attachement parenting - opinii

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Sabina

Noe, acu pe bune, colibri si Vh1 nu sunt Mozart.
e pacat.
ritmurile repetitive sunt f nocive pt ureche.
incearca sa treci pe Romania Muzical
Cu drag

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

explicatia e simpla: eu nu ascult Mozart...nu e stilul meu, dar, ma rog, asta e alta discutie; fetita reactioneaza f bine la astfel de muzica si e, de fapt, muzica cu care am crescut si eu; cu The Doors sau Led Zeppelin in ureche, nu am devenit un mic geniu da premianta tot am fost
oricum, cand e obosita, se face liniste in casa cat sa se poata odihni; stiu ca ce e prea mult strica, si nu abuzez

Numai bine tie si papusicii Sofia

Noe si Anne Bianca(14.03.2006)

Cooking for my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

AB, ai dreptate.
Nu luam lucrurile in mod absolut.
Oricum o mama se va mula inclinatiilor copilului, nu-i place Chopin baiatului ofere-i ce-i place. Copilul este metoda.
Noe, ai mare dreptate si tu referitor la jegul unor orase.
E si Milano jegos, dar se gasesc si oaze de liniste, locuri incantatoare, curate, in natura unde un copil poate sa se joace linistit.
Iar de cate ori avem timp fugim din oras la munte, lac, rau, cautam locurile incontaminate.
De asta spuneam ca societatea, viata in marile metropole cu tot stressul ei nu este intotdeauna croita pe masura copilului.
Cum facem sa impacam una cu alta?
Nevoia copilului de cunoastere si posibilitatea de a-i oferi un mediu curat, lipsit de riscuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Noi avem noroc. Stam la tzara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Noi avem noroc. Stam la tzara.

he he, asa da....si nu aveti nici aviara, nu?
cred ca cele mai mari aventuri ale copilariei mele le-am avut la tara....asta pana cand m-am facut 'domnisoara mare' si nu mi-a mai placut...
acum, insa, as sta numai la firu' ierbii daca ar fi posibil, si Bia la fel...

Noe si Anne Bianca(14.03.2006)

Cooking for my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Tzara de aci e ceva mai evoluata ca tzara de acasa, dar tot la tzara e, cu pasarele/veverite/iepurasi etc. Sigur nu o sa ii mai placa de la o varsta incolo, dar acu' e perfect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

mey atunci olandezii fac AP la greu dar aplicat cu nuante...ii lasa sa se "porcaiasca" pana la gat, alearga pustii pe toate papadiile de jucarii, majoritatea din lemn, super-sterilizarea lu peste a biberoanelor sau mai stiu eu ce nu se prea practica in mod curent...copilul in general e sfant, ma rog, aici e si o parte negativa, ca ajung astia sa se suie in capul parintilor mai tarzior asa nu pe la 2-3 ani, atunci se suie de-a dreptul aici orice copil stie ce aia ferma de animale, ca deh, acolo exista si locuri de joaca pentru ei si e super-distractie, stie ce e natura...deci mai "liberi" decat copii de aici nu stiu poate imi dati voi exemple de mai mult, nu sunt nici macar infofoliti ca deh, sunt nascuti la frigiderul asta de holandika si va spun din proprie experienta ca fii mea de 2 ani si 8 luni nu a luat niciodata antibiotic si nici racita nu a fost!!

gazzella
cat despre nasterea acasa, sa fim seriosi, Olanda este cred prima in top, sa nu exagerez, dar cred ca 90% dintre ele nasc acasa...daca esti asa de bine informata, vrei sa stii si catora li s-a nascut copilul cu fractura de clavicula pentru ca moasele au tras copilul fiind prea grasutz dintre picioarele femeilor, femei traumatizate psihic dupa ce moasele au sarit pe burta femeii sa iasa copilul, copii nascuti morti cu cordonul ombilical in jurul gatului, mii de faze de prost gust pot sa-ti dau aici...si asta in minunata tara adepta a nasterii acasa, ai vrea sa nu ai posibilitatea sa stii ca in secolul 21 nu poti alege sa nasti la spital, fiindca politica asigurarilor de sanatate LE OBLIGA PE MOASE sa te CONVINGA sa nasti acasa...cate femei am auzit oripilate de acest scenariu, femei cu probleme de sanatate, carora li s-a refuzat orice alta alternativa, epidurala e deja lux si ti se da in cazuri majore, cezariana de urgenta, plans pe la doctori, platit anestezistul si rezervat caci altfel nus ta el in spital pentru orice femeie care naste, etc,etc...deci sincer, nu cred ca Italia are aceasi politica de sanatate ca si Olanda...si chiar daca ar avea-o tot discriminare se cheama, caci femeile nu au posibilitatea de a alege, LI SE IMPUNE!!

Cat despre educatie...normal ca educatie inseamna tot de la faptul ca ii arati diferite texturi, de la lemn, la plastic la sticla, la tesatura, totul sub forma jocului, ca il inveti sa cante, ca-i pui muzica, ca il lasi sa-ti deseneze inclusiv pe pereti, ca il lasi sa te ajute, fii mea moare sa-i dau un burete de bucatarie, ii pun apa simpla intr-un castron si-si spala de zor masuta cu scaunele ei de pitici, ca ii invatam cum arata cifrele, etc, etc, etc...dar toate astea chiar daca altii isi aroga dreptul...toate astea nu sunt AP...sunt dezvoltarea normala, mersul firesc al lucrurilor, cresterea unui copil.

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Bey, dupa ultimele postari, m-am razgandit si sunt contra Prea multe exagerari si bullshituri. Nastere acasa, eu adevarat si eu fals, copii geniali numa' si numa' datorita AP....neah, nu imi mai place.

Adik un fel de mambo jambo crap...

Acum lasand gluma, da foarte frumos, sa stiti ca eu chiar am invatat din subiectul asta, dar n-o sa dau cu aspiratorul cu Filipu in brate Am invatat in sensul ca vreau sa ma joc mai mult cu el, sa incep sa-i citesc, chestii d-astea.

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Tot acolo am ajuns...
Cum ti-a scapat pasajul despre nasterea activa, nasterea dulce, etc...
Asta e!
Despre AP am mai spus ca nu este doar dormitul in acelasi pat, purtatul copilului in brate.
Tipul de nastere acasa pe care incercam eu s-o am unul aparte. Se naste dintr-o mare constientizare a ceea ce ar trebuie sa fie nasterea, un eveniment care nu implica suferinta ci doar o imensa bucurie. Nu s-ar fi pus problema sa nasc acasa fiind constransa de conjuctura ci alegand in deplina cunostiinta de cauza.

Se stie ca in Olanda rata nasterii acasa e foarte mare, in Romania practic nasterea acasa e inexistenta
Olanda
http://www.who.int/countries/nld/en/
Child mortality m/f (per 1000): 6/5
http://whqlibdoc.who.int/bulletin/1999/...99-406.pdf
Model 4. Delivery by professional
attendants in comprehensive essential
obstetric care facilities
Australia, Japan and New Zealand, and most
countries in Northern and Western Europe and
North America provide deliveries in this category,
and their maternal mortality ratios are usually under
10 per 100 000.
In Romania,
the maternal mortality ratio reached nearly 180
per 100 000 in the 1980s because of unsafe abortions,
even though Model 4 was in place (16).
Romania
http://www.who.int/countries/rou/en/
Child mortality m/f (per 1000): 22/18

Spuneam de nasterea asistita, exista mai multe graduri de pregatire obstetrica, obstetricele care asista nasteri acasa sunt net superioare ca si pregatire obstetricelor, moaselor din Romania care asista nasteri in spital.
Practic, o femeie care alege sa nasca acasa in tarile dezvoltate este asistita la un nivel profesional superior femeii romance care naste in spital.

Dar tu le stii pe ale tale, io pe ale mele si tot asa....
Asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Practic, o femeie care alege sa nasca acasa in tarile dezvoltate este asistita la un nivel profesional superior femeii romance care naste in spital.

gazzella ai nascut acasa, ti s-a facut macar training de catre o moasa despre cum se naste acasa, ai nascut in Romania?? Practic prea multa cunoastere, asa din afara subiectului cu nasterea acasa...mai scrie-ne dupa ce o sa nasti acasa...aici ai cam dat-o in bara, atata vreme cat nu cunosti sistemul olandez de obstretica-ginecologie si cate "patlagele" a dat si el, sunt reportaje facute de olandezi, deci nu asa de straini sa zici ca le fac lor anti-reclama, despre...cat "profesionalism" zace cateodata in moasele astea pe care le lauzi...sau doctorii obstreticieni, unul a taiat femeia careia nu-i prinsese anestezia la cezariana...PE VIU, si ea tipa ca din gura de sarpe, totul filmat de catre sot, reactia DOCTORULUI: daca nu taci din gura nu te mai operez ca nu ma pot concentra, crezi ca tipa de placere??!!

Lena si t-rex Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Uite sa povestesc cum am nascut eu...fara durere...
Pt ca, desi inainte de termen, David era deja mare dr a hotarat sa imi induca nasterea (in UK unde ar fi trebuit sa nasc nu se iau decizii din astea, asa ca ma bucur ca am nascut in Ro) cu vreo 3 saptamani mai devreme...
Dimineata la 10 mi-a rupt apa si a inceput injectiile ca sa provoace contractiile...Contractiile au fost nedureroase...le simteam, dar eram asa relaxata incat nu ma dureau efectiv...
La 11 si putin am inceput sa imping...si inafara de o durere in mijloc, nu pot sa spun ca ma durea (nu am avut nici un calmant, nimic pt durere...totul a fost pe viu)...numai ca David se miscase intre timp, avea circulara de cordon, si se blocase...
Asa ca asistenta s=a pus pe impins (nu calare pe mine, dar cu o mana impingea pe burta...eu am zis mersi ca nu a fost nevoie de forceps) si in 5 minute a iesit si David...pe la 11 jumate, 12 fara 20!!!
Nu am avut timp nici sa imi dau seama daca ma doare ceva...
Deci nasterea a fost tare usoara din punctul asta de vedere...

PArtea naspa a fost (ca tre sa fie si una de aia) ca am avut hemoragie, ma taiase si nu putea sa coasa, din cauza sangerarii (io am avut lipsa de calciu si fier in timpul sarcinii s-a agravat) si am simtit fiecare impunsatura de la cusut...si atunci parca simteam ca nasc...Si dupa ce m-a mutat in pat, ameteam si ma lua cu lesin daca ridicam capul...
DAr mi-am revenit destul de repede (io sunt buna de carne) si peste 4 ore puteam sa ma ocup de bebe cu de toate...dar tati a fost cel care l-a tinut din primele clipe in brate si in prima noapte...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput