CM dupa CIC

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by nufar

Si in situatia asta ce as putea sa fac sa mai stau acasa cu bebe...c.fara plata? nici CM pentru el nu se poate?

Concediul fara plata nu este stagiu la nimic: nici la somaj, nici la pensie, nici la medicale, nici la un CIC ulterior...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by irina.c.

Deci incepand cu 1.07.2006 CIC nu se mai considera stagiu asimilat?Nu se mai ia in considerare nici la pensie,la vechime,la nimic?Si n-o sa se mai poata trece nici dintr-un CIC in altul?

Stai Irina, nu exagera!Singura problema este pentru concediile medicale, si apare doar la mamicile care vor avea mai mult de 6 luni de CIC in 2006. Eu inca mai sper sa se reglementeze cumva "scaparea" asta (daca e scapare...)

Nu prea inteleg cum vine asta,ori e stagiu asimilat ori nu e.Adica e stagiu asimilat pentru pensie sau pentru CIC 2 ,dar brusc devine stagiu neasimilat daca iti trebuie CM.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nufar spune:

Pai daca intru in CM pe data de 20 iunie (ex.) inseamna ca nu am depasit 6 luni in anul 2006 si deci am dreptul, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Nufar,
daca BB al tau face 2 ani pana la 01.07.2006, poti lua CM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_c spune:

Buna

Lamuriti-ma si pe mine daca incep serviciul pe 2 octombrie 2006 dupa 2 luni de activitate, adica in decembrie am dreptul la CM si cat ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nufar spune:

BB-ul meu implineste 2 ani pe data de 4 iulie a.c.
Daca intrerup CIC inainte de aceasta data, adica pe 29 iunie (ex.) si intru in CM se poate? Teoretic nu depasesc cele 6 luni de CIC in anul 2006 si deci as putea beneficia de CM ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Daca intri in CM pe luna iulie este ok deoarece:
ART. 7/OU 158/2005
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni ANTERIOARE LUNII pentru care se acordă concediul medical.
Baza de calcul ar fi pt perioada: 01.07.2005 - 30.06.2006 si s-ar alege cele 6 luni in perioada: 01.07. - 31.12.2005.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onutz spune:

Se poate orice CM dupa CIC. In ORDONANTA DE URGENTA nr. 44 din 14 iunie 2006:
10. Dupa alineatul (4) al articolului 18 se introduc doua noi alineate, alineatele (5) si (6), cu urmatorul cuprins:

"(5) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu modificarile ulterioare.

(6) In situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata din perioada respectiva."

Onutz 27+ si lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

M-ati facut curioasa de un lucru. Sora mea a terminat CIC pe 1 aprilie 2006 si si-a luat in perioada mai 5 zile de CM ptr ca a fost copilul bolnav care i s-a platit cu 75% daca nu ma insel iar in iunie s-a internat cu el in spital ptr operatia de polipi unde a stat 2 zile. Din spital nu i-a dat decat 2 zile de CM iar apoi a trebuit sa se intoarca la servici imediat ptr ca nu ii mai platea CM. De ce? Care e rationamentul? De ce nu are dreptul la CM ptr copil mai ales dupa o interventie chirurgicala? Daca nu ar fi avut cine sta cu el, putea sa duca copilul in halul ala la gradinita cand avea tratament de facut? Intreb si eu, poate se gaseste cineva sa ma lamureasca, mai ales ca acest copilas raceste de 2 ori pe luna iar mamica trebuie sa isi ia concediu fara plata cel putin 2-3 zile ca sa il puna cat de cat pe picioare.

tanima 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Am tot citit pe aici, dar tot nelamurita sunt, mai exact cei de la salarizare sunt cam nelamuriti. Problema CM: am inceput activitatea pe 26 apr 2006, dupa 2 ani de CIC, am un concediu medical de 2 zile pt luna iulie 2006 si mi-au spus ca nu se ia in considerare pt ca nu am 6 luni de cotizare. Asa este?

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput