Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 10
Mirona spune:
Fetelor ... azi m-am trezit cu doua dileme pe capu meu.
va rog io descurcati-ma.
1. mi-e mi-a dat sa fac triplu test cand implinesc 20 saptamani si 6 zile (practic 21). Nu am totate trei de facut ci doar AFP seric iar acum citesc pe site ca daca nu e facut intre saptamanile 12-14 nu-si mai are rostul.
Dr. mea e si asistenta universitara - deci DOXA de carte ... credeti ca mi-ar da ea prea tarziua aceasta analiza de facut daca nu ar fi si atunci concludenta?
2. de la anu alocatia copilului va fi de 2 mil. Deci orice copil primeste pana la majorat aceste 2 mil? Deci din 200 mii lei s-a facut 2 milioane? ... Acu sa te tii nene ce-o sa mai puie negrele noastre.
Va rog frumos sa ma scoateti din dileme ... ca neuronu meu imi joaca deja feste ... si toate ziulica numa la asta m-am gandit.
asiza asa eu cu KIWI. Inainte de aramane insarcinata ... de la atatea tratamente am ajuns la 68 kg. Am decis sa fac o cura de slabire si sa ajung la venerabila greutate de la nunta de 58.
Mi-am pus eu in cap ca daca o sa slabesc ... o sa si raman gravida.
Am papat la salate si la fructe ... in special kiwi de m-am spart. La 3 kg date jos a trebuit sa renunt la cura - ramasesem
.
De atunci nu am mai putut manca acest fruct. Il detest.
Va pupez si revin.
(Tocmai ce ma chinui cu o bluzitza si o rochitza de gravi ... sa le transform ... ca-s prea lungi ... si iaca bate vara la usa si-ncep nuntile măi.)
Miro
18+am o nepotica talentata, si un BB zbenguit
marcelac spune:
fetele dragutzele, gata shedintza, mergem la bowling cu toata echipa.
nu stiu ce ati mai zis de Kiwi dar ziceam si eu o data ca e super recomandat 1 pe zi, asa ca, cele care puteti, incercati!
Miro - 1. eu cred ca femeia aceea, doctoritza ta, stie ce face. In plus, mie mi-au explicat de la laborator ca triplul test e concludent din sapt 14 pana in 21 si ca imi recomanda sa il fac dupa 15 ca sa fim siguri ca nu am gresit nici un calcul si e ok.
a propos de asta, eu am mai citit nici nu mai stiu pe unde o nebunie cu numaratul saptamanilor! atentie ca prima saptamana e de fapt saptamana 0, astfel incat atentie cand ziceti ca sunteti in sapt. 14 sau ca ati implinit 14 saptamani, ca nu e totuna. acum daca am reusit sa va mai zapacesc putin dupa toate calculele cu luni si trimestre... BRAVO MIE!
problema doi nu am habar, ca nu am stiudiat legea, dar daca o cheama alocatie atunci e aia stabilita si se plateste pana la 18 ani (sau urmatoarea schimbare - daca ingrazneshte vreun guvern sa ia bani de la copii, cel mai sensibil subiect!)
Asiza dragutza ai dreptate, programul meu e unul nebun si chiar nesanatos, desi avand in vedere ca merg in ritmul asta de vreo 3 ani, a devenit obisnuintza. Si nu ma streseaza, vreau si am tot interesul ca lucrurile sa mearga bine, plus ca lucrez in mare parte pentru copii ceea ce e extrem de reconfortant si ma motiveaza foarte tare.
pe maine
marcela
14+
maria_irina spune:
buna mamici! vreau si eu sa ma inscriu in lista mamicilor de noiembrie decembrie!!!
m_monique spune:
marcela, las-o mai incet cu munca.
fetelor voi ati vazut asta? http://www.desprecopii.com/info.asp?id=135
12+
Nunta noastra
asiza spune:
Draga Mirona...atata am vorbit despre triplu test, de nu ma mir ca nu mai intelegi nimik. Eu iti spun ce informatii am....oricum du-te in spate la capitolul 15...pana atunci iti dau un quote de acolo
:
"Triplul test este o analiza de sange care se face in scopul detectarii anumitor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Edwards. Este obligatoriu pentru femeile insarcinate care au de la 35 de ani in sus, precum si in cazul in care s-au depistat anumite anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior. Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie. De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural pot avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Mirona, probabil ca doctorita ta ti-a dat nivelul alfa-fetoproteinei de efectuat. Insa, din ceea ce am citit iti pot spune ca triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice. Fa-le ca e bine sa stai linistita!"
Asa ca doctorita ta DOXA de carte are dreptate si stie ea ce zice...du-te si fa-l ca e ok si in sapt. 21, mai tarziu sa nu fie!
La cea de-a doua dilema a ta...eu am inteles ca alocatia de 2.000.000 se acorda copilului in varsta de pana la 2 ani doar (daca am spus o tampenie, rog juristele noastre sa ma corecteze, ca io am auzit asta cu titlul de ZVON).
Dandusa si Miro...aveti dreptate...nu trebuie sa te stresezi prea tare de kg in plus, si ca sa va dovedesc ca aveti dreptate tocmai am bagat la cuptor a praji buna buna cu fructe....hi hi hi
No ca mult am mai scris ....Va puuuuuup 

Oana
11+
anateo2004 spune:
mirona,alocatia de 2mil. e pana face copilul 2ani.s-a recurs la aceasta metoda ca si cele care nu sunt salariate sau nu au perioada completa de cotizare sa primeasca ceva bani.
eu am fost la dr. o sa repet iar analizele si daca iese la fel o sa fac tratament.
pt. fetele din constanta am si eu cateva intebari.cum e plaja in saturn?am vrea sa mergem in august.e curata?cum e intrarea in mare?cum e statiunea in general?restaurantele cum sunt?
dolores, multa sanatate!
m_monique spune:
fetelor, am si eu o intrebare: recoltarea de sange pt tripul test se face dimineata pe nemancate? sau se poate face oricand in timpul zilei, si nu conteaza daca am mancat?
12+
Nunta noastra
dolores spune:
sincera sa fiu nu stiu...eu mancasem doar o banana in ziua aia inainte de test pentru ca programarea o aveam pe la 11.30 si deja stomacul meu isi cerea dreptul. sper ca e ok sau poate stie cineva
quote:
Originally posted by m_monique
fetelor, am si eu o intrebare: recoltarea de sange pt tripul test se face dimineata pe nemancate? sau se poate face oricand in timpul zilei, si nu conteaza daca am mancat?12+
Nunta noastra
dolores
14+www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
dolores spune:
Miro eu zic ca trebuie sa ai incredere in medicul tau...sincer nici una din noi nu stie daca medicul la care suntem noi sub supraveghere e destul de bun...dar eu zic ca e ok
dolores
14+
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
cristina1974 spune:
Mai,fetelor, da ce le mai aveti cu toate astea.....Pai voi va luati doctoratele in medicina si drept, pana la sfarsitul sarcinii....
.
Stau si eu si citesc, si ma minunez cat sunt de pe dinafara la toate astea de le discutati voi. Ca aici nu ai acces la nici un rezultat,stii doar ca daca nu te suna acasa,e totul ok. Si pe mine, pana acu', nu m-a sunat nimeni,nicaieri,nici acasa,nici la birou, nici pe mobil.Deci sa inteleg ca totul e bine.
Eu tare as vrea sa va dau si eu niste raspunsuri la ceea ce va framanta pe voi, insa nu pot,ca habar nu am.
Ce stiu insa, este ca nu trebuie sa faceti cum am facut eu la sarcina cu Iasmina,cand mancam de pocneam,si ca atare....30kg extra

.Sa va spun si cum curgeau apele pe mine, dupa aia, pe la sala? Aoleuuuuuuuuuu,nu doresc nici la dusmani sa treaca prin ce-am trecut eu. Plangeam si lucram la aparate. Si slava Domnului, am dat jos tot,tot,dar numai eu stiu prin ce-am trecut.
Acum mananc,cand imi vine, insa punaccent pe fructe,salate, iaurturi.....si cum vremea asta s-a incalzit brusc,ca nici sa respiri nu mai poti,nu prea vad in viitorul apropiat ca imi voi schimba dieta.
Si, mai mult, am treaba de nu ma vad,asa ca ioc timp pentru papa ca inainte,cand
numai cand ma gandeam la mancare de orice fel.Si sotul meu zice sa sunt super sexi de cand cu burtica. Eu ma bucur ca nu am nici un cos, nici un pistrui, nici o pata, nici un ..nimic.
15+
cristina