Mamici de ianuarie - februarie 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
Messa spune:
Cora, la mine cica ar fi fetita, mormolocul :) sa vedem.
Kay - examen? Brrr! Nasol cu actoria, ca nu e ca la facultatile obisnuite, stai in fund, scrii ceva si gata :( Iti tin pumnii si sper sa fiti bine, si tu, si calutul de mare :)
Oana, am mai descoperit ceva - gama de ciuperci murate Fofo - sunt de mare exceptie!!!
Pentru mamicile ingrijorate de silueta, Criss mai ales, ca tu ai pus intrebarea - pai nici nu se recomanda sa luam prea multe kile in plus. Asa ca mie mi-a spus medicul sa nu mananc paine decat daca simt nevoia neaparat, sa nu mananc inghetata, dulciuri, croissant, mars, snickers etc decat daca imi ies ochii din cap de pofta, pentru ca sunt "calorii goale", nu contin nimic nutritiv pentru bebe si nu fac decat sa o ingrase pe mami. Iar eu oricum nu simt nevoia de din astea, asa ca... :)
Ce ma fac insa cu chestiile pe care trebuie sa le mananc si nu pot? Carne, de exemplu. Eu, o carnivora convinsa, acum ma stramb in toate felurile numai cand vad carne. Va imaginati cum e daca incerc sa mananc carne.
bits spune:
Cora la mine se potriveste la prima sarcina,sa vedem acum la a 2-a![]()
octy
8+,KENZO(1nov 2004)
criss68 spune:
Multumesc tuturor pentru primire si sfaturi!
Messa - te inteleg cu carnea. Oarecum. Eu inainte nu puteam manca decat f putina. Era un chin, niciodata nu stiam ce sa mananc. Ma rezumam la lactate, cereale, legume, fructe (nici oua nu mancam). Acum se intampla exact pe dos. Mai ales ca nu mai suport dulciuri sub nici o forma, iar cruditatile imi favorizeaza arsurile. O prietena mi-a sugerat sa ma duc undeva, de ex in Mall, sau oricum undeva unde se mananca, sa vad diverse alternative, poate imi e pofta de ceva. Si ar mai fi ideea de a nu-ti prepara tu singura mancarea - la mine nu are cine, dar e posibil sa functioneze. S-ar putea sa ti se faca greata cand vezi carnea cruda in primul rand. Eu nu sunt de principiul ca trebuie obligatoriu carne, dar ai putea incerca soia. Daca esuezi, e f ieftina oricum. Poate va ceda aceasta aversiune dupa 3-4 luni. Mama mea de pilda primele 5 luni nu a mancat decat covrigi si mere, iar restul pana la 9 luni... noroc ca au iesit fructele de sezon. Am fost un copil normal, fara probleme deosebite, decat ca nu am prea mancat (carne in special).
Cora, unde pot afla si eu mai multe despre zodiacul chinezesc care iti determina sexul copilului? Mi se pare amuzant in primul rand. Desi imi doresc baietel mai mult, la fel de bucuroasa as fi si de fata. Dar curiozitatea e mare.
Kay, la voi nu exista si sesiune de toamna? Eu fac a doua facultate si pentru ca nu ma simt ok nu am putut invata ca inainte. Astfel incat am lasat pe toamna doua examene mai grele, cand mai impresionezi ceva si cu burtica. Mie personal mi-a fost penibil sa ma duc la profesori sa le cer sa nu ma streseze pe motivul acesta. Am rugat doar sa intru printre primii la oral pe motiv ca am niste probleme de sanatate si nu pot sta in picioare, iar ei m-au inteles.
Am o curiozitate: stie cineva ce se intampla cu trompele si ovarele in timpul sarcinii? Ele sunt o formatiune anatomica aproape unitara, dar uterul dezvoltandu-se atata... unde se duc celelalte?
Va pup!
monu spune:
Ola fetelor,
UM - 12 mai 2006
DPN - 16 februarie 2007
DN - 30 ianuarie (in anul tigrului
)
azi l-am vazut pe bb la echo. are 5 saptamani, nu se vedea activitatea cardiaca,inca, si are 0.85 cm. (sacul)
Nu am greturi, nu am pofte, dorm bine cand ma lasa fetita mea si am doar aciditate la stomac.
si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
alydumy spune:
fetelor am intrat la aspirante si am om citit o veste groaznica
nushulica a pierdut sarcina
sunt alaturi de ea si ma rog laDD sa-i dea putere sa o ia de la capat
aly
Messa spune:
Bine ai venit, Monu :) Sper sa te tina starea asta de "fara gretzuri, fara pofte" - pe mine m-au apucat acum cca o saptamana, adica la 6 saptamani, ca maine facem 7.
Criss, intrebai unde se duc trompele si ovarele - pai eu cred ca raman pe loc, ca doar uterul creste si se "urca" pe burtica. Zodiacul chinezesc il gasesti pe net, eu am cautat dupa "chinese baby sex" si au iesit o gramada de site-uri cu tabelul acela, uite un link (avem voie sa dam linkuri externe? Daca nu, rog un moderator sa stearga linkul si imi cer scuze) www.obfocus.com/calculators/gender.htm
anis spune:
L-am vazut pe bb mik...ce drag imi e.
Avem 9 sapt si aproape 2 cm...
AniS
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Criss, imi pare bine sa aud de reusita ta.
Si eu am facut n tratamente timp de 5 ani si am ramas insarcinata prin FIV la prima sarcina, si am o fetita superba de 10 luni.
Asa ca ma bucru pt tine f tare ,pt ca stiu ce inseamna sa astepti cu anii.
Amaya, ai dreptate, faptul ca eu am ramas insarcinata chiar si cu FIV la prima sarcina,e un miracol.Si Dumnezeu ca sa-mi intareasca credinta mi-a trimis inca un miracol, un bb mik , acum fara nici un tratament si mai si alaptam in plus.Chiar ca numai Dumnezeu e cel care hotaraste!
Monu , ce bine imi pare ca te vad si ca bb e bine.Vb pe yahoo.
Ps: Amaya ai yahoo mss?Si alte fete..sa vb si pe messenger.
AniS
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
ruxi spune:
Buna seara fetelor,
Vai alydumy ce veste proasta, imi pare extrem de rau pentru nushulica...
Draga nushulica, iti doresc saa te refaci rapid si sa ramai cat mai repede insarcinata, si sa dea Dumnezeu sa duci noua sarcina cu bine la capat. Sunt cu sufletul alaturi de tine.
Astazi e prima zi in care m-am simtit mai bine. Maine implinesc 10 saptamani. Doamne ajuta sa ajung la 40
Mi-e putin teama, recunosc, la Clara mi s-au rupt membranele la 34 de saptamani si 3 zile. Sper ca de data asta sa reusesc sa duc sarcina la termen.
Luni ma duc din nou la eco la Iosup, abia asteptam sa-l vedem din nou pe bebelus, mi-e tare dor de el.
Am o senzatie destul de aiurea, chiar voiam sa intreb daca mai simte cineva: parca imi apasa ceva pe vagin in jos, adica simt o presiune pe vagin si oarecum o durere in surdina, nu mare, mica...dar stresanta. Si in alta ordine de idei, mi-a disparut nu-stiu-unde orice urma de libidou...a plecat si vad ca nici gand sa se intoarca..
a mai patit cineva?!?!
va pup pe toate, sarcini usoare in continuare si multa sanatate!![]()

Ruxi 9+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii