Nunta in Iasi (19)
Raspunsuri - Pagina 22
lorex spune:
Am vazut aseara la Antena 1 o nunta ca-n povesti, superba!!!
Cine n-ar vrea sa aiba asa o nunta!!Voi ati vazut?
In leg cu cadourile pentru nashi, noi le-am data doua zi cand i-am invitat sa ne dregem cu o ciorba de burta.Noi le-am luat un covor si o cuvertura, f. frumoase..iar la nunta nu le-am dat colaci cum se mai obisnuieste.
Noi nu prea am respectat obiceiurile, doar cateva...am intampinat nashii si mirele cu busuioc, dulceatza si vin cand au venit sa ma ia de acasa, la sala am fost trashi cu un prosop de catre soacra mare timp in care ne-a facut o uratura, ceva de genul asa sa fiti legati toata viatza..., prosopul trebuie pastrat de catre miri, la biserica nu ne-am dus cu covor ca ne-a spus preotul ca are el si ca sa nu mai avem si grija covorului ca iti trebuie un om care sa-l care..ma rog, oricum eu stiu ca mirii isi iau covorul inapoi, nu il lasa acolo..
Gaina nu am jucat-o ca mi se pare ridicol, am jucat in schimb prosoapele ca asa au dorit socrii mei, au cumparat prosoape din alea brodate frumos de la magazinele de artizanat din spatele Halii Centrale, si au dat la fratii socrilor si la nash, atat, si a fost un moment f scurt si dragutz!
Nu am scapat de furat dar cu acordul meu, la fel ca la Darria, si oricum am stat ca pe ace ca nu voiam sa lipsesc mult...:(
A mai fost dezgatitul, care iarashi nu prea imi place dar...am tinut treditia asta pentru ca am avut multi invitati care si-ar fi pus intrebari daca nu o faceam..
Si cam asta e..a fost o nunta frumoasa!
A, si la deschiderea dansului noi nu am vrut vals, am deschis seara pe melodia "What a wonderful world" si a fost emotionant.
Intr-o seara am ascultat-o la TV iar sotul meu m-a invitat la dans, m-au podidit lacrimile de emotie..
elenaaida spune:
Multumesc miresici dragi pentru raspunsuri.
Mie mi-ar place sa se tina cont de traditia romaneasca, mai ales ca la nunta noastra vor fi rudele sotului din Germania, numai ca ar trebui sa stiu ce inseamna fiecare lucru:
de exemplu de ce se rupe colacul?
sau ce insemnatate are dulceata? ouale???? sarea?
Mama l-a rugat pe preotul de la Barboi sa accepte sa fie tradusa slujba in lb germana si a fost de acord.
Sper sa nu fi uitat; mamei i s-a parut destul de intelegator, mai ales ca fiica dumnealui este de asemenea casatorita cu un cetatean german. Oricum joi inainte de nunta sotul meu va converti la ortodoxie si sper atunci sa pot vorbi mai multe cu preotul.
Ma apuca groaza cand ma gandesc cate mai am de organizat.
pupice, elenaaida
nushulica spune:
elena uite am gasit un site care explica cateva din obiceiurile la nunti te poti documenta de aici
http://nunti.lx.ro/obiceiuri.htm
enderbaby spune:
Mama ce la "activitate" e azi pe topicul asta .
Tocmai mi-am luat invitatiile.... sunt dragutze, pacat ca vanzatoarele astea din romania is cam acre. Dupa ce ca ma lasa sa astept cu banii in mana pana i-a facut unei cliente tot felul de fundite, asta cu toate ca eu eram inaintea ei acolo, nici macar nu ne-a raspuns la "Buna ziua" la plecare. Si mi le-a pus si intr-o cutie vai de capul ei ca-mi era frica sa nu cada invitatiile din ea.
Oricum, revin de-acuma cand o sa am fotograf .
Pupici la toate fetele.
Lizuca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/enderbaby/my_photos
kemsy spune:
Salut tuturor emotionatelor si celor care au scapat de emotii!:)
Pentru inceput, vreau sa anunt ca am schimbat data nuntii, si anume pe 16 septembrie, si la Cantina Agronomiei.Am lasat Onyx-ul, si am cazut in extrema cealalta:). Am vorbit cu cei de la Preference pentru amenajat, am cameraman si formatie. Duminica mi-am luat si rochie de mireasa, de la Piatra Neamt, si saptamana viitoare trebuie sa soseasca invitatiile (le-am comandat pe net). Incep sa am emotii, nu stiu cum ma voi descurca in ziua aceea cu stressul: daca vin invitatii, la ce ora ajung (vin si din alta parte decat Iasi), servirea la sala, etc. Cei de la sala imi dau deja bataie de cap legata de servirea invitatilor cu sampanie, nu au pahare de sampanie, trebuie sa aduc eu, si sa serveasca cineva din familie, ca doamnele ospatarite vor fi ocupate, cica.Eh, asta vad eu cum se rezolva.
Stiti vreo una cum se desfasoara nuntile acolo, ati auzit ceva?
Si ca sa fie totul la extrem, pe 23 septembrie cunun. Dar nu e nici o problema, sa fie cu noroc pentru viitorii fini:).
Am vazut si eu pe Antena 1 nuntile,cea din Bucuresti mi s-a parut superba, insa cea din Constanta m-a infiorat cu atatea manele (scuze fanilor).
Spuneti-mi si mie ce trebuie sa duc eu la biserica pentru cununie? V-am pupat
lorex spune:
pai si eu tot la aia din Bucuresti ma refeream ca aia din Constanta...nici nu comentez!
N-am inteles cu ce ocazie au fost filmate aceste doua nunti..
nushulica spune:
eliza felicitari pentru invitatii sa ne pui o poza
kemsy nu iti pot da relatii despre nunta la agronomie ca nici nu stiam ca exista...dar daca pui de la inceput toate detaliile la punct nu vad de ce ar aparea probleme
lorex eu din cate am inteles se va da saptamanal emisiunea asta cu nunti pe antena 1 deci viitoare miresici fiti antena
kriss79 spune:
Buna dimineata
Kemsy Depinde de biserica, la unele trebuie sa duci covoras, ceara, la altele numai vin si cozonac..
Da, aia din Constanta a fost cam naspa, dar si cea din Bucuresti a avut "fazele" ei, insa miresica era superba!
va pup
POZE
Cristina S.
elenaaida spune:
buna miresici,
de cand v-am descoperit, in fiecare dimineata nu am liniste daca nu trag un pic si cu ochiul pe forum....
kemsy tu pe ce data aveai progamata nunta la Onix? Mie mi-ar fi placut sa fac nunta acolo pe terasa, insa era deja rezervata.
Ieri seara am rezervat bilet la avion pentru martea viitoare pana in Constanta si de acolo cu trenul. Habar nu am daca exista transfer cu autobuzul de la aeroport...
Acum ma pregatesc sufleteste pentru intalnirea cu stomatologul...azi imi va scoate firele.
va pupic si pe curand, elenaaida