Bebelusi de iulie-august 2005 (118)
Raspunsuri - Pagina 24
andatudor spune:
Ella-frumoase printesele,deh,au cu cine semana!
Paula chiar adoarme jucandu-se in scaunul de masa? Iulia chiar pozeaza ca un fotomodel!
Nicoll-vazut Codruta scumpa ca un ingeras si pe mami sexy!
Se pare ca toti copii impartasesc aceeasi pasiune pt. mobile.
Cat despre serviciu fii tare,
mai devreme sau mai tarziu toate o sa trecem prin asta,cred ca inceputul intotdeuna e mai greu!
Diana-haioasa foc Iulia cu gulia,trebuia sa i-o speli si sa i-o lasi in continuare,daca fata avea pofta!![]()
Dede-ma bucur ca Adi e mai bine si felicitari Medeei pt. dimensiuni!
Am mai prins si eu acum un mom. sa scriu,ca de cateva zile eram chiauna,mi se trezea Andrei in fiecare noapte in urlete si statea treaz cam 2 ore! Ieri mi-a zis mama ca sa-i las lumina aprinsa,ca poate i-o fi frica de intuneric,dar eu l-am invatat de mic sa doarma pe intuneric,nu credeam ca la o varsta atat de frageda paote sa aiba o asa teama,dar la 12/30 iar s-a trezit plangand,l-am adormit din nou in scaunelul de masa si apoi i-am lasat veoiza aprinsa si pana azi dimineata nu s-a mai trezit,credeti ca au asa o teama de intuneric?
andatudor spune:
In alta ordine de idei,chiar nu-i mai plac merele si bananele si portocalele,azi i-am luat lubenita(pepene rosu)si nectarine.Cred ca e OK sa-i dau acum lubenita ,nu?I-am dat oricum dupa masa de pranz taiata in cubulete si am vazut ca i-a placut,maine i-o bag la blender cu nectarine,sa vedem daca le apreciaza.
Si mai am o nelamurire cu smantana,am citit cum ca ar fi prea grea pt. ei,dar am inceput sa-i pun vreo 3/4 lingurite in piureul de legume seara si-l mananca cu foarte mare placere,e bine sa-i dau 3/4 lingurite pe zi?
Sa va mai zic de faptul ca seara ii dadeam cereale cu lapte inaite de culcare si de vreo 2/3 sapt. nu le mai voia,asa ca nestiind ce sa-i mai dau(lui ii plac ff putine lucruri) ii fac piurel de legume seara si inca vreo 110/150 gr de iaurt! Nu stiu daca e bine sau nu dar eram cam in pana de idei,pt. ca laptele i-l dau la 5:30/6 pt ca seara nu prea-l vrea!
ema.nu.ela spune:
delia,
nici eu nu prea ma pricep la peste. stiu ca oceanic e: ton, hering si macrou. dintre ton cel mai bun e "light tuna" ca cica light inseamna ca are mai putin mercur. si fructele de mare la fel au mercur. astea cu mercur sunt recomandate maxim de 2 ori/sapt la copiii mari (nu stiu cat de mari) si adulti.
nici eu nu stiam pana am ramas gravida si-am citit intr-o carte si apoi am citit mai mult si pe net.
salau eu iau de la cora proaspat. in alta parte nici n-am vazut. ori file de salau de nil, ori de dunare. e destul de scump cam 50RON/kg. dar eu iau 1-2 fileuri mici (50-100gr) o data pe saptamana ca atat ii dau peste. poti sa iei si mai mult sa-l congelezi daca-ti vine mai usor.
pastrav am luat odata si m-am chinuit tare cu oasele si nici nu i-a placut si-am stat si cu frica sa nu fi uitat vreun os. parca salau i-a placut mai mult.
anda,
frica de intuneric poate aparea oricand la copii. chiar daca l-ai invatat de mic cu lumina stinsa nu e o regula sa n-apara. am o prietena al carei copil tot asa era invatat fara lumina si pe la 2 ani a inceput sa aibe cosmaruri noaptea si se trezea din ora in ora si dr i-a recoamndat sa-i lase o veioza aprinsa pt o perioada pana isi revine.
eu as fi vrut s-o invat pe a mea cu lumina stinsa dar sotul a zis ca nu vedem copilul daca incepe sa planga noaptea, asa ca nu m-a lasat. doar 2 nopti cand ni s-a ars o siguranta am lasat-o fara veioza dar cu lumina slaba de pe hol aprinsa si nu mi s-a parut nici o diferenta. oricum a mea daca se mai trezeste noaptea si are chef de joaca trage de lampa de veghe care incepe sa lumineze si sa cante. uneori ma trezesc si aud in surdina lampa cum canta. alteori n-o aud :)
smantana e ok cred 3-4 lingurite. si eu ii dau vreo 2.
