Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (67)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

mai mi-am adus aminte:fructele de mare ,kestii de-astea sunt TOTAL interzise in sarcina,risc de alergii,alea alea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Lavi,scuza-ma!
Am uitat sa-ti raspund:dr.pedi mi-a palpat plodu',si-a-nceput sa rada la temerile mele:a zis c-asha sunt coastele la bebelacii astia mici,si ca daca ar fi fost vreo coasta fisurata ar fi urlat de durere pe burta,etc...ori el este bebelacul atomic,se rostogoleshte si face mishcarile alea indecente MEREU si CONTINUU!
Asha ca mai m-am linistit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Dordia , eu ii pun Biancai o masura de cereale in bibele de seara, atat, ca si asa ea e "pufoasa"! Si ziua ii dau mar ras+nectarina+ sucul de la o jumatate de portocala si 1-2 masuri de cereale, depinde cat de lichid e.

Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Fetelor, va multumim ptr urari de bine!Abia astept sa-si revina Simonica si sa-l scot sa vada fete frumoase in Bucuresti.
Ilenutza, si eu cred ca nu era cazul de antibiotic ptr ca SImon e tare activ, ride, papa la greu , dar regurciteaza cam mult ceea ce inseamna ca are cam mult mucus adunat in git!Dar , ce sa fac , il ascultam pe nenea Doctoru'
O sa va tin la curent!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Mucii poti sa ii scoti cu aspiratorul ala controversat, batista bebelusului!si pune-i mult ser fiziologic ca sa-i spele nasul.
Multa sanatate!

Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Bulu in ce zona stai???

Catutza ms mult de raspuns!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Noki felicitari pt ridicatul in picioare!!!

Buluci sanatate multa lui Simon! Bine ai venit in Ro! Cat stai? Mi-ar placea sa ne vedem!

Silvia bine ca nu-i nimica!

teo_banu greu de tine! Dar imi place de soacra, ca se reface la Techirghiol! Nu te duci si tu undeva sa te refaci?

Cu Fe si Ca: noua drita de familie ne-a dat Ca 10 zile/luna cate 5 ml ca asa da ea by default la toti copiii. Pediatra in schimb sustine ca Nati are fontanela cam mica, ii tot masoara capul la fiecare consultatie si ne-a redus doza de Vigantol iar Ca no way. Ne-a spus sa-i dam Fe, sa-l incepem cand ne intoarcem acasa, cate 5 picaturi in primele 5 zile si apoi crestem la 10. Timp de 2-3 luni.

Fe - nu are legatura cu deshidratarea si nici cu kilogramele; un medic poate suspecta anemia prin anumite semne cum ar fi tegumente palide (in palmuta), etc. Da, la 6 luni se epuizeaza rezervele de Fe de cand era in burtica, de-asta introducem si carnea. Acuma - eu n-am intrebat-o pe drita daca suspecteaza o anemie sau ii dam Fe by default ca am trecut de 6 luni, dar m-ati facut curioasa si o sa o intreb data viitoare.

Nu mi l-a dat ea, il cumpar de la farmacie.

Gata, ma intorc la impachetat.
Va multumesc de urari! Eu sper sa-mi fie fetele sanatoase (stanjenelului au inceput sa-i curga din nou mucii ca la robinet, iar Nati tuseste rar da' bine!) si sa avem vreme buna.

Pupici si sanatate la bebici!

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya spune:

Dordia, eu am ineput cu 2 masuri de cereale, dar am ajuns la 5 (cam in 2 saptamani) la cererea publicului mancacios. Sunt de cca 1 luna pe cereale seara si nu s-a ingrasat, pufosit etc, a luat intr-o luna cca 600gr ceea ce zic eu ca e ok.
pupat

