Formula
Raspunsuri - Pagina 13
Darria spune:
Da, pana am facut trecerea asa am procedat. In acelasi bibe am inlocuit treptat cate o masura in fiecare zi.
Sheannamp spune:
Initial creeata de diana69
Buna seara.
Am si eu o intrebare.
A schimbat cineva laptele Humana 1 cu alt lapte? Cum a-ti facut? Ca am vazut ca la alt lapte gen Milumil sau Nan copilul trebuie sa bea o cantitate mai mare la 3-4 luni decat cantitatea de late praf de la Humana. De ex. la 4 luni la Humana se beau 170 ml reconstituit iar la Milumil copilul ar trebuie sa bea 200 ml reconstituit.
Eu micutei mele de-abia reusesc sa-i dau 160 ml la o masa si 5 mese pe zi.
As vrea sa-i schimb laptele praf pt. ca nu prea ii mai prieste si as vrea sa vad daca cu alt lapte se simte mai bine. De la Humana 1 a facut acum la 3 luni si jumatate dermatita atopica pe barbita si pe spate si ii vine si foarte mult inapoi laptele parca nu i-ar mai fi bine si ma chinui sa-i dau mancare mai mult prin somn ca daca e treaza plange si nu vrea sa mai manance.
Voi ce parere aveti?
Multumesc.
roxanaz spune:
Humana folgelmilch - preparare
crisstamate
Buna ziua, mamici
Ma adresez acelora dintre voi care folosesc in alimentatia copiilor Humana folgemilch 2 cu rugamintea de a-mi spune cum se prepara corect, ce dozaj de lapte praf trebuie folosit la cantitatea de apa. Eu am cumparat acest tip de lapte sa i-l ofer copilului meu (1 an si 3 luni) intr-o formula de 2 pungi intr-o cutie pe care erau scrise instructiunile. Am aruncat cutia si acum nu mai sunt sigura cum trebuie preparat.
Multumesc de ajutor.
crisstamate
Darria
Crista, noi suntem acum pe h3(avem 1 an si 2 luni) dar sper sa-mi amintesc masurile la h2.
Daca retin bine: 180 ml apa + 6 masuri h2 -> 200 ml lapte.
Incalzesti 1/3 din apa pana la aproximativ 50 de grade. Torni in bine, adaugi formula -> agiti bine bibe -> adaugi restul de apa(rece, la temp camerei) -> lapticul.
Se poate prepara si cu apa la tem. camerei dar este mai bine sa o incalzesti, se dizolva lapticul mai bine.
La ac. varsta se rec. 2 mese de laptic/zi.
editare: 1 masura humana la 30 ml. apa - in cazul in care tb. sa prepari mai putin.
crisstamate
Multumesc mult de informatii. H3 este cumva o formula care contine, pe langa lapte, banana, mar sau alte fructe?
crisstamate
Darria
h3 exista in varianta cu aroma de mar, banana sau vanilie. Noi folosim cu mar.
humana mai are si lapte gata preparat, rec. dupa 12 luni dar noi il folosim inca pe cel praf.
sanziana
Darria ma bag si eu cu o intrebare: am inteles ca foloseti humana 3la varsta de peste 1 an. Si bebele meu face in curand un an si parca as mai continua cu lapte formula: humana. Ai vorbit cumva cu un medic si ai primit ok-ul pt a folosi in continuare humana 3? Pana la ce varsta vrei sa folosesti humana3? Eu nu stiu cum sa procedez. Am vazut ca exista laptic de la humana pentru varsta mai mare de 12 luni dar sunt doua incoveniente: 1 - nu il gasesc in provincie unde stau eu si 2 - mi se pare exagerat ca pret: 50 ml - 5 ron.
flavia maria
Humana 3 se foloseste de la 8 luni pana la 6 ani...
Pe mine ma dispera ca se dizolva foarte greu si mai face si mici cocoloase...
Darria
Sanziana, mai multe inf. despre humana aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77819
Asa cu a spus si Flavia se poate folosi pana la 6 ani.
Nu am intrebat pediatra pt. ca nu a fost cazul. Stii bine ca formula este mult mai buna decat lapticul de vaca fiind imbogatita cu tot ce are nevoie un pitic pt. a creste. Majoritatea med. rec. formula cat mai mult timp peste varsta de 1 an.
Nu stiu pretul la humana junior dar daca spui ca e 5 ron 1/2 l nu stiu ce sa spun. Nu am facut un calcul la cel pudra(adica cat ar fi 2 mese/zi). Comparat cu cel de vacuta este mult dar si calitatea difera.
Poti suna la vavian si sa intrebi unde si daca au distrib. in orasul tau. Poti lua direct de la distrib. la un pret mai mic.
Flavia folosesti cumva h 3 cu banana? am inteles ca acesta face cocoloase. Noi am folosit doar cu mar si nu am avut ac. probleme.
Monica-Elena
Noi avem 2 ani si o luna si vom folosi formula pana la 3 ani asta a fost recomandarea medicului pediatru
flavia maria spune:
Daria eu folosesc cel de banane cu cel de vanilie amestecat ...de banane simplu nu ii place pt ca e prea aromat(cred)...mie mi se pare ca se dizolva fff greu...inainte i-am dat milumil si acela se dizolva destul de greu dar nu ramanea nedizolvat ...humana ramane pe sticla nedizolvat...ca zaharul..
mama de 2 bbei prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)
Hildegard spune:
Noi am folosit numai Humana 3 si a fost ok cu el.
de-ale gurii
Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)
Sheannamp spune:
Initial creeata de roxana_luca
BB are 4 luni si a papat Milumil 1 pana acum. As vrea sa trec la Milumil 2, dar nu stiu cum se face. Se trece brusc sau treptat inlocuind o masura de Milumil 1 cu una de Milumil 2 pana il inlocuiesc de tot pe Milumil 1?
Cine ma ajuta si pe mine?
Pupici tuturor
HUGS & KISSES
siara spune:
Roxana_luca,daca nu se precizeaza pe cutie nu cred ca e cazul,e acelasi lapte dar imbogatit,bb meu de 3 luni si doua saptamani are alimentatia mixta acum folosim milumil1dar de la 4 luni ma gandesc ca trec direct pe milumil2.
siara spune:
Fac o rectificare la primul mesaj,desi nu se precizeaza pe cutie poate n-ar fi rau sa se faca trecerea la milumil2 treptat,un sfert de m2 la primul bib apoi jumatate, apoi tot.Eu asa o sa fac,nu cred ca are sens sa fac trecerea mai prelungita,pt ca e acelasi lapte doar mai tare,sunt formule fara trepte de dezvoltare.Asa cred eu,pot sa fie si alte pareri..
madina71 spune:
Noi am trecut brusc de la M1 la M2 si nu a avut nimic....De la M2 la M3 in schimb, am trecut treptat, inlocuind crescator masuri de M2 cu masuri de M3, pana am pus numai M3....Cred ca e mai bine treptat....
bebe Adrian 20.01.2007
mihaela_cc29 spune:
Eu ii dau puiului meu bebelac de la 3 luni(acum are 5 luni jum)si nu am avut niciun fel de probleme,chiar mi-a luat foarte bine in greutate.La 5 luni cantarea 8200.