Mamici de sept-oct 2006 (41)
Raspunsuri - Pagina 24
ramomar spune:
pufymicce rau imi pare ca acum te mai supara si hemoroizii pe langa starea de rau de azi
. Sper sa te faci bine cat mai repede
. Lioton gel am folosit inainte de sarcina, dar nu pt hemoroizi(inca nu si-au facut aparitia), ci pt picioare, la mine au inceput sa se iveasca varicele si tare mi-e frica ca acum sigur or sa iasa.
laliq imi pare nespus de rau ca a trebuit sa treci prin asa o incercare grea, dar important e acum ca tu si bebe sa fiti bine, iar eu va doresc din tot sufletul multa multa sanatate, o nastere usoara si un bebe voinicel!
pupici pe burtici!
24+ 
POZE
mai avem un pic...
roxanae spune:

Pufymic imi pare rau ca te simti rau, cat despre ce sa folosesti eu ti-as recomanda Procto-Glyvenol sau Proctolog crema/supozitoare ambele sunt bune si mai eficiente decat Liotonul in asfel de probleme.Daca este si fisura mai eficiente sunt supozitoarele pt. ca actioneaza in interior.De asemeni este bine sa faci bai locale cu ceai de galbenele si apoi sa te ungi.Nu sunt interzise in sarcina,sunt de evitat in primul trimestru dar la tine nu mai este cazul.
si multa sanatate.
Eloise si eu sunt de acord cu fetele care au spus ca bebele nu are cum sa aiba celelalte masuratori bune, iar greutatea asa de mica.Mergi si la alt doctor pt. linistea ta.La ecografiile trecute ce greutate avea?Cat despre doctora ta merita
+Diana(8.05.2002)+
Ignatica spune:
Pufymic si eu ma plangeam de hemoroizi acum vreo 3 saptamani. Am incercat sa urmez sfaturile lui bibi:
" Scuze, nu mai stiu cine era cu buba-n fund, din pacate, dupa descriere e hemoroid. Nu stiu cu ce ar putea sa te ajute ginecologul, sau daca gasessti unul care sa aibe o solutie viabila spune-mi si mie ca eu, la a doua sarcina acum, ma confrunt cu aceleasi probleme. evita statul in sezut, foloseste un unguent de galbenele, nu te mai sterge cu hartie igienica ci spala-te dupa scaun cu un sapun lichid neutru, eventual pentru copii, evita chilotei tanga, consuma multe lichide si ai grija sa nu te constipi, pentru ca atunci risti sa faci din unul singur patru bucati, cate posed eu acum "
La doctor ajung maine si il voi intreba daca avem voie sa folosim vreun tratament.
Pe mine nu ma mai doare atat de tare acum si din fericire e numai unul extern. Dar intr-adevar mi-am protejat fundul cum am putut mai bine
.
Ignatica
29 fix
laliq spune:
Sotzul meu rade de mine si zice la lucrez la cooperativa "munca in zadar"... e a doua oara cand pierd mesajul.
Pufymic, chiar ma sperii. Ai sunat dr. sa-i zici de tensiunea scazuta? Ce trebuie facut/luat ca sa creasca? Iti doresc sa-ti revii cat mai repede si sa-ti treaca si nenorocitii aia de hemoroizi.
Mexxa, ce ti-a zis la ecograf? Am citit un mesaj de saptamana trecuta parca si scriai ceva despre pericol de nastere prematura? Sper ca a trecut pericolul si bebe e ok.
Martha, inteleg ca ai schimbat medicul recent? La cine mergi?
Ref la asteptarile pe care le am de la dr... nici nu stiu ce sa zic. Cred ca nu treuie sa fie foarte mari pt ca si dezamagirea poate fi pe masura. Eu merg acum la doi dr. in paralel si asta imi ofera un oarecare confort psihic. Oricum, ma rog ca Domnul sa-l lumineze pe medicul cu care voi naste ca sa stie cand si ce are de facut ca bebe sa fie bine.