Adina si BB Razvan

Razvan-Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Gandacel

Fetelor, mai ales Siminaf, daca citeste, ieri la vizita medicala ne-a zis doctora sa-i dam copilului Ca, 10 ml/zi, 10 zile pe luna, vigantolette de 1000 si Fier 20 picaturi (Ferrum Hausmann), 45 zile, cu rol profilactic. Eu insa imi fac probleme pentru ca mie mi-au facut rau suplimentele de calciu si fier pe care mi le-a dat dr. profilactic in sarcina. Pentru ca mananc echilibrat si organismul asimileaza bine. Am facut o hipercalcemie si sideremia depasise cu mult limita maxima, ca rezultat am intoxicat ficatul si sarisera peste limite transaminazele. Cam multe notiuni de medicina aici, dar... Siminaf, help!!!! Sau cine se mai pricepe!!!
Daca si copilul meu e la fel ca mine si, in loc sa-i fac bine, ii fac rau? Mai ales ca ficatul poate sa nu suporte asa ceva la varsta atat de mica si sa aiba efecte mai tarziu, cand va fi maricel.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

OFOFOFOFOFOFOF!!!!!

Imi pare rau ca am intrat asa de tirliu!

Aici nu se da calciu, nici vitamina D3, nici fier. Dar e drept ca e foarte mult soare, ca formula e imbogatita cu fier, la fel si cu calciul. Recunosc ca si eu am cerut alor mei sa ne aduca Vigantol, dar nu l-am inceput inca si vad ca puiutza mea e super-bine (sa dea Domnul sa fie tot asa!), desi noi iesim dupa 5 seara afara, dar tot mai prindem unpic de soare, iar in we sintem mai mult pe afara.

Sincer, Deiu a avut un mare deficit de Calciu inca de la nastere si nu asimila calciul indiferent de care ii dadeam. Foarte greu am gasit calciul pe care sa-l asimileze (ala zis "natural"), dupa ce cumparasem tot ce era mai scump pe piata romaneasca. Si apoi, dupa ce i l-am dat pe acela, a recuperat perfect toul cam in 1-2 luni.

Dar cu fierul chiar nu sint de acord! Ce Dumnezeu, chiar vor sa-i faca pe bebei depozite feroase?!

Gandacel, tu stii mai bine cum e puiul tau, daca chiar ar avea nevoie de ceva. Dar da-i cel mult calciu si Vigantol. Nu te arunca si cu fier, e exagerat!

Multi pupici la pitici!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Gandacel

Multumesc de raspunsuri!
I-am zis doctorei toate astea, Dienutza, ba mai mult, am si analize bebe la 4 luni jumate. Hemoglobina 13, f bine zic eu, iar calciu la limita superioara. Stie si toate astea! Dar a insistat. intr-adevar, fe mi l-a dat de la cabinet, nici macar din farmacia policlinicii...
Fierul mai si constipa... Calciu zice sa-i dau ca are picioarele strambe!!! Dupa ce i-am spus f clar ca are EXACT forma picioarelor soacra-mii, plus ca si eu am picioarele strambe (nu chiar asa grav, dar oricum...), si mama a avut aceeasi forma ca mine. Deci se mosteneste, cred eu. Raspunsul doctorei a fost: cu atat mai mult, daca le aveti asa, nu trebuie sa-l lasam si pe bebe la fel!". Maaaai, eu ma uit in familia mea si vad ca barbate-miu are mainile ca maica-sa, eu le am ca mama, sora-mea ca tata, nasul tot asa, tipar dupa unul din parinti, fii-miu are o gropita ca o matusa... De ce crede doctora ca forma picioarelor ca ale soacra-mii se va modifica daca ii dau calciu?!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

GOD! Da' doctoru' asta al tau e veterinar sau cum? Auzi, ca are picioare strimbe! Toti bebeii au picioarele asa, pina incep sa mearga! Si daca ar fi strimbe, cu calciu se rezolva?! Pai atunci, hai sa desfiintam ortopedia, ca am descoperit ca toate belelele ortopedice se rezolva cu calciu!!!

Scuze, raspund si eu pe masura ce citesc...

Iar pupici!

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta Deiu
Virsta Ralu

Home, wherever you are...

Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood

Mergi la inceput