CM dupa CIC

CM dupa CIC | Autor: nufar

Link direct la acest mesaj

Lamuriti-ma si pe mine se poate CM imediat dupa terminare CIC?
Am auzit ca ar trebui lucrate 6 luni pt. ca CIC nu constituie stagiu de cotizare, e adevarat?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

se poate si se calculeaza pe baza salariului minim pe tara pentru perioada de 6 luni in caz ca e aferenta CIC

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Loreena, si eu as fi raspuns la fel acum ceva timp... intre timp am sapat si se pare ca, intr-adevar, CIC nu este stagiu asimilat in 2006, din punct de vedere al asigurarilor de sanatate... Este un subiect mai in urma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Cum sa nu fie,ca eu tocmai mi-am luat o luna jumatate CM imediat dupa CIC.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

si eu la fel am avut CM 2 saptamani in aprilie eu terminand CIC in 1 aprilie

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Lorena si Irina, ati beneficiat de concediu medical pentru ca aveti 6 luni de stagiu din 12
Daca solicitati asta dupa data de 01.07.2006, nu mai aveati dreptul (in situatia in care v-ati intors din CIC in anul 2006)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cool

Lorena si Irina, ati beneficiat de concediu medical pentru ca aveti 6 luni de stagiu din 12
Daca solicitati asta dupa data de 01.07.2006, nu mai aveati dreptul (in situatia in care v-ati intors din CIC in anul 2006)

Eu am terminat CIC in aprilie si am avut medical de pe 27.04 pana pe 15.06.Dar nu inteleg,ok,CIC nu include si asigurarea medicala,dar atunci inseamna ca sotia devine coasigurat pe contributia sotzului,nu e asa?Ca daca nasti in CIC fiind se considera ca esti asigurata si nu platesti spitalizarea.Sau mamele in CIC isi pot plati asigurarea medicala separat?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

cand esti in CIC, asig de sanatate ti-o plateste statul

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cool

cand esti in CIC, asig de sanatate ti-o plateste statul

Aha,stai ca acum inteleg.Deci incepand cu 1.07.2006 CIC nu se mai considera stagiu asimilat?Nu se mai ia in considerare nici la pensie,la vechime,la nimic?Si n-o sa se mai poata trece nici dintr-un CIC in altul?
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nufar spune:

Si in situatia asta ce as putea sa fac sa mai stau acasa cu bebe...c.fara plata? nici CM pentru el nu se poate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

Deci incepand cu 1.07.2006 CIC nu se mai considera stagiu asimilat?Nu se mai ia in considerare nici la pensie,la vechime,la nimic?Si n-o sa se mai poata trece nici dintr-un CIC in altul?

Stai Irina, nu exagera!

Singura problema este pentru concediile medicale, si apare doar la mamicile care vor avea mai mult de 6 luni de CIC in 2006. Eu inca mai sper sa se reglementeze cumva "scaparea" asta (daca e scapare...)

Mergi la inceput