Vroiam sa va scriu ca aseara m-a dus o colega gravidutza la un curs pt viitoare mamici - tinut de o moasa de la spitalul municipal - in cadrul magazinului Mothercare de langa Piata Dorobanti. Cursul era despre alaptare si mi s-a parut foarte interesant. S-a vorbit despre importanta alaptarii pt copil si pt mama, despre formarea lapelui, despre procesul de alaptare, despre gestionarea problemelor care pot aparea in timpul alaptarii. Am inteles ca o serie contine 4 cursuri. Urmatorul e peste 2 saptamani (lunea, ora 18:00) si tema e ingrijirea nou-nascutului. Intrarea e libera. Singurul inconvenient: a durat aproape 2 ore si scaunele nu sunt prea comode - am cam intepenit... Oricum incerc sa ajung si la urmatorul.
Ralucutza, ti-am vazut cateva poze de la munte - foarte frumoase! Si eu sunt fan "oaie" - am doua (mama cu puiul) si un tablou mic cu o oitza pe care l-am pus pe oglinda din baie - ma inveseleste in fiecare dimineatza.
Ramomar
, chiar daca bebe va trebui scos mai devreme, suntem optimisti.
Acum va spunem noapte buna si vise frumoase pt ca a venit Mos Ene.
Larisa
20+ 
http://pg.photos.yahoo.com/ph/larisa_bucur/my_photos
eloise spune:
Roxanae nu mi-a spus niciodata la masuratorile anterioare ce greutate avea BB. Nu mi-a spus niciodata DPN-ul, nici cel indicat de echograf, nici cel de discul-calculator obstetrical. DPN-ul trecut de mine e scos de pe net. Nu mi-a luat niciodata tensiunea, nu m-a pus sa ma cantaresc acolo, nu m-a intrebat cate kg am luat, nu mi-a spus lungimea colului si ar mai fi o gramada de "NU NU NU-uri". In seara asta am decis sa o schimb. Sunt in cautare de alt doc bun. Desi cred ca nu va fi usor sa ma accepte cineva la peste 22 de saptamani. Dar mai bine mai tarziu decat cu o doctorita in care nu am incredere
Eloise
22 cu 
EU
Virsta bebe
MamiLili spune:
Pufy, imi pare tare rau ca nu te-ai simtit bine azi. Poate ca inca nu te-ai odihnit suficient dupa drumul la Cluj si asta te-a doborat astazi. In legatura cu Procto-Glyvenol, pe prospect scrie:"Precautii:sarcina si alaptare". Cu toate astea, sora mea a l-a folosit in timpul sarcinii importiva hemoroizilor si totul a fost ok. Si mai sunt mamici care-l folosesc in timpul sarcinii cu succes.
Noapte buna tuturor!
Sanatate la mamici si bebici!
Lili
22 sapt
inni spune:
Pufy....imi pare rau ca nu am mai stat la calculator...ca iti raspundeam mai demult.
Uite un tratament pt. criza hemoroidala : Detralex 6 cpr/zi. Este indicat in sarcina, poate fi luat fara probleme. Daca totusi nu doresti, de teama, sa iei pastile...atunci Liotonul gel prescris e foarte bun. Este singurul gel in cu cea mai mare concentratie de heparina de pe piata (adica 100.000UI).
Din pacate aici gama e foarte mare.Poti folosi orice gel sau unguent care-ti face TIE bine...pt. ca nu toate persoanele reactioneaza la fel.
Deci, incepand cu Hemorzon (romanesc)...care sa stii ca este foarte eficient...si continuand cu Procto-Glyvenol, Proctolog, Doxiproct, Ruscoven, Stimuven..toate sunt eficiente si nu au contraindicatii in sarcina.La majoritatea scrie : Precautii...dar asta nu inseamna decat ca nu tr sa abuzezi de ele, in sensul de a pune kile de ung la fund. Aplicate corespunzator nu implica absolut nici un risc pt. bebe. Crede-ma pe cuvant (intaresc chestia asta pt. ca multe persoane se "impiedica" de aceste "precautii", dar folosite cu cap nu e nici o problema).
Bai de sezut cu ceaiuri antihemoroidale sau ceaiul de galbenele..iarasi sunt eficiente.
Unguentele straine au avantajul ca contin si o substanta anestezica..si iti trece mai repede durerea.Pe cand Liotonul...trebuie mai intai sa-ti reduca inflamatia...ceea ce mai dureaza ceva..
Ideal e sa folosesti combinate cat mai multe produse. Ex : spalaturi cu ceai + Lioton + Unguent antihemoroidal.
De trecut o sa-ti treaca dar...cam peste 3-4 zile abia..o sa simti ameliorare.
Imi pare tare rau ca ai patit-o..
