Invataminte de la: ASPIRANTE PESTE 40 de ANI

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Din pacate crucea de a nu fi vrut cand s-a putut, o ducem multe.
Motive pe care le-am considerat intemeiate la acea vreme, acum ma lasa rece : scoala, cariera, casa, salariu ... ?!

Noela, si eu am ajuns la concluzia ca nimic nu ramane nepedepsit. Parafrazandu-l pe Murphy, nici macar o fapta buna .

DJ mama, te urmaresc de catva timp si energia ta e chiar antrenanta. .Esti ca o albinuta care zboara repede-repede sa culeaga nectarul de la cat mai multe flori.Si pajistea e plina, slava Domnului ...!
Am intrebat de curiozitate un ginecolog despre menopauza precoce. Stii ce mi-a spus: ca e un subiect la moda (asa cum la moda este de a da vina pe stres pt orice fleac), ca inainte vreme, chiar la un FSH mare, nu cadea nimeni pe spate de mirare si femeile erau mai putin nevrozate ca rezerva ovariana e spre finis si pana cand nu intra definitiv in menopauza, era considerata fertila.
Mama prietenei mele a avut un copil la 44 ani ( acum 25 de ani)la distanta de 17 ani de ultimul si nu s-a mirat nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

eu sunt cea care va multumeste fetelor ca existati!!!

cand v-am gasit ajunsesem in punctul in care vorbeam singura in capul meu incercand sa inteleg de ce DD nu poate sa ma auda!!!! Impreuna cu voi am invatat ce este rabdarea si am inteles ce minunat e totusi sa iti iubesti copiii inainte de a-i avea!!!!

Eu nu mai sunt o optimista, am devenit o realista convinsa care a reinceput sa isi iubeasca corpul, sa il inteleaga singura pentru a-si putea explica inexplicabilul!!! Si nu e foarte usor dar sunt fericita alatri de voi, sunteti raza mea de soare!!!!

Ma bucur ca v-am fost de folos, fetelor, e atat de putin ce putem face una pentru cealalta !!!

Dj_mama nu sunt o persoana care face complimente, sa stii!!! dar ador toate gesturile frumoase si simple si sincere!!! Eu am observat cu cāta caldura esti alaturi de toate fetele de pe forum si iti multumesc!!! Iar cand spun ca nu cred sa fie prea tarziu pentru tine nu o fac sa te incurajez, ci pentru ca e ceea ce degajeaza sufletul tau!!!

noela ma bucur ca ti am fost de ajutor!! Voi toate imi sunteti mie de mare ajutor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

noela_carmen, acum ca ti-am citit "confesiunea" constientizez ca pana acum cinci ani ( de atunci am inceput lupta) nici eu nu imi doream copii. Nici acum nu pot spune ca ma atrag copiii pe strada, desi sunt femei in jurul meu care radiaza la vederea unuia mic. Cu siguranta totul se va schimba cand il voi avea pe al meu!
Va pup

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

pup toate fetele optimiste si pesimiste

gabiule
, uite ca nu numai tu argumentezi ca prin stimulari n-are cum sa scada rezerva ovariana mai mult decat dezvolta in luna aceea, in cazul nostru cate un folicul

mi-e sa nu sperii degeaba fetele pe forum dar dr. care mi-a precizat asta, este chiar embriologul nr. 1 al Giulestiului adik dr. Cocei.
Acu', io ma cam resemnasem dupa aceasta discutie care in cazul meu a inceput cu nu la toate si cu 1% sanse de reusita chiar si la un FIV.
Eu degeaba ma duc in iulie la prof. Marinescu ca ei sunt gasca, trimite fetele intai sa-si spuna dr. Cocei pct. de vedere si apoi el nush ce mai face.

Ba m-as lasa, ba nu m-as lasa . Numai la Adriana Iliescu ma gandesc. Da' nici cu ovocite donate nu "vreu" .

Mergi la inceput

nu bagi pe nimeni in sperieti dj_mama, stai linistita. Totusi eu zic sa te duci la intalnirea cu big M, nu se stie ce-ti rezerva viitorul.
Stii, deja tu parca vezi si ce-ti va spune. Ei bine, eu de cate ori fac scenarii in cap si zic eu ca elimin toate variantele posibile, ajung la sfarsit sa-mi dau seama ca la varianta finala nu m-am gandit si pace. Si asta se intampla des!
pupici si bafta orice ai alege sa faci

gabi

Mergi la inceput

pentru dj_mama :

http://www.presspro-gineco.ro/articole/dosar-75.php

am gasit acest articol, si cum stiam FSH-ul tau de 16, am zambit!!!!

deci sansele cu FIV se pare ca sunt mai mari de 1%!! Nu stiu daca ai citit ce am scris eu la un mom dat la FIV (explicatie de ce nu voi face niciodata FIV: pentru ca sansele sunt in medie de 25% iar max in cazul in care esti o inexplicabila ca mine sunt de 40%)

pupicei la toate fetele

Mergi la inceput

mariee, super misto articolul, mi-a folosit si mie asa ca

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

era 16.75 ... si dupa stimularea de luna asta, cine stie cat o mai fi devenit
ma voi duce in acelasi loc sa fie masurat de aceeasi echipa

Mergi la inceput

asa sa faci dj_mama si sa ne spui si noua rezultatul. Bafta

gabi

Mergi la inceput

buna fetelor!!!!

uite, eu revin la voi cu un articol interesant referitor la Rezerva ovariana, care mi se parea cam ciudat sa nu poata fi ameliorata!!! Eu stiam ca numai celulele nervoase nu se regenereaza!!!!!

asa ca o incurajez iar p Dj_mama :-) dar precizez ca nu eu am inventat articolul!!!!!

http://pmabio.over-blog.com/article-1182359.html
sau in engleza:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=16169414&query_hl=1&itool=pubmed_docsum

iar ca traducere: Un caz raportat recent ( Fertility & Sterility, Sept 2005 volume 84, p 256) se pare ca ddovedeste faptul ca asocierea dintre DHEA si acupunctura ajuta la recuperarea rezervei ovocitare!!! O femeie in varsta de 42.7 ani a obtinut in 9 tratamente 66 de ovocite, de unde initial se afla la premenopauza!!!!

asa ca, rezerva asta a devenit o problema secundara pentru mine!!!

pupici la toate fetele

Mergi la inceput