Mamici de ianuarie - februarie 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 2
roandre spune:
Dar ne inmultim , nu gluma....asa ma bucur! Sarcini usoare noilor mamici!
Eu ma simt tare rau...ieri cred ca am vomitat de cel putin 10 ori...practic stau numai la baie...simt ca si sufletul mi-l vomit. Credeam ca la sarcina asta va fi mai usor ca la prima dar se pare ca m-am inselat. Am sa rezist si de data asta pt ca imi doresc f mult acest bb, dar a 3-a oara nu cred ca as mai rezista.
Am fost ieri la Medicover sa-mi fac analizele dar bineinteles ca iar m-am lovit de birocratia idioata de acolo. A trebuit sa trec si pe la dr care avea o problema doar cu sanii mei, dc s-au marit, dc ma dor...asa ce m-a enervat. A ramas sa ma duc luni dimineata pt analize, asta la insistenta mea caci el nu ar fi fost de acrod pana nu imi fac si o eco, tocmai pe 21 iunie sa fie el sigur ca e sarcina ok (totusi dupa "palparea" lui uterul ar fi marit ca pt o sarcina de 2 luni). Nu am incredere in nimic din tot ce mi-a zis...,dar a trecut si asta!
Mandrutza mea de 2 nopti m-a trezit numai pe la 3-4 dimineata din cauza maselelor si simt ca nu mai pot.
Anis, dar i-au aparut bubitele deja de si-a dat seama dr ca e o boala a copilariei? A mea a facut acum o luna rubeola desi fusese vaccinata. La prima sarcina nu ai facut analizele si pt rubeola sa vezi dc ai anticorpi? Dc ai anticorpi nu e nici o problema...altfel...ma rog sa nu fie altfel!Sanatata multa!
Pupici!
anis spune:
Multumesc pt gandurile voastre.
Ieri a fost dr la fetita mea.Are inca febra.Dr zice ca e debutul unei boli eruptive.Adica febra mare fara alte lucruri, rosu in gat etc. Acum poate fi orice.Eu am facut majoritatea dintre ele, mai putin rozeola,varicela...
Deci astept sa ii erupa si sa vedem ce va fi dupa.
Sunt foarte obosita,pt ca o pazesc toata noaptea de temp mare.
Pupici
AniS
si
Ingrid
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Oricum toate astea nu s-ar intampla, daca mamici inconstiente care stiu ca au boala contagioasa plozii lor, totusi scot copii afara...uff
Ce sa zic, sper sa fie bine si Dumnezeu sa aibe grija de noi!
AniS
si
Ingrid
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Pepsi spune:
anis imi pare rau ca treci prin greutati, dar ai sa vezi ca totul va fi bine, doar tu ai anticorpi la majoritatea. si sa stii ca de ex la varicela este contagios inainte sa se manifeste boala, asa ca il scoti afara fara sa stii, puiul meu a avut varicela si dupa eruptie l-am ferit 3 saptamini de contact cu altii, dar inainte sa erupa cu 1 zi ne-am vazut cu prietenii nostrii care au o fetita de aceeasi virsta, si Dominic era contagios cu 3 zile inainte sa apara simptomele, si nu stiam si ne-am vazut cu altii, si prin nocorc nimeni n-a luat! asta e perocolul cu bolile contagioase, ca sint inainte de a se exprima prin semne.
sanatate multa!
kay, aceeasi problema si eu, am inceput deja sa ma ingras si sint in 6 saptamini, dar stiu de ce, pina inainte sa ramin gravida am tinut cura ca sa mai scap din cele 21 kg ce le-am pus la primul meu copil, am ramas cu 5 kg in plus, si acuma nemaitinind regim s-a pus pe mine, am fost la o nutritionista sa ma sfatuiasca ce sa fac, mi-a spus sa evit excesele, sa maninc mese mici si dese, sa evit piinea, sa maninc proteine si legume, sa beau multa apa, si sa fac miscare, plimbari, si innot, a spus ok si la bicicleta si orice sport am facut inainte de a ramine gravida.vezi ca sint si exercitii speciale ptr gravide, cu balonul, eu vreau sa ma incriu la niste cursuri in apa ptr gravide.
Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
romaria spune:
Buna burtici,
De aseara ma doare capul si stiu ca nu trebuie sa i-au nimic ,asa ca sufar pana trece. Mi-am pus putina alifie chinezeasca si vad ca parca putin a mai trecut.
Altfel, greturile parca s-au mai dus sa speram ca e bine.
Kay si eu am fost in tinerete o fire sportiva, acum sincer m-am puturosit si am inceput sa pun la greu din pacate. Sper sa nu ma fac balon totusi:))
Pupici si o saptamana buna si fara greturi va doresc 

Romaria
10+
sim spune:
Roandre cine te-a consultat? Este cumva cel la care merg eu (stii despre cine vorbesc)? Intreb ca incerc sa aflu si de bine si de mai putin bine (daca exista) despre oamenii pe mana carora merg. Si pe mine m-a consultat un dr din Medicover la un moment dat, care mi-a zis numai idiotenii.
