Gem/dulceata de capsuni???

Gem/dulceata de capsuni??? | Autor: kisstherain999

Link direct la acest mesaj

Am o galeata de capsuni si as vrea sa fac gem sau dulceata Care sunt proportiile dintre zahar si capsuni? Se mai adauga si altceva? Zeama de lamaie de exemplu?

kiss

Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Eu stiam ca la kg de capsuni , se adauga kg de zahar , mai apoi , cam pe cand e gata gemul de fiert se adauga sucul de lamaie sau helas .

albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

O nu! Nu atata zahar! Am facut eu alaltaieri, la 1 kg de capsuni am pus juma de kg de zahar si tot mi-a iesit cam prea dulce. Ma caiesc ca am pus atata zahar.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Am mai pus si sare de lamaie si Gelfix de la Dr. Oetker.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

La dulceata trebuie facut neaparat sirop de zahar? Nu le pot pune la fiert cu zeama care le lasa capsunile?

kiss

Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu pun capsunile cu zahar intr-un castron pana ziua urmatoare(cam 12 ore). Apoi separ capsunile de siropul lasat si il pun la fiert la foc mic. Cand incepe sa se lege pun si capsunile si le fierb impreuna pana se leaga bine si-si schimba culoarea (capata culoarea aceea de gem, nu stiu cum sa va explic). Apoi pun o lamaie taiata rondele si mai las sa fiarba 2-3 minute si apoi opresc focul si scot lamaile.
Cand se mai raceste pun in borcane si pun capacele si apoi acopar borcanele cu un prosop.

Catutza si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happyalex spune:

Eu in loc de zeama de lamaie pun lamaia taiata felii, las gemul sa mai dea un clocot si apoi opresc focul. Bucatile alea de lamaie sunt un deliciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Mama le lasa peste noapte cu zaharul si pe urma le pune la foc pana incepe sa se ingroase un pic sucul, dupa care le baga la cuptor putin. La final adauga si gelfix de la Dr oetker si ies o bunatate.
Dupa ce le pune in borcane le mai fierbe la bain marie si le lasa la racit acoperite.


Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Reteta mea de gem, care rezista si 3 ani (asta daca nu il mananci pana atunci ).

La 3 kg de fructe curatate pun 1 kg de zahar. Asez in cratita in care va fierbe un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa pana termin. Deasupra sa fie zahar.
Acopar si las peste noapte in frigider. Isi vor lasa zeama pe care, daca vrei, o scurgi si faci sirop din ea, daca nu o lasi acolo, lungindu-se un pic timpul de fierbere.
A doua zi pun cratita pe foc si adaug si sucul de la o lamaie, care va impiedica zaharisirea si va ajuta la pastrarea culorii frumoase.
Daca ai timp, stai langa cratita si dai focul iute (scurtezi mult timpul si se pastreaza culoarea) si amesteci f. des.
Cand vezi ca incepe sa faca bule la suprafata si are un aspect lucios, tragi cratita de pe foc, iei cateva picaturi de acolo si le pui pe o farfurie rece pe care o inclini. Daca se scurg greu sau deloc, gemul este gata. Daca se scurg rapid, mai pui pe foc.
Cand este gata pui gemul in borcane incalzite in cuptor, daca nu vrei asa le pui pe ceva metalic (tava, lama de cutit lata) ca sa nu se sparga.
Pui capacele si intorci borcanele cu fundul in sus pt. 10-15 min. Capacele se etanseizeaza si nu vor face mucegai. Cand se racesc complet le asezi frumos in camara .

Reteta e simpla, ma lungesc eu cu vorbele, ca de obicei ...eu mai am borcane si de acum 3 ani, e delicios, nu f. dulce si fara conservanti sau gelatina. Anul acesta am facut multe chestii din capsuni, poate deschid un subiect despre conservele mele .

Spor la treaba!


Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Am curatat capsunile de ieri si le-am pus cu zahar. Azi il voi fierbe si va voi spune cum a iesit.

Multumesc mult.

kiss

Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristell spune:

Buna
Eu vreau sa fac gem de capsuni,dat prin masina de tocat,imi trebuie mai mult pt. clatite si voiam sa va intreb daca mai trebuie sa pun lamaie ?Si ce rol are zeama de lamaie?
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput