Mamici de sept-oct 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Ma duc sa spal niste ....sa-mi mai treaca timpul...

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Inni uite reteta pe care o fac eu...si mi-au iesit ffff buni papanasii(sau cel putin noua ne plac)!

Papanasi fierti:

Ingrediente: 250 g branza de vaci, 1 ou mare sau 2 mici, 3 linguri gris, sare, 2 linguri unt, 1 lingura faina,pesmet

Se amesteca branza cu ouale, grisul si sarea pana se obtine o compozitie potrivit de tare.Se ia cu lingura din compozitie si cu mana "inmuiata" in faina se fac mici bilute.Se pune la fiert o cratita cu apa si putina sare.Cand apa da in clocot se pun papanasii si se tin pana se ridica toti deasupra.Se da focul mic de tot si se mai lasa sa fiarba aprox 10 minute(dc fierb in clocote mari se terciuiesc).
Se scurg, se dau prin pesmet prajit si se pot servi ori cu smantana(varianta sarata) ori cu zahar sau dulceata(noi preferam varianta dulce).
Pesmetul il pun intr-o cratita pe foc si amestec mereu sa nu se arda(nu folosesc ulei sau altceva sa-l prajesc si iese f bun).

Pupici!

Ioana(26+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Pufy
Cobor acum sa-mi iau ingredientele (de fapt numai branzica de vaci, ca restul le am). Si imi mai tr si niste varza...sa o calesc cu niste kaiser ...si cred ca nu-mi mai astept sotul sa mancam impreuna pt. ca mi s-a facut prea mare pofta de papanasi...dar am sa-i pastrez si lui 2-3 bilutze.

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Da' retete cu gem nu exista? Sau pun gemul epste astia facuti dupa retetele voastre? Fie-va mila de o biata ignoranta in ale bucatariei.

Geo, eu am 13 kile in plus in sapt 25. In total am 83 de kg. Tu cand vii in Buzau? facem o intalneala mare?

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal
POZE NOI;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Multumesc fetelor de incurajari! A fost bine la echo, am aflat o veste minunata, si anume ca placenta, care la vizita precedenta era pana la orificiul intern, a urcat, ceea ce elimina pericolul de placenta praevia. Sunt foarte bucuroasa din acest motiv! Bebe e bine, tot baietel , vioi. Masuratorile sunt in grafic, am verificat si eu acasa dupa tabelele de pe net, dar 2 lucruri m-au contrariat rau de tot: 1. greutatea estimata e doar 188 gr, adica jumatate din cele 400gr plus pe care ar trebui sa le aiba la 22 de saptamani. E posibil asa ceva? Am inteles, datorita lui Try, ca aprecierea greutatii e foarte relativa, da' chiar asa? Sa fie baietelul meu chiar asa slabutz? Inni tu ziceai ca si fetita ta e asa, mai supla...dar nu mai tin minte valorile tale. Oricum doctoritza a zis ca totul e ok. Voi ce credeti?
si 2. Dubla circulara de cordon. Dar asta s-ar putea sa se schimbe, avand in vedere ca bebe nu sta o clipa locului si are inca spatiu sa se tot invarteasca pe acolo. Deocamdata incerc sa nu imi fac (prea mari) griji. Mai incolo, daca problema persista, vom opta pentru cezariana.
MamiLili eu merg la doc. Elena Mihalceanu, de la maternitatea Cuza Voda, ca si dna. Grigore a ta. Eu am incredere in doc mea, si n-am auzit nici o singura critica la adresa ei, desi cateodata ma cam contrariaza un pic. De exemplu acum m-a chemat la urmatorul control la 32 de saptamani. Poftim! Cine rezista 10 saptamani? Si inainte de asta fusesem la 12 sapt, si m-a programat sa ne revedem in sapt 22(bine, ca intre timp am mai fost la ea cu niste mici probleme). Eu mi-am pus in cap sa merg maine la o alta echografie, la un radiolog pur si simplu, asa cum fac fetele din Bucuresti. Dupa cum zic ele, acolo o echo morfo dureaza in media 30 de minute si mai bine, iar la mine a durat maaaaaxim 15 min. Ma rog, am incredere in doc, si nu-s eu in masura sa o judec, da' parca totusi...in Bucuresti de ce se face asa, si la noi nu?

Eloise 22 cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Inni !Sa-mi zici cum iti ies si dc iti plac(vezi ca dc branza nu e stoarsa ca lumea s-ar putea sa mai trebuiasca sa pui niste gris in plus!)

Eu am iesit afara sa cumpar o paine si niste rosii si am zis ca ne si plimbam putin(goanga e in carucior ca nu-s in stare sa fug dupa el)!
Si mi-am facut cumparaturile si apoi m-a oprit o vecina la povesti()....si dintr-o data mi s-a facut rau de am simtit ca o sa cad din picioare...noroc ca era o bordura din beton in apropiere si m-am asezat pe ea....de cand sunt insarcinata n-am mai patit asa ceva....cred ca m-am si albit putin ca Alesio se tot uita la mine si zicea "mami buba"!
Abia am ajuns inapoi acasa...noroc ca eram doar in apropiere....
Ciudat e ca nu am explicatii pentru starea de rau ca tocmai mancasem cu ceva timp inainte(hipoglicemie deci n-a fost), cald nu e exagerat afara....tensiunea sa fi fost?Habar n-am ....
Acum mi-e frica sa mai ies ....
Si aveam pofta sa-mi fac ceva prajitura dar nu ma simt in stare....ma culc putin poate dupa ce ma trezesc imi revin....
Offf!

Pupici!

Ioana(26+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Buna burtici!

Ma bucur ca sunteti bine chiar daca am citit si eu despre bebelusul Cristinei si al prietenei lui Pufy. Dumnezeu sa le dea putere sa treaca peste suferinta si sa o poata lua de la capat. Dar subscriu si eu la faptul ca trebuie sa fim un pic "egoiste" si sa ne bucuram de aceste clipe prezente care pe noi ne fac asa fericite si cu siguranta curand ne vor lipsi.Si sa nu ne paraseasca optimismul!!. Vad ca pe mine m-a apucat ca pe aici e asa o vreme superba (30 grade) si ma duc aproape zilnic sa ma plimb pe langa mare si sa mananc inghetata.Daca vreti sa vedeti o "gogoasa umflata" am pus niste poze noi cu mine in album. O sa fac si seara niste poze dar mi-a fost lene sa mai ies pe la 10 -11 afara.

MamiLili ma bucur ca ti-au fost de folos indicatiile mele pretioase si sper ca ai petrecut timp frumos pe aceste meleaguri. Dintre tarile baltice eu am vizitat numai Estonia (Talin) dar mi-a placut mult orasul vechi. Si eu as vrea la St. Petersburg dar acum ne trebuie viza si sotul meu e cam circumspect despre calitatea oamenilor de pe acolo, ca pe aici circula tot felul de povesti.

Asa si acum m-ati terminat cu papanasii. Si pe aici nu gasesc branzica de vaci cum este la noi in Ro dar tot gasesc eu ceva asemanator sa fac. Anul trecut am pus-o pe mama sa-mi faca cand a venit la mine si au fost OK. Si mie imi plac cei cu smantana si zahar.

Sunt fericita ca la inceputul lui august o sa vina si mama si o sa ma rasfete un pic si pe mine cu mancarica buna. O sa o pun sa-mi aduca nuca sa-mi faca cozonac, bineinteles condimente de mici si dulceata de caise ca mie tare imi place

In rest eu m-am apucat de "cuibarit" cum zice sotul meu si pregatesc pentru bebe diverse

Si asteptam vesti bune de la Mexxa, Adameasca, Eloise si Ignatica!

Pupici

Vauva 29+ cu Bianca

http://community.webshots.com/user/Vauva101

Mergi la inceput

Adameasca eu am sa pun smantana si dulceata peste papanasi. Ca mie asa imi plac...adica asta e la mine ideea de papanasi..sa aiba domne' smantana si dulceata ca asa m-a obisnuit Ceausescu...cand mergeam la Predeal la Robinson...cu mama si cu tata. (era singurul loc unde faceau papanasi...si ii innebuneam pe ai mei sa ma duca acolo)

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Mexxa iti tin pumnii in continuare pt echo! Am vazut ca si doctoritza ta vine la cabinetul prof Dragomir de langa cinema Victoria. Acolo mergi?
Inni te rog spune-mi si mie cand ai timp cat era greutatea estimata a bebelinei tale la ultima echo
Vauva eu deja am povestit pe pagina precedenta cum a fost la marea intalnire cu bebe al meu. Multumesc de incurajari!

Eloise 22 cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Eloise globulina mea la 21 sapt si vreo 2-3 zile (nu mai stiu exact) avea 455 grame. Io nu am inteles pana la urma cat zici ca are bebele tau...., dar a mea atat a avut.

Pufy se poate sa fi fost si o cadere de calciu, de tensiune,o hipoglicemie...cine stie. Nu te ingrijora. Poate esti obosita. Fa nani si odihneste-te.

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput