"Am rau de matematica..."

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Oricum, din cate stiu, nici pe cele dinainte nu le intrunea, cele propuse de Miclea, care a cerut mul mai mult, de cat cere acum Hardau....

In fine, e un intreg cerc vicios.....sistemul de invatamant romanesc este un sistem bolnav, corupt, etc....

Eu, daca as fi ministru , as lua urmatoarele masuri:

- as lua masuri , care sa vizeze in primul rand educatia din gradinite....unde, in prezent, calitatea personalului este deplorabila! Educatorii (ca de aia se cheama asa), ar trebui ei sa dea sfaturi parintilor....la noi se intampla taman invers!

- si in al doilea rand, as face curatenie in invatamantul universitar, astfel incat nu oricine sa ajunga cadru univ., iar cei care raman, nevoiti fiind sa cerceteze , nu se vor multumi sa vina sa-si expuna rezultatele din cercetare in fata unor studenti, care nu stiu nici macar sa ia notite!!!
As lua masuri,in asa fel incat nu oricine sa faca facultate!!!

Si daca sistemul universitar ar fi asa cum ar trebui, cei de la liceu vor trebui musai sa puna osu' la treaba, daca vor vrea sa fie admisi la facultate!!! O sa fie deci in interesul lor sa nu mai copie de pe google.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu.anca spune:

Eu nu am copil la scoala, si probabil copilul meu va face scoala in Spania, dar cum nu se stie niciodata, problema invatamantului de acasa ma intereseaza foarte mult.
Fratele meu a terminat liceul fara ca in viata lui sa fi citit o carte de la cap la coada. Nu vorbesc de manuale, ci de literatura! Putea sa fie o carte politista, SF, orice, as fi fost multumita, ca uite, domle, are un domeniu care il intereseaza... Din pacate, NIMIC nu ii intereseaza, si folosesc pluralul pt ca am vorbit cu parinti si frati ai unor copii de aceeasi varsta. In afara de jocurile pe calculator, nimic nu le starneste interesul. Asta este crudul adevar, si se datoreaza exemplelor date de societatea noastra.
Am lucrat la Registrul Comertului, si am infiintat firme ai caror patroni nici nu stiau sa scrie si sa citeasca, dar voiau sa faca export de fier vechi in port la Constanta! Astea sunt exemplele, astea si manelistii care isi exhibeaza averile pe toate posturile de televiziune!
Fratele meu a invatat la acelasi liceu cu mine, cu aceeasi profesori, care mie mi s-au parut excelenti, sufletisti, implicati. Oamenii astia nu se puteau schimba in interval de 2 generatii, sunt sigura, dar copiii s-au schimbat atat de mult, incat nu au mai putut ajunge le sufletul lor asa cum au ajuns la al nostru.
E trist, e foarte trist ca trebuie sa avem una, doua, cinci generatii de sacrificiu, de tineri inculti si nepregatiti, pentru ca invatamantul nostru sa se puna pe picioare.
Sunt de acord cu ideea de disciplina, inoculata de acasa, pentru ca pruncului sa nu-i dea nici macar prin cap sa spuna "renunt la scoala" in clasa a 8-a, cum s-a intamplat unor parinti pe care ii cunosc. Mie in scoala, mi-a placut sau nu, stiam ca asta e datoria mea si nici o clipa nu m-am gandit ca as putea sa renunt.
Partea proasta este ca nu putem sa blamam nici copiii, nici parintii, nici profesorii. Trebuie gasita o solutie pentru fiecare.

ANCA

Mergi la inceput