Simona
7+ si Ruxi 
marinar spune:
Buna fetelor
nu mi-a mers net-ul acasa pana acumsi tare rau a fost, acum cand am nevoie de parerile voastre. Eu am o stare de greata permanenta si ma doare stomacul. De balonare nici nu mai zic, si cum paranoia e in folare mi-e frica sa merg si la toaleta de teama sa nu pateasca bebe ceva. Dar... ma cam doare burtika, simt ca ma dor ovarele. Oare e normal??? pe voi va doare/ v-a durut asa?
fac tratament cu pregnil, utrogestan ovule, magne b6, sper sa fie de ajutor si sa-l tina pe bebe la locul lui, dar am o stare de frica....
voi l-ati vazut pe bb la echo? la 6 saptamani cat masoara?
marina
pozici
adela2006 spune:
VREAU SI EU PE LISTA DATELE MELE SUNT :
DN 07.03.1977
UM 12.04.2006
DPN 17.01.2007
AM SI EU O PROBLEMA DE O SAPTAMANA SUNT FOARTE RACITA SI NU-MI MAI TRECE IAU ECHINACEEA ( MEDICAMENTE HOMEOPATE ) CEAIURI CU MIERE SI LAMAIE SI NU-MI MAI TRECE; RACEALA MEA IL POATE AFECTA PE BEBE ? MULTA SANATATE SI SARCINA USOARA LA TOATE
HAPPY GIRL spune:
Salutare, fetelor!
N-am mai intrat de mult pe net si vad ca ati muncit, nu gluma. Eu de vreo 2 zile am facut o indigestie urata, de la niste prajituri "Domino", cred, m-a durut tare stomacul, am vomat, desi de o sapatamana nu mai vomasem si a trebuit sa tin regim si sa stau la pat. Am dormit de-am rupt dar acum ma simt mai bine.Sper ca bebe este in regula . Voi stiti cumva cum simti cand misca bebe? Am inteles ca simti ca niste fluturasi prin burta.Aseara am simtit pentru cateva secunde, ca niste fluturasi , dintr-o palte in cealalta.Stiti cumva ce poate fi? Ar fi cam devreme sa miste, fiind de-abia in 11 saptamani.
Happy Girl si Alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/fcalivan2004/album?.dir=9d7b&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
sim spune:
Marina intr-o oarecare masura e normal sa te doara burtica, pentru ca se contracta muschii incercand sa faca loc uterului in procesul lui de marire. Totul e sa nu te doara exagerat de tare si pe o durata prea lunga de timp. Daca durerile sunt indelungate, mie dr mi-a recomandat sa iau nospa. Cat despre mers la toaleta, nu ai de ce sa te temi: in primul rand este normal sa ai senzatia mult mai des decat inainte pentru ca uterul marindu-se apasa pe vezica. In al doilea rand, din moment ce colul este inchis bine (si presupun ca dr ti-a spus ca e in ordine) nu ai de ce sa-ti faci griji: bebe e bine merci la mami si creste maricel
. Eu am vazut bebe la 6 saptamani implinite, dar uite ca n-am fisa la-ndemana sa-ti spun dimensiunile. De fapt e un fel de a spune ca l-am vazut pe bebe, pentru ca in fapt am vazut doar luminita de viata care palpaia la mine in burtica. 
Adela din cate stiu eu, raceala il poate afecta pe bebe doar daca se lasa cu febra. Asa ca am vazut cazuri in care medicul a spus clar mamei sa ia paracetamol (pana la 3 pe zi parca) sau dupa caz medicamente mai serioase ca nu cumva sa ajunga sa faca o infectie in organism de la o banala viroza. Bebele respectiv e acum o domnisoara de aproape 3 anisori frumoasa si foarte desteapta. Asa ca suna-ti urgent medicul si nu sta pe ganduri cu medicatia! Sanatate multa!
A, si mai ales, bine ai venit la noi! 
Happy Girl cam asa am simtit eu la sarcina cu prima mea minune: ca niste batai usoare de fluturi in burtica, dar asta se intampla pe a 16 saptamani. La prima sarcina simti ceva mai tarziu. La urmatoarele am inteles (urmeaza sa verific
) ca simtim ceva mai devreme. Si mie mi-a parut la un moment dat ca simt ceva, dar erau doar niste gaze care se plimbau in voie prin burtica. Astea ne mai inseala.
Fii sigura ca o sa stii cand bebe iti va da semnalul. Acum el desi misca bininisor, nu are destula putere cat sa se faca simtit. Inca un picut de rabdare si o sa simti marea bucurie a prezentei din burtica! 
O seara linistita va doresc! 
Simona
7+ si Ruxi