Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (65)
Raspunsuri - Pagina 9
tania-z spune:
LEEA, eu i-am dat morcovel crud si spalat in apa rece, ca asa-i calmeze gingiutzele. A fost pe post de jucarie de dentitie si asa i-am dat si patrunjel, care, cica este un fel de anestezic natural. Stefan le-a supt pe ambele cu maaaare placere si plangea cand i le luam! Sa-ti mai spun ca de Pasti, tot la 4 luni, a supt o ceapa verde cu pofta? Pur si simplu a furat-o de pe masa si nu a mai fost chip sa i-o iei!
mamici avansate in diversificare, am si eu o intrebare: daca ati dat branzica de vaci frecata cu banana, nu s-a constipat bebe? ca mie imi sune tare fain amestecul, dar, pe de alta parte, stiu ca amandoua alimentele constipa, de aceea va intreb ...
Tania & BB Stefan (17.12.2005)
meems spune:
Adina, si eu zic sa stai linistita. Rianna mea e mai micuta cu o luna decat Razvanel al tau, deci nu-i poti neaparat compara, dar totusi iti spun ca nici ea nu e deloc interesata sa stea pe burta, ba chiar uraste chestia asta (si cand se intoarce de pe spate pe burta - nu foarte des - ramane acolo intepenita si urla pana mergem s-o intoarcem la loc sau s-o luam in brate). In schimb sta in picioare mult, sare, eu o pun in exersaucer (am mai explicat o data, e un fel de premergator... static) si-acolo ii place foarte mult, daca o tin in sus incearca sa faca pasi, nu prea mai vrea nici in fundic (face ca Tudor al Leei), etc. Deci concluzia mea e ca Rianna nu cred c-o sa se tarasca sau sa umble in patru labe ca nu da nici un semn sa-i placa, in schimb cred c-o sa umble direct in picioare ca tare-i place asa. Cum zicea si Dordia, fiecare bebeu cu ritmul propriu de dezvoltare.
De dintisori nu-ti fa probleme, am o prietena care are o fetita de 10 luni si micuta nu are inca nici un dinte. Si pe deasupra mai e si tare slabuta, are aceeasi greutate ca Rianna mea care are abia 6 luni, nici alea inca implinite.
meems spune:
Pentru ca Rianna e printre "codasii grupei" la varsta, as vrea sa va intreb: bebeii vostri cate mese au pe zi? Rianna are 5 si ma intrebam oare cand o sa treaca la 4... Eh, multe mai vreau si eu, nu? Deocamdata nu cred ca pot sa-i schimb programul, ca daca nu mananca la 3.5 ore cel mult, incepe sa planga de foame. Dar ma gandesc cam cat o s-o ducem tot asa.
crissy77 spune:
Leea, eu i-am raspuns lui gandacel legat de filmuletele de pe net prin P.M. Daca vede postarea, poate iti trimite si tie mesajul. O adresa la care poti incarca filme este www.dropshots.com.
Cristina Negara cu
Elise-Stefania, 3 Decembrie 2005
Filmulete
leea_cv spune:
Tania, Negaracristina, multumesc pt raspunsuri.
Addya Tudor al meu are 5 luni si jumatate si nu vrea pe burta nici cum.E mai micut decit al tau,dar sint sigura ca nu va dori asta niciodata.Ca si Rianna cred ca va merge direct in picioare si nu va trece prin stadii intermediare ca de-a busilea sau patru labe.Zice mama ca si eu la fel am facut.Si e destul de rigid.Daca il pun pe-o perna se ridica si pica pe-o parte iar de-acolo pe burta unde ramine urlind.
Maaai uitai sa va spun. L-am tuns.Am cam schilodit copchilu' da macar nu mai are claia aia.E drept ca am taiat f putin de frica sa nu il uritesc prea tare.Dar ma duc io la un frizer ceva,dupa ce se mai incalzeste.Si il face mama chel.O fi voie?
Leea si Tudor (19.12.2005)
mara95 spune:
Adyya, nici noi nu rasucim pe burta.A facut-o doar de 3 ori si asta pentru ca a vrut sa ia ceva.In rest isi ridica capul tot timpul si nu vrea in fund , ci direct in picioare(aviz leea), altfel maraie.Acum facem 6 luni, mai asteptam una si o punem in premergator.
Dordia, tu ai trecut mai usor prin etapa-diversificare, asa ca nu te necajii pentru bb care nu prea mananca.Mai vedem si noi mamici fericite!
leea_cv spune:
Pai si atunci mara, meems, care e solutia? premergatorul? ca io una nu pot sa-l tin toata ziua de sub brat ca sa stea el in picioare.
Meems Tudor e pe 19 dec si papa 4 mese.Citeodata 5, cind cere noaptea lapte si nu ceai.Insa ma trezeste noaptea de 4-5 ori de sete.Asa ca mai bine ar minca de 6 ori ca lumea decit sa ma scoale pt citeva guritze de ceai.
Leea si Tudor (19.12.2005)
Hildegard spune:
Leea,noi dam branzica de 2/sapt.
Cristina negara si Mara, multumim de laude.
Azi Stefan a papat de m-am speriat........2 blide de alea mici de pireu de legume la amiaza, neindulcit bineinteles.....i-am dat la 1....ca ia fost foame si la 3 dupa ce s-a trezit ca a mai ramas din el. Dupa care a vrut desert...caisa 5 l-ite de caise Hipp. LA 19. a papat un blid de al lui cu cereale Humana cu Fructe in care am bagat 2 l-ite de Nestle:porumb, tapioca, grau + 2 l-ite 7 cereale de la Milupa. Eu le amestec dar nu de fiecare data.....lui ii plac asa + 3 l-ite de branza. Tulai....tot a halit.... + apa plata.
Diminetata la 10 papa banana + biscuiti Milupa.
No, le srisei in ordine descrescatoare.
Acum la 8 facem baie...la 22 papam titi la greu....si ori de cate ori cere apoi noaptea.....
mai frate, asta o fi barbatoc de numa....pai are 76 cm, e lung...trebe papa, nu?
Sa vezi cand o apuca femeile cand o fi mare....
Eu ii dau papa numai cat cere.
Veronica si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze cu Stefan Peter; Poze la 6 luni
bb_alinus spune:
Ola dragelor!
Iar nu reusesc sa tin pasul cu voi! Va mai citesc dar de raspuns ic!
Nici nu mai stiu ce vroiam sa zic!
A! Legat de cereale, ca tot vorbiti de care sa dati, cu sau fara lapte: da' de ce se dau cereale? Pt pufosenie? Ca io n-am auzit de asa ceva. Sau poate asta o fi moda prin alte parti, ca si ceaiul care aici nu se da...
Noki, mey nu te mai stresa ca poate Sararica te simte si de asta nu mananca! Acu serios, nu stiu ce sa zic, ca ,nu imi imaginez cum un bebe nu cere de mancare, cum de nu ii e foame.... Se pare ca tot asa era si al meu sotior cand era bebe, cica se punea soacra-mea si in genuchi ca sa ii manance o lingurita...dar n-a durat mult, ca apoi a inceput sa haleasca la greu, dovada gabaritul lui
Cristina Negara parca se intreba daca este vreo legatura intre sarcina si felul bebeului de dupa, adica dificil sau nu...mie sincer nu mi se pare ca ar fi vreo legatura...adica io am avut o sarcina ok, mancam de toate, am fost in forma tot timpul si am o bebelina mancacioasa si sanatoasa, sa bat in lemn ca pana acum am fost doar constipata, si nimic altceva. Soacra-mea zice exact invers: adica ea care a avut o sarcina plina de probleme a avut un bebe mofturos si bolnavicios... Cred ca e absolut un hazard!
Meems, si noi am avut 5 mese pana la 5 luni jumate cand am fost la control la pediatra si ne-a dat schemade diversificare. M-a cam certat ca ii dadeam inca 5 mese si ca nu am reusit sa ii scot masa de noapte. Sincer, am reusit doar cand am inceput sa diversific si acuma se scoala pe la 7-8 dimi pt laptic.
Adina, stai linistita ca nici noi nu suntem mai avansate!Ba eu as zice ca noi suntem puturoase de-a dreptul. Stam in fundulet putin, cadem pe spate si nici nu ne mai intereseaza sa ne ridicam, de vorbit, doar cand se ineaca si tuseste atunci incepe sa si bolboroseasca. Cateodata scoate sunete ascutite si neasteptate. Dintisori, nema.... asa ca stai linistita. Dar vrea tot timpul in picioare, de ma dor mainile. Am studiat un pic parerile despre premergator si inca ezit, nu sunt convinsa. Am vazut ceva ce imi place, la Fisher Price dar e doar de la 9 luni, deci mai asteptam.
Uitasem: Hilde vazut Stefanelul agatat de pat si placut la nebunie...ehe, cine stie cand o face asta si puturosica mea
Intrebare: de cate ori dati carnita pe saptamana? Dati la fiecare masa?
Alina si Amalia 17.11.2005
Poze noi de Sanary mai 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Siminaf spune:
Cerealele sint foarte necesare, pentru ca fac parte din meniul zilnic normal si echilibrat. Adica, asa cum adultii maninca paine, orez, mamaliga, bebeii primesc cerealele cu sau fara lapte. Acum depinde si de care-i dai. Daca-i dai mai mult orez, sigur nu se va "pufoshi". Depinde si in ce cantitate ii dai. Oricum, ce-i mult nu e bun.
Pofta bunutza la bebici mici, voinici si scumpici!
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta Deiu
Virsta Ralu
Home, wherever you are...
Santa Monica, Ontario Mills, Huntington Beach
Poze noi - Martie 2006
Excursie la Temecula
Downtown LA & Hollywood