seara poti sa-i mai faci papanasi fierti din branza de vaci facuta in casa cu smantana. asa mi-a recomandat mie pediatra. sau barnza cu smantana si mamaliga. eu ii dau deocamdata tot lapte ca vad ca-l mananca bine si mi se pare mai comod.
i-am dat si eu pepene verde si i-a placut. nu stiu daca e voie ca n-am apucat sa intreb da cred ca totusi e ok. eu i-am dat pepene felie mai marisoara (i-am curatat coaja) si o tinea cu ambele maini si papa din ea.
si iaurt poti sa-i dai linistita. eu ii dau la masa de la ora 18 iaurt in fiecare zi. ii dau danone natural (nutriday mai nou). cu cereale sau fructe crude.
mamica de maria, 10 luni si 1 saptamana
brianamica spune:
[red]ema.nu.ela[/red], vreau si eu reteta de papanasi !
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
http://pg.photos.yahoo.com/ph/brichisasociatii/my_photos
ema.nu.ela spune:
papanasi cu gris si smantana
400 gr. brinza de vaci,
o lingura faina,
o lingura gris,
1-2 oua,
1/2 pahar smintina,
o lingura unt,
sare
Brinza data prin sita sau sfarimata cu furculita se amesteca cu faina si grisul. Se adauga ouale intregi, sarea si se amesteca bine. Se ia din aceasta compozitie de papanasi cite o lingurita si se scufunda unul cite unul in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba. Papanasii sint fierti atunci cind, dupa ce s-au ridicat deasupra, mai dau citeva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarime.
1) Se servesc asa cu smantana deasupra si miere de albine.
sau
2) se asaza intr-un vas care merge la cuptor, uns cu unt. Deasupra se toarna smintina amestecata cu o lingurita de faina. Se dau la cuptor sa se rumeneasca un pic.
asta e reteta pe care o fac eu pt mine. pediatra nu mi-a dat detalii de implementare.
dar eu pt bebe zic ca fara miere de albine si fara albus pana la 1 an. acum nu stiu cum or sa iasa fara albus ca sincer am tot zis ca fac pt maria si n-am apucat. dar acum daca tot am adus vorba cred ca-i fac si eu in weekend.
si cine e impotriva si fara sare. eu o sa pun un pic ca ii pun si in mancare.
si cred ca se poate inlocui si faina cu faina de orez...dar chiar n-am idee cum ies cu ea.
eu abia astept sa faca 1 an ca sa pot sa-i fac budinci si sufleuri ca mie tare mult imi plac. iar alea fara albus batut spuma chiar nu ies :(
mamica de maria, 10 luni si 1 saptamana
ema.nu.ela spune:
delia,
am intrebat un coleg: merlucius e tot oceanic. dar nu stiu daca intra in categoria cu nivel mare de mercur. totusi ar fi bine sa nu-i dai peste oceanic. intreaba pediatra. eu merg pe mana pediatrei mele care mi-a zis salau si pastrav (parca si crap).
anis spune:
Si eu tot salau si pastrav i-am dat.
Super retete u paste mi-ati dat, o sa-i fac maine.
AniS
si
Ingrid
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
nicoll_mada spune:
Delia nici eu nu am luat merluciu pt fata,iar codul a fost conserva.Salaul de cate ori am cumparat a fost proaspat si l-am congelat portii mai mici.
Anda eu ii dau Codrutei smantana la recomandarea dr pediatru de l a9 luni.Si nu 3/4 lingurita ci cu branza si smantana,deci e ceva smantana.Fatei ii place si nu am avut probleme.In opinia mea ii poti da linistita.
nicoll_mada si
Codruta Andreea ( 29.07.2005 )
http://photos.yahoo.com/nicoll_mada
MMN
delia grozav spune:
Fetelor am eu o reteta de papanasi pe care i-am dat-o Laurei ca ma intrebase de ea. E fara ou dar e cu gris dar probabil merge si cu ceva cereale instant, nu am incercat.
Se ia o sana sau un iaurt gras, dar mie mi se pare ca e mai buna cu sana, si se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna cate putin gris pana capata o consistenta destul de groasa si se fierbe cam 5 minute amastecand continuu. Eu pun si putin zahar. Apoi se lasa sa se raceasca sa se ingroase compozitia.
Intre timp pun pesmet la incalzit si imediat adaug unt si amestec.
Cand s-a racit compozitia se ia din ea cu lingura si se trece prin pesmet. Se serveste normal cu smantana.
Poze
www.dropshots.com/day.php?userid=96354&cdate=20060401&ctime=072944" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005
delia grozav spune:
Multumesc pentru lamuriri cu pestele. Mie pediatra mi-a spus ca ii pot da merlucius dar daca era dupa ea ii dadeam gris cu lapte de la 6 luni

. Deci o sa caut si eu salau.
Poze
www.dropshots.com/day.php?userid=96354&cdate=20060401&ctime=072944" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 5ani si Medeea 27.07.2005