"Am rau de matematica..."

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu nu am avut "rau" nici de mate nici de romana. Nu am luat nici premiul 1, nu m-am omorat cu Olimpiadele. Am terminat o facultate si am un servici. Nu am fost nici prima nici ultima. Probabil ca am fost un copil normal. Ceea de ma ingrijoreaza este faza cu "sunt un copil abandonat in bratele bunicilor, bonelor, a pedagogilor din internate, sunt o investitie paguboasa...parintii, in incercarea de a masca absenta lor, m-au dopat cu meditatii, cu armate de profesori...".
Mi-e teama ca cei doi pui ai mei sa nu aiba o aceeasi parere. Muncesc 8 ore cu 1 ora pauza si alte aproape 2 ore pe drum dus/intors. Se fac aproape 11 ore. Si in ture, program variabil de la 8 la 21. Si uneori sambata. Sotul meu mai "baga" si delegatii aproape saptamanal. Cum fac cu copiii cand incep scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Intr-adevar este un subiect foarte complex. Copiloi a zis bine cu cei 7 ani de acasa. Dar vremurile in care traiesc copiii nostri sunt foarte diferite de cele in care am trait noi, dupa cum au punctat altii deja. Generatia de astazi este supusa unor presiuni mult mai mari decat cele cu care ne-am confruntat noi. Ce cred ca am putea face noi ca parinti/pedagogi este sa le simplificam viata, si nu sa le-o complicam. Oricum si eu tot din experienta personala pot sa spun ca profesorul (ca stie sau nu) isi lasa amprenta pe viata copilului. Si acum ma gandesc cu drag la unii din fostii mei profesori, si imi pare rau de timpul pierdut prin clase cu altii care nu m-au ajutat cu nimic in viata ci pur si simplu mi-au mancat timpul.



Gloria si Eva (22 dec. 2004)


poze

poze recente

Pasti 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am o problema si tare mi-e teama ca e on-topic: am nepoata eleva la liceu si din povestile ei am senzatia ca un anume fel de copiat e tolerat cu prea mare usurinta:copiatul de pe site-uri. Si nu site-uri generale, informative, ci site-uri cu referate, esee gata facute. Pe scurt primeste o tema, cauta cu google care intoarce site-uri specializate, copy-paste in word, print si gata tema...
Deci intrebarea mea e pentru d-nele profesoare: tolerati modalitatea asta de a face temele? v-ati pus problema ca sunteti "copiate" asa? ati prins copii facand asta? ati aplicat sanctiuni?
Experienta mea de predat nu e nici inexistenta, dar nici sa zic semnificativa, si din aia atata cata e, mi se pare foare grav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Dragii mei, in SUA multe femei stau acasa cu copiii si au grija de toate aspectele eductaiei lor: nu numai ca devin active in comitetele de parinti, organizeaza tot felul de activitati extrascolare etc dar isi inscriu copii la sporturi, limbi straine, pian, sah, inot fotbal etc si ii duc peste tot… Astea sint numite in sua “soccer-mom”. Probabil ca exista categoria asta si in Ro. Hai sa va dau exemplul unor prieteni din Ro in care tatal a fost (si este extrem de ocupat) iar mama mai putin (desi a avut servici tot timpul). Da, copilul a fost pasat la bunici ori de cite ori era nevoie, a fost la scoala cu program prelungit (cred ca avea internat sau asa ceva ca o luau seara acasa) dar mama s=a ocupat seara si in weekend de copil si fetitza nu a avut pre multa libertate si a invatat f. bine. Mai am niste prieteni al caror fiu a locuit in alt oras cu bunicii pina aind a ajuns in clasa a 5a. Tatal chirurg avea un program f. incarcat, mama medic, la fel. Copilul a crescut bine mersi, e f. bun si respectuos si a invatat f. bine si are sanse f, mari sa obtina o bursa undergraduate in sua pt. college. Ideea e ca se poate face scoala si ca nu trebuie sa generalizam. Depinde f. mult de copil, de parinti, de educatori. Toti prietenii de care v-am pomenit i-au indopat pe copii cu meditatii. Sotul prietenei mele a terminat matematica: a fost sef de promotie. Cu toate astea nu a avut timp decit f. rar sa se ocupe de fiica-sa si a preferat sa o dea unui profesor sa faca cu ea. Unul din motive fiind ca se enerva si tipa la ea si fata a prins aversiune fata de materie (desi mintea ii lucra brici). De altfel asta a fost motivul pt. care fata (desi buna la matematica) a ajuns sa o urasca si nu a vrut sa urmeze nici cariera mamaei nici pe a tatalui: acum face dreptul. Cred ca o importanta covirsitoare o are atmosfera din familie pt. ca ccc copiii sa inteleaga care sint adevaratele valori si sa n-o ia razna.Pt cei interesati va recomand un eseu excelent despre educatie scris de Ernesto Sabato si aparut in romaneste intr-o culegere de eseuri al carei nume imi scapa (dar nu sint prea multe carti de Sabato pe piata asa ca pt. cei interesati nu e greu de gasit).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Llaura, sunt multi profesori care nu stiu ce-i ala calculator....d'apai google sau alt motor de cautare....

Iar faptul ca profesorii nu stiu chestiunile astea nu e de condamnat....e de condamnat superficialitatea si ignoranta......banuiesc ca a existat macar un prof prin cancelarie care sa fi spus cum sunt scrise unele referate.....


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Copiloi, faza e ca e vorba de un liceu dintre cele mai bune, asta ma dispera pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Llaura, sunt profi UNIV care nu stiu de unde sa deschida un calculator....


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by copiloi
profi UNIV care nu stiu de unde sa deschida un calculator


+ profi UNIV care publica articole copiate.
Intrebarea e de ce...
Edit: pentru ca e contra normelor rau de tot; de ex. ca sa imi pun articolul meu in teza mea, a trebuit sa cer acceptul scris al jurnalului, deci fazele de mai sus sunt in balarii rau de tot, si nu imi vine sa cred ca lumea nu stie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Intrebarea e de ce...




Pentru ca merge si asa! Nimeni nu-i trage la raspundere (nici macar constiinta)....totul e pe sistemul: corb la corb nu-si scoate ochii! Cica s-au stabilit noile norme de conferire a titlului de prof. univ. si asta sub semnatura ministrului (normal). Paradoxul face, ca insusi ministrul, care e prof. univ., nu intruneste criteriile respective!

Studentului nu-i pasa ca pierde vremea la univ. in cei 4/5 ani, scopul lui e sa obtina diploma aia!

Povestea e foarte lunga si complexa.

Situatia se va schimba in vreo 10-20 de ani, cand randul securistilor si al comunistilor, care conduc acum invatamantul, se va subtia!!!


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ah am vesti pt tine, din cate stiu eu conditiile alea pt conf s-au scos, tocmai pentru ca ministrul nu le indeplineste...
Pe de alta parte, este corect sa cerem performante la nivel international, cand dotarea e cum e? de exemplu, la chimie in Bucuresti nu exista instrument de RMN. Si atunci cum sa faci cercetare?

Mergi la inceput