Stau si ma intreb cum a fost posibil..pt. ca zici ca nu ai avut probleme cu constipatia.
Nici eu nu am. Poate ma paste si pe mine.
Aa..si nu manca condimentat...bea lq multe...
Am facut si papanasii....de-aia nu am mai ramas pe aici...ca am avut treaba cu infulecatul. A venit si sotul meu ..i-am dat si lui.
Pt. prima oara in viata mea am facut papanasi fierti..si tot pt. prima oara am si mancat.
EXTRAORDINARI !!!
Am cumparat branza de vaci la pachet, ca e mai tare.. cea varsata e de obicei indoita cu apa.
Ti-ai facut pomana cu mine in seara asta.
Poate mai apuci acum sa citesti mesajul meu.
Iti doresc refacere grabnica si pune-te pe inghitit, uns, spalat...ca n-ai incotro...astia sunt afurisiti rau de tot.
Inni
28+ cu
....
pufymic spune:
Multumesc fetelor de raspunsuri!
pe toate!
Inni am inceput sa folosesc Lioton gel dar acum sunt in plina criza hemoroidala
si nici sa ma ating nu suport

!
Care unguente contin si anestezic?
Culmea e ca de mancat mananc f rational, fara condimente, apa beau intre 4-5 litri pe zi(!!!!!), fructe f multe, nu am avut niciodata probleme cu constipatia....deci singura cauza zic eu de aparitie a nenorocitilor e sarcina....
!
Acum din picioare va scriu ca innebunesc de durere sa ma asez...si in picioare ma doare, si culcata....offf

!
In alta ordine de idei ma bucur ca ti-au iesit buni si ca ti-au placut papanasii!
Fug sa ma intind ca nu mai pot....Noapte buna burtici si bebici!
Pupici!
Ioana
(26+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
inni spune:
[quote]Originally posted by eloise
nu mi-a spus niciodata la masuratorile anterioare ce greutate avea BB. Nu mi-a spus niciodata DPN-ul, nici cel indicat de echograf, nici cel de discul-calculator obstetrical. DPN-ul trecut de mine e scos de pe net. Nu mi-a luat niciodata tensiunea, nu m-a pus sa ma cantaresc acolo, nu m-a intrebat cate kg am luat, nu mi-a spus lungimea colului si ar mai fi o gramada de "NU NU NU-uri". In seara asta am decis sa o schimb. Sunt in cautare de alt doc bun. Desi cred ca nu va fi usor sa ma accepte cineva la peste 22 de saptamani. Dar mai bine mai tarziu decat cu o doctorita in care nu am incredere[/green]
NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ?
Pai si abia acuma ne spui.
Daca stiam mai demult...te bateam EU la cap sa-ti schimbi medicul.
Atunci despre ce naiba vorbeati in cabinet?
Despre stirile zilei ?
Dar de fapt de-aia te si chema din an in paste, ca nu gasea cu folos intalnirile mai dese.
Hai ca m-am revoltat toata...ce fel de medic poate fi acest om. Unde mai este "supravegherea" sarcinii...ca din cate ne-ai zis, te-ai cam supravegheat singurica atata vreme.
Schimba-l neaparat, nu este deloc tarziu. Nici in saptamana 38 nu-i tz, dar asta numai daca ai fi descoperit atunci ceva nasol. Nu mai are rost sa-ti pierzi timpul.
Si chiar asa sa si incepi cu noul medic, sa-i spui de ce te-ai "mutat"...ca sa stie ca nu ti-a convenit atitudinea colegului, si sa-l atentionezi cumva ca vrei intr-adevar sa ti se monitorizeze sarcina, nu sa cauti pe internet detalii.
Vorbeste cu fetele poate iti recomanda ele medici buni.
Pupici
Succes eloise !!!
Inni
28+ cu
....
inni spune:
Pufy
Doxiproct ( ~ 250.000 lei) si Procto-Glyvenol ( ~ 180.000 lei) contin si lidocaina (anestezic)
Proctolog ( ~ 130.000 lei) contine si o substanta antiinflamatoare care are si efect anestezic.
Eu as spune sa alegi unul din primele doua ca sa-ti atenueze durerea mai repede.
Si neaparat fa si spalaturi, sa vezi ce bine iti fac....fa ceai intr-un lighean arunca florile acolo sa fie un pic mai concentrat si baga-ti poponetu'......
Inni
28+ cu
....