.Aceasta opreatie ma inspaimanta dar daca este ultima solutie nu am ce face.Dr.mi-a zis ca acest tratament nu-l facem mai mult de 1 an, desi initial mi-a zis ca 6 luni ca sa vadem cum reactioneaza organismul.Stiu ca daca astept prea mult sansele se diminueaza insa eu vreau un bebe in 2 ani.Ma ingrozeste ideea ca vor trece cei 2 ani si nu voi reusi sa raman gravida. Ne gandisem sa asteptam 2 ani inainte sa aflu ca am ovare polichistice acum mi se pare ca intru in criza de timp.Voi astepta un rezultat dupa Diane 35 iar apoi "aleg" singura solutie ce imi ramane!Va multumesc fetelor pentru parerile voastre si sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyty spune:

Doxinu, nu trebuie sa te sperie operatia.
Eu, dupa 2 FIV esuate la Dr Protopopescu, am facut luna trecuta operatie pentru decorticare ovariana.
Se face prin laparoscopie. Pe mine m-a operat prof Marinescu, la Giulesti si, desi am fost foarte speriata, pot spune acum ca imi pare rau ca n-am facut-o mai demult.
A fost super simplu. Dimineata la 7 am fost la spital (cu 24 h inainte nu trebuie sa mananci nimic, doar sa bei apa plata si ceai), la 10 am intrat in operatie, iar seara la 19 am plecat acasa, pe propriile picioare.
N-am simtit nimic, n-am avut nici un fel de dureri dupa, iar inciziile abia se mai zaresc.
Asa ca nu trebuie sa te sperie aceasta operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Si eu am ovare polichistice (constatare facuta la o echo transvaginala), si, din cate stiu si mi s-a spus, este o diferenta intre diagnosticul asta si cel de PCOS (sindromul ovarelor polichistice). Mi-au fost descoperite intamplator, la 3 luni de la pierderea sarcinii. Am fost intrebata daca stiam de existenta lor, pentru nu se puteau forma 'jde foliculi in cele 3 luni, deci ei existau dinainte de a ramane insarcinata. Facusem 5 echo transv. pana in momentul ala, la 3 medici diferiti si nici unul nu-mi spusese asa ceva. Pare-se ca, in mod normal, la o sarcina care evolueaza normal, foliculii astia se resorb (daca sunt mici, dar multi) si nu trebuie facut tratament specific. In momentul asta, eu am alte probleme (sinechie uterina, sterilet), dar, probabil, dupa ce astea se vor fi rezolvat, o sa puse in discutie si ovarele mele polichistice.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Multumesc mult fetelor!!!!!!Eram tare speriata dar acum am mai mult curaj cu ajutorul vostru stiu ca nu are de ce sa-mi fie frica.DAca totul v-a merge bine va voi trimite poze cu bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

buna fetelor. eu sunt noua pe aici
am si eu din pacate PCOS si am facut operatia laparoscopica la iasi la Cuza Voda. am stat internata 5 zile
rezultatul a fost bun.
parearea mea e ca cine trebuie sa se duca la opratie sa se duca, si sa nu mai amane ca e mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Am si eu ovare polichistice dar mie nu mi-a spus doctorul nimic de operatie.Am reusit sa raman insarcinata de trei ori(prin stimulare),din pacate nici una din sarcini nu am reusit sa o duc la termen.Si atunci chiar este obligatorie operatia?

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loina_ln spune:

quote:
Originally posted by sheherezada

Am si eu ovare polichistice dar mie nu mi-a spus doctorul nimic de operatie.Am reusit sa raman insarcinata de trei ori(prin stimulare),din pacate nici una din sarcini nu am reusit sa o duc la termen.Si atunci chiar este obligatorie operatia?

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

imi pare rau pentru cele trei esecuri. din ce mi-a spus mie , in cazul PCO, ca sa poti avea o sarcina reusita trebuie sa faci operatia. Nu te speria, nu e cine stie ce. Eu cred ca merita incercat si cu opartia, poate merge bine
Iti urez multa bafta. Sa imi spui daca te hotarasti sa mergi la operatie

Mergi la inceput