Gem/dulceata de capsuni???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by cristell

Buna
Eu vreau sa fac gem de capsuni,dat prin masina de tocat,imi trebuie mai mult pt. clatite si voiam sa va intreb daca mai trebuie sa pun lamaie ?Si ce rol are zeama de lamaie?
Multumesc anticipat.

cristell
Poze Stefania




Rolul sucului de lamaie este de a impiedica zaharisirea gemului/dulcetii. In plus, pastreaza si o culoare frumoasa. Poti sa pui si sare de lamaie, dar nu e naturala .


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Kiss, astept postarea cu rezultatul tau, ca maine ma apucsi eu de treaba. Vreau sa fac pentru pitika mea gem si sirop, mi se pare super reteta. Vreau sa stiu dc ti-a iesit.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

quote:
Originally posted by Diana Mirela

[Anul acesta am facut multe chestii din capsuni, poate deschid un subiect despre conservele mele .

Spor la treaba!


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare[/purple]




da,te rog,am si eu capsuni multe si nu stiu ce pot face cu ele.




...if you know what I mean.(proverb american :-D)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

A iesit o bunatate!!!

Reteta combinata: pt fiecare kg de capsuni am pus 500 g zahar. Am amestecat capsunile cu zaharul si le-am lasat in frigider 24 ore. Apoi am fiert intr-un vas de tuci capsunile impreuna cu zeama pe care au lasat-o. Din cand in cand am luat spuma care s-a adunat (nu toata ca nu am reusit). La sfarsit am adaugat o lamaie taiata felii.
Acum ma duc sa fac clatite ca sa-mi testez dulceata.
PS La aceasta reteta capsunile nu raman intregi. Daca vreti sa ramana intregi fierbeti zeama separat, iar atunci cand se ingoasa adaugati si capsunile.

Spor la treaba.

kiss

Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristell spune:

Diana Mirela multumesc pentru raspuns.
kisstherain o sa fac si eu reteta ta daca zici ca nu raman intregi capsunile.
Ma duc sa ma apuc de treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Ortansa, acum am vazut ca e cineva doritor de retete, o sa le postez maine daca nu te superi, este f. tarziu acum. Sper ca mai ai capsunile .


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Acum fierbe si la mine dulceata .Nu am respectat exact proportiile la capsuni si la zahar.La 2.5 kg capsuni am pus cam 1.5 zahar.

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Eu o sa fac dulceata maine.Iata si reteta mea:
Se pun fructele la fiert intr-un oala mai inalta (fara zahar pentru ca in felul acesta dulceata isi pastreaza gustul de capsuni!) si se fierb cca o ora.Se amesteca tot timpul in oala!Dupa ce isi lasa sucul se adauga si zaharul in functie de dorinta.Daca fructele sunt dulci se poate pune zahar mai putin de 0,5 kg la 1 kg de fructe.Dupa inca o ora se pune zeama de la o lamaie.Se pune in borcane si dupa preferinta se pot steriliza uscat sau in apa cca 30 min.

Mereu alaturi de voi.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

quote:
Originally posted by NanaMotoc
La final adauga si gelfix de la Dr oetker si ies o bunatate.





Nana, dar pe Gelfix scrie ca se pune la inceput, nu la sfarsit...

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by kisstherain999

A iesit o bunatate!!!

Reteta combinata: pt fiecare kg de capsuni am pus 500 g zahar. Am amestecat capsunile cu zaharul si le-am lasat in frigider 24 ore. Apoi am fiert intr-un vas de tuci capsunile impreuna cu zeama pe care au lasat-o. Din cand in cand am luat spuma care s-a adunat (nu toata ca nu am reusit). La sfarsit am adaugat o lamaie taiata felii.
Acum ma duc sa fac clatite ca sa-mi testez dulceata.
PS La aceasta reteta capsunile nu raman intregi. Daca vreti sa ramana intregi fierbeti zeama separat, iar atunci cand se ingoasa adaugati si capsunile.

Spor la treaba.

kiss

Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...




Spune-mi si mie te rog,cate capsuni ai avut si cam cate borcane ti-au iesit..vreau sa fac si eu

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput