Mamici de sept-oct 2006 (40)
Raspunsuri - Pagina 4
inni spune:
Zina eu am luat acid folic 1/zi tot pana in sapt 12-13. Numai in primul trimestru se ia acidul folic, dupa aceea il iei degeaba ca nu mai are nici un rol. Se ia la inceput pt. a facilita inchiderea tubului neural si prevenirea asa numitei "spina bifida". Tubul neural atunci se formeaza si se inchide...in cursul primelor 3 luni de sarcina. Dupa aceea este absolut inutil sa continui sa mai iei ca nu mai are pt. cine sa-si faca treaba.
Atentie la fier ca da constipatii.Mie abia acum mi-a dat sa iau fier (tardyferon 80mg).Oricum transferul masiv de fier de la mama la fat incepe cam in perioada asta de sarcina 25-27 sapt si..tot continua. Multa apa sa bei si sa mananci fibre multe.
Eu vitamine nu iau si nici nu voi lua. Medicul meu e impotriva vitaminelor (probabil ca ai vz ca medicii sunt impartiti in pro si contra vitaminelor). M-am hotarat sa respect parerea lui, pt ca imi e teama ca ma ingrasa si pe mine si pe bebe si...sunt insarcinata intr-o perioada frumoasa a anului..cu multe fructe si legume proaspete.
Dar fiecare face cum considera.
Sanatate si o sarcina cat mai usoara.
Inni
27+
itzy-bitzy spune:
Roxana stai linistita ca astea mici sunt shmechere rau...si mie mi-a facut faza asta numai ca eu fusesem cu o zi inainte cam suparata, chiar am plans...din nimicuri de la serviciu ca asa sunt eu fraiera si ma consum...iar a doua zi dimineatza meymutzica nu dadea nici un semn. Abia pe la 12 la serviciu au inceput sutuletze usoare...si m-am linistit ca ma apucase si pe mine. Aveam mustrari de constiinta ca am suparat-o.
Dar noaptea cand ma trezesc pt pipi sau sa beau apa....e veselie mare zici ca da petrecere...eu cred ca ziua mai mult doarme si noaptea se joaca
Mini-me la multi ani si casa de piatra! si noi vom sarbatori pe 20 iunie 2 ani de casatorie. Chiar ma gandeam ce cadou sa ii fac sotului meu. m-am gandit la un tricou pe care sa il duc sa mi-l imprime cu ceva haios ref. la bebe...o barza cu un bebe in cioc sau nu stiu ceva haios legat de asta...
Zina eu am luat acid folic 1/zi si utrogestan 2 /zi intravaginal de la confirmarea sarcinii pana la echo morfologica de 23 saptamani. Din ziua aia le-am intrerupt. Alte fete stiu ca iau numai pana pe la 3-4 luni. In rest nu mai iau nimic nici vitamine, ca asa mi-a recomandat dr. ...decat incerc sa pap sanatos, suc de furcte fresh dimineatza pe stomacul gol, lapte, iaurturi, legume fructe...dar mai scap si la cartofi prajiti, ciocolata si alte porcarii...pateuri...etc. ca na nu se poate altfel, dar incerc sa am un echilibru asa, nu ma retin de la nimic insa...cu exeptia cafelei, alcoolului si tutunului pe care nu le experimentam nici inainte.
Pupici
Itzy-Bitzy
24+ cu
Ana-Maria
POZE
bibi spune:
Ma surprinde negativ faptul ca de ceva vreme mocneste asa a cearta pe aici ceva de speriat si ma deranjeaza personal postarile astea radicale si oarecum extremiste. E dreptul fiecaruia sa-si spuna punctul de vedere, dar sa comentezi cateva pagini bune despre balana lui x sau lui y, despre cat de civiliati suntem noi si cat de imputiti altii, si cu toate astea tot sa nu-ti treaca naduful, apoi pe un forum destinat cu predilectie familistilor sa abordezi problema homosexualitatii si a cluburilor de swingeri pe care apoi sa nu faci nici un efort sa-i intelegi ci abia astepti momentul sa mai arunci o remarca sarcastica.....nu inteleg sensul tuturor acestor discutii.
Sa nu intelegeti gresit orice subiect care iese din cotidianul analizelor, masuratorilor, dr-lor, spitalelor, etc. e bine venit, dar sunt cateva persoane care vaneaza astfel de momente ca sa de dea cu pumnul in masa si sa puna la colt orice nu corespunde credintelor si principiilor sale.....ce se intampla cu toleranta?!?
Bibi
cu no. 2
si
David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;31/st/20060830/dt/7/k/ab63/preg.png
liris spune:
quote:
Originally posted by itzy-bitzy
Hei !!!
Liris sa-ti fie foarte clar, desi ai spus la general asa...eu imi dau cu parerea despre absolut ce vreau, inclusiv despre o natie! Este parerea mea si mi-o sustin! PUNCT. Si daca ai fi citit cu atentie si nu te-ai fi repezit, eu chiar am inceput mesajul spunand asa: Vreau sa va spun ca atat cat am umblat si am vazut...fiecare tara are obiceiurile ei si intr-adevar nu tb etichetata lumea doar dupa 2-3 pesoane intalnite.
itzy, calm down, imi este foarte clar
... ca nu arde si nu ma sperii tu pe mine. faci ce vrei si la fel fiecare dintre noi. tu poti sa-ti dai cu parerea. asta nu inseamna ca parerea are vreo valoare intrinseca. eu nici macar nu am retinut ce si cine a spus. e drept ca nu te-am citit cu atentie, dar dupa rindurile astea te voi sari cu siguranta. parerismul este o chestie relaxanta. creste increderea in sine. inni din pacate nu stiu detaliile swinging-ului. nu stiu cum fac ei acolosha.
despre Amsterdam, pot sa-ti spun, ptr ca am fost graduate student ani buni la o universitate in Ams
eli26 spune:
Eu nu am luat niciodata acid folic ,nici la prima sarcina (ca nu mi-a zis doc nimic si eu habar nu aveam) dar am nascut o fetitza sanatoasa si nici acum nu are vreo problema,nici la sarcina asta nu am luat acid folic si nici un fel de vitamine,in afara de fier , iau vitamine din fructe si legumele care la pap,sper sa nu am vreo problema cu bebele ca nu am luat niciodata
acid folic
Tina24+ POZE
itzy-bitzy spune:
quote:
Originally posted by lirisquote:
Originally posted by itzy-bitzy
Hei !!!
Liris sa-ti fie foarte clar, desi ai spus la general asa...eu imi dau cu parerea despre absolut ce vreau, inclusiv despre o natie! Este parerea mea si mi-o sustin! PUNCT. Si daca ai fi citit cu atentie si nu te-ai fi repezit, eu chiar am inceput mesajul spunand asa: Vreau sa va spun ca atat cat am umblat si am vazut...fiecare tara are obiceiurile ei si intr-adevar nu tb etichetata lumea doar dupa 2-3 pesoane intalnite.
itzy, calm down, imi este foarte clar... ca nu arde si nu ma sperii tu pe mine. faci ce vrei si la fel fiecare dintre noi. tu poti sa-ti dai cu parerea. asta nu inseamna ca parerea are vreo valoare intrinseca. eu nici macar nu am retinut ce si cine a spus. e drept ca nu te-am citit cu atentie, dar dupa rindurile astea te voi sari cu siguranta. parerismul este o chestie relaxanta. creste increderea in sine.
inni din pacate nu stiu detaliile swinging-ului. nu stiu cum fac ei acolosha.
despre Amsterdam, pot sa-ti spun, ptr ca am fost graduate student ani buni la o universitate in Ams. poti vedea lucruri mult mai frumoase in Olanda. turismul in amsterdam este cam de proasta calitate. sunt insa orase ca Haga, Rotterdamul, Delftul
... care merita vazute. si neaparat din mai incolo, cind se face cit de cit mai cald ...
Liris mie mi se pare foarte normal sa ne dam toate cu parerea despre una despre alta ca in fond de asta suntem aici si de asta am ales forumul. Indiferent ca avem sau nu dreptate si indiferent ce cred unii sau altii. Si da poate este si relaxant in opinia unora.

chiar m-ai facut sa rad...nu ai decat... e treaba ta. Oricum discutia nu are sens pt ca suntem off topic cu disputa asta...Itzy-Bitzy
24+ cu
Ana-MariaPOZE
eli26 spune:
mai fetelor nu va mai certati atita ca nu face bine la bebei sa va enervati,si de la niste nimicuri...in loc sa ne ajutam una pe alta mai ales ca suntem si putin stresate ...intram pe forum sa ne certam in loc sa ne sfatuim....

Tina24+ POZE
liris spune:
pai habar n-am de ce ai inceput-o ... eu mi-am dat cu parerea asa cum a facut toata lumea (si mi-a fost paralela parerea ta), dar tu dintre toate fetele ai ales sa sari la gitul meu. noroc ca nu ma sperii eu asa usor, au mai fost situatii asemanatoare de cind stau pe DC ... ma bucur ca te rizi de zor (si risu-i relaxant, parerea mea
...), din pacate tu ai reusit sa ma superi asa ca te rog, ignora-ma de acum!
vad ca esti noua pe DC asa pot sa-ti spun ca asta e un loc unde dam si primim sfaturi despre sarcina, copii s.a.m.d. dc vrei certuri, nu aici e locul.
eli26 dc dieta ta e variata si contine multe alimente cu vitamine din grupa B este ok.
osna spune-mi si mie te rog de unde ai luat carutul, si eventual cit ai dat pe el. e din cel care se face si scaun de masina?
fetelor voi stiti dc folosirea cremelor de corp, simple, de la nivea, are contraindicatii? eu am o crema ptr piele normala, si uneori, de la apa asta plina de calcar mi se mai ususca pielea si as fi vrut sa folosesc crema asta de corp.
Crisnemes spune:
Buna tuturor graviduzelor!
Pufymic imi pare rau ca nu ne putem intalni de data asta dar poate data viitoare ne vom vedea. Drum bun si te asteptam cu vesti bune.
Vreau sa va intreb voi ce creme veti cumpara pentru bebelusii vostri?V-ati hotarat la o gama anume?
26
Cristina si
Dragos (31.01.2004)
http://community.webshots.com/user/Cristinanemes
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristinanms/album?.dir=79e2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos