Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (96)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

LA MULTI ANI, ANA ILEANA!

LA MULTI ANI, REBECCA ELENA!

LA MULTI ANI, DIANA MARIA!

LA MULTI ANI, ANA!

LA MULTI ANI, SARA!

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Clara, condoleante.
Laura, mi-ai dat cu firma in cap. Nu stiam ca azi sunt Rusaliile si ma pregateam de curatenie.

Off ma duc sa ii despart

si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu am somn, asa ca am citit tot ce ati scris, am vazut intilniri prin parcurile bucurestene (ce bine de voi!), pe Eva dansind si vorbind (super!), pe Beatrice tunsa (sa-ti fie de bine!), pe puisorii lui Elisor (vai ce scumpa e Bianca si ce frumos ai asortat-o!) si inca vreo citeva restante.
Gusta, imi pare bine ca ne-ai scris, fa-o mai des te rugam, dar imi pare rau ca nu e totul roz la tine!
Clara, condoleante!
Loreen, si eu ma bagam in discutii cu baietii mai mari pe la 9 ani si primul prieten l-am avut la 25 si m-am maritat la 32! Zic eu pe de-o parte, dar pe de alta... stiu cum ma simt cind o vad pe Agata in parc, se baga numai in joaca baietilor mari si simt cum le cauta prezenta, bine ca deocamdata e inconstienta toata chestia. Si daca acestia o resping, se pune in gura cu ei si devine neplacut, pentru ca are o clanta... mi-e teama ca o ia peste bot intr-o zi de la unul dintre ei. Si nu stiu cum sa-i atrag atentia, pentru ca stiu ca cu cit ii voi interzice sa faca ceva, cu atit o va face si mai si... Am incercat eu niste explicatii, dar nu cred ca a impresionat-o prea tare. Asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau cu Bianca, cred ca cel mai bine e sa o iei cu binisorul si sa o faci sa se deschida, ce simte, ce i-a placut la baiat, de ce i-a placut sa stea de vorba cu el si nu cu altul... si apoi sa-i bagi chestia cu virsta, etc. Cred eu (dar nu stiu sigur!) ca ai putea avea mai multe sanse sa-i explici ce si cum daca ii esti si prietena, decit daca esti doar mama ce spune vesnicul „nu“!
Omustata, si noi vorbim numai romaneste cu Agata, de fapt si cu Tudora. Fac lectii din carti prescolare tot romanesti, ii citesc tot in romaneste. Daca ii citesc totusi ceva in franceza sau in engleza (mai mult sotul ca eu nu am accent bun si nu vreau sa-l prinda si ea, cu franceza ma descurc mai binisor), ii traduc fiecare propozitie imediat. Sau ii traduc direct, pentru ca i se citeste si la gradinita zilnic, inainte in engleza, acum in franceza, mergem regulat la vreo trei biblioteci, doua francofone si una anglofona si acolo asculta povestile citite de animatori (si eu, au astia un stil de a citi, zici ca joaca teatru, nu e de mirare ca stau copiii si ii asculta cu gura cascata... se strimba, folosesc tonuri diferite pentru fiecare personaj, ce mai, o placere sa-i asculti!) Si vad ca Agata vorbeste din ce in ce mai bine romaneste (mai face erori pe care i le corectam cu rabdare, repetind corect fraza spusa gresit de ea). Vorbeste foarte bine engleza si de ceva timp si franceza. Treaba noastra e legata de limba romana, ca de franceza si de engleza se ocupa gradinita, scoala... au atitia ani de scoala de facut aici, asa ca nu cred ca vor avea probleme. Dar noi sintem romani, daca sotul e american sau de alta nationalitate, atunci fiecare ii vorbeste copilului pe limba lui. Chiar voiam de mult timp sa va povestesc ceva interesant. Am cunoscut acum vreo luna si ceva, in parc, o fetita de numai 5 ani si jumatate care vorbea 5 limbi!!! Am zis ca nu e adevarat! Mama de origine franceza, tata englez, bunica (mama tatalui, ca fetita era cu bunicii in parc) ii vorbea in italiana pentru ca traise ani buni in Italia dupa ce ii murise primul sot, dar sotul ei (al doilea) era japonez si ii vorbea in japoneza, iar bona era vorbitoare de spaniola. La dorinta parintilor, fiecare ii vorbea in limba respectiva, astfel ca fetita intelegea la perfectie toate limbile si le vorbea binisor, cel mai bine engleza si italiana, cel mai prost japoneza, probabil pentru ca statea mai mult cu bunica si mergea la o gradinita anglofona. Doamne, pentru ei e asa de usor la aceasta virsta, cred ca ar putea invata toate limbile pamintului fara nici un efort. Ma uit la Agata prin parcuri, trece rapid de la o limba la alta, fara nici un efort, natural ca si cum fiecare limba este cea nativa.

Hai, ca m-am intiiiinssss! Si am zis ca scriu doar doua vorbe! Acum daca tot va scriu, hai sa va spun si cum a fost la demonstratia de dans a Agatei. A fost super! Am doua fete dansatoare cred ca de cind erau in burtica, se vede ca mami a iubit si iubeste dansul! Agata e la dans creativ, un fel de curs de initiere. Dar trebuie sa-i caut un dans mai antrenant, pentru ca atunci cind aude muzica antrenanta de dans (disco, latina, chiar si jazz) devine extrem de mobila si de inventiva in miscari. Deci la numarul ei nu a facut mare lucru, dar la demonstratia fetelor de la balet-jazz si de la dans modern (mult mai mari decit ea, de 8-14 ani) a uimit asistenta, chiar si pe profesoara. Fetele de la dans creativ stateau pe saltelute, ca ele fusesera primele, fiind mai mici, iar caprita mea s-a ridicat in picioare si cit a tinut numerele celor mari a dansat in continuu si frumoooos... de nu-mi venea mie sa cred, desi eu o vad mereu prin casa. Pe tati cel putin l-au dat gata amindoua, ca el le vede mai putin pe zi si nu prea apuca sa le vada dansind. Agata credea ca la ea nu se uita nimeni, fiind intr-un colt si s-a desfasurat fata pina aproape de sfirsit, cind s-a prins ea ca lumea se uita si la ea. Dar spectacolul l-a dat Tudora, care s-a bagat in fata si a dansat din toate alea spre deliciul parintilor. Avea un sarafan de catifea reiata mai lungut si se invirtea cu minutele la cap si dadea din solduri, fiind lung sarafanul nu se vedeau stingaciile, ziceai ca ia cursuri de dans deja. Ba la un moment dat a avut si un cavaler, un baietel de vreo doi ani si ceva, vazind ca lumea o lauda pe Tudora si o aplauda, s-a dus si a luat-o de minuta, iar Tudora a lasat capul intr-o parte coplesita si a inceput sa rida cum ride ea in hohote... ce mai, a fost super momentul. Si s-au bitiit in continuare acolo amindoi piticii, de nu se mai uita lumea la fetele mari! Numai ca... Fulga de mine am uitat aparatul de fotografiat acasa, care si asa are o problema la descarcat pozele si sotul meu nu a mai ajuns la magazin sa o remedieze. Ne-a spus un tatic ca ne-a facut citeva poze, i-am dat adresa, abia astept sa vad ce a prins din tot. Nu am fost prea coerenta in povestit, ca mi se inchid ochii, gata, ma duc la nani, ca e ora 1.30 la mine. Vad ca Tudora doarme neintoarsa de la 9.30, se vede ca a fost la disco astazi.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Continuare la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77993" target="_blank">Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005(97)

Mergi la inceput