Manechiura si pedichiura
Raspunsuri - Pagina 2
M&M spune:
quote:...
olguttza
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Initial creeata de cristina_26
De exemplu, unde ma duc eu, tanti respectiva, vine cu instrumentele impachetate in pansamente, dar eu nu am de unde sa stiu daca intr-adevar le-a sterilizat inainte de a le folosi, desi asa imi zice, ca sunt sterilizate.
--------------------------------------------------------------------------------
Da pana la urma, de unde vine cu ele? si unde se duce? ca nu pricep...poate n-au sterilizatorul in aceeasi incapere si, ca sa nu le aduca in mana (total neigienic!), le infasoara in pansamente sterile.
Nu cred ca e cazu sa faci un capat de tara
Nu incerc sa fac nici un capat de tara!!! Intr-adevar vine cu ele infasurate in niste pansamente, dar le aduce in mana , nu sunt intr-o trusa.
Totusi nu vreau sa ma intelegeti gresit, nu zic ca nu exista saloane care tin la eticheta, dar de multe ori, poate din graba in loc sa le lase o juma de ora la sterilizat de exemplu, le lasa 5 minute.
Nu am vrut sa creez polemici!!!
poze rochita civila
eu
diverse
clyo spune:
quote:
Originally posted by flori76
Si la salonul unde merg eu au sterilizatorul la vedere si,de regula,cat stau putin de vb cu cosmeticiana ustensilele stau la sterilizat.
Edit:asta tot la un salon din Ro
Flori
Noi
asa se intampla si la salonul la care mer eu, in ploiesti.
ingridnen spune:
Sterilizatorul acela e ca o cutie cu o lumina gen neon inauntru ? Asa ceva e si acolo unde merg eu la manechiura-pedichiura, dar nu lasa ustensilele mai mult de 5 minute acolo... si care o fi principiul de sterilizare la masinaria aia chiar nu stiu...
Ingrid si Cristi 3 ani si 3 luni
flori76 spune:
Ba,fetelor,chiar sa faceti un capat de tara!Pentru ca nu se stie niciodata daca din camera alaturata ustensilele le aduc sterilizate sau nu.Si sa va spun si de ce sunt asa "inversunata":pt ca mama si-a facut cand avea 18 ani pedichiura la cosmetica si de atunci(acum are 54 ani) se lupta cu o ciuperca oribila.Orice a incercat,nimic nu a dat randament.Eu sunt foarte speriata de treburile astea(recunosc,poate-s putin paranoica) si chiar am fost superfericita cand am vazut ca la acest salon la care merg,sterilizatorul este la vedere.
Flori
Noi
lulu77 spune:
quote:
Originally posted by ingridnen
Sterilizatorul acela e ca o cutie cu o lumina gen neon inauntru ? Asa ceva e si acolo unde merg eu la manechiura-pedichiura, dar nu lasa ustensilele mai mult de 5 minute acolo... si care o fi principiul de sterilizare la masinaria aia chiar nu stiu...
Ingrid si Cristi 3 ani si 3 luni
Daca este un sterilizator bun ,in stare de functionare , si mai ales cum sunt cele aparute in ultimul timp pe piata ,cu cristale ,cu UV , este de ajuns si 2 minute pentru sterilizat!
Nu minutele conteaza , ci procedeul in sine !
Sa fie facuta sterilizarea dupa fiecre clienta !
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
energy79 spune:
eu nu am absolut deloc incredere in nici un salon,asa ca ma duc cu ustensilele mele,asta cand ma duc,de regula imi fac manichiura si pedichiura singura ca eu sunt mai pretentioasa.insa si mama mea si prietenele mele merg cu trusa lor de manichiura.in felul asta se simt in siguranta.
cat despre dentist,de fiacere data cand am mers a deschis o trusa cu instrumente sterilizate in fata mea.cu un fel de sigiliu din hartie.asa ca am avut incredere!!!
Madutza
http://pg.photos.yahoo.com/ph/madutza79/my_photos
michelle7 spune:
Studiile au demonstrat ca sterilizaroarele cu UV sau cu cuartz sunt frectie la picior de lemn. In SUA nu sunt acceptate. Aici e obligatoriu sa cureti instrumentele si dupa aceea sa le scufunzi complet intr-o solutie care e antifungica, antivirala etc etc. Dupa aia se clatesc, se usuca si se depoziteaza intr-un sertar inchis.
In ro se clatesc instrumentele cu apa, eventual se clatesc cu spirt si se baga in UV cateva minute ,sau in cuartz 2 minute.Ceea ce e incorect si ineficient.
Atat in SUA cat si in Ro insa nu ai garantia ca lucratorul respecta regulile de igiena. Personal nu indraznesc sa merg la mani-pedi nici in SUA nici in RO d.
Michelle
michelle7 spune:
si inca ceva. sterilizare inseamna ca instrumentul ala nu are dupa procedeu nici un germen pe el ceea ce se poate obtine cu autoclava din spital sa zicem. In salon se pretinde doar dezinfectarea instrumentelor , sterilizarea e dificila si deloc necesara.
In ceea ce priveste taierea cuticulelor si a bataturilor. In SUA doar medicul are voie sa taie pielea deci in salon se imping cuticulele si se taie excesul de piele moarta iar bataturile se pilesc ( e f eficienta metoda )asa ca riscul de infestare e minim. In ro " e la moda" sa pleci cu cuticulele sangerande de la mani -pedi asa ca sansele sa iei ceva sunt mari.
de exemplu daca te taie manichiurista din greseala, chiar daca instrumentul e dezinfectat dar , inainte de manichiura nu s-a spalat pe maini si nu te-a pus si pe tine sa te speli pe maini - poti sa iei ceva. ai pus mana pe o clanta, pe masa etc
Michelle
Happiness_4_us spune:
Pana la urma stii cum e, daca e sa ti se intample ceva, ti se intampla, pentru ca nimic nu e 100% sigur in ziua de azi!
O vorba din batrani spune: ce ti-e scris, in frunte ti-e pus!
Nana Motoc
Pana la nunta...
"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."
michelle7 spune:
corect,doar ca sansele sa se intample in ro sunt mai mari pt ca din start nu se respecta regulile de igiena. toata lumea se bazeaza pe sterilizator care e ineficient
Michelle