Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Fetele, nu va ganditi ce gretos e laptele ala asa calai, dezmortit? Voi l-ati bea? Mai ales ca e si praf si nu se dizolva calumea.
In plus, pt. caldura se recomanda lichidele fierbinti, asta beau cei din orient, deserturi, etc, pt ca ele racoresc organismul, nu-l incing. Explicatia medicala e lunga, si nefiind de specialitate decat sa bagui pe langa subiect, las pe altii mai destepti ca mine. :)Dar in tarile cu 40 de grade intotdeauna se bea ceai fierbinte... n'or fi aia prosti degeaba.
Am cumparat azi o carte de m-am enervat pana la lacrimi: 400 de retete pt copilul de la 0-3 ani. E una albastra, scrisa de prof.dr. puii mei, sunt numai aberatii si chestii invechite.
Se vb la 4-5 luni de lapte integral, lapte de vaca, zahar 1 lingurita.... efectiv nu stiu cum se pot publica asemenea carti. Asa ca maine incerc sa o schimb cu orice, mai bine cumpar vederi de banii aia (30 ron) pt ca pur simplu e groaznica. CAnd am rasfoit-o in librarie in mare viteza, mi-am zis ca mi-a pus Dzeu mana in cap cu atatea retete si meniuri.... cand colo.... o tzapa imensa.
Noi nici nu avem dinti, nici nu avem semne de asa ceva si sambata facem 7 luni :) In rest toate bune, nu ma laud ca o stiti pe Anutzache copil exemplar, nu se dezminte. Mai are scapari la 2 sapt cu treziri la 1 noaptea si veselie pana la 3, da' cred ca schimba temporar fusul orar si-si revine rapid, ca nu am efectiv motive sa ma plang. Ba' mai si mananca subit de acum 2 sapt, cand a parasit-o stefanelul, legume si carnita de zici ca-s turcii la gura ei, de fapt papa orice fte bine. Azi a inceput sa planga cand a terminat iaurtul ca mai vrea....
Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Mai Ripley...Stefanelu' n-a parasit-o..ca in cazul asta mancatul lui Anutzache era bulimie! Eu cred ca s-au inteles ei, pe limba lor: el sa se mai inaltze, ea sa faca fundul a la J.Lo. Asa ca ...ne mai masuram la urmatoarea intrevedere, nu?

Tania & BB Stefan (17.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Roxi , si noi avem cojite dupa urechiuse si le spalam, dar ele apar si tot asa...

Ia priviti aici si dati-va cu parerea ca io nu mai stiu.Am facut tratament cu travocort, sampon nizoral, crema nivea baby si nu dispar.O fi de la transpiratie, ca transpira rau noaptea?
Sunt vreo 6 poze pe tema asta, puteti sa le rulati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Mai, eu una nu stiu ce nu am instalat ca nu imi merge niciodata sa vad filmuletele.

O sa trimit poze cu Alexia, in contul comun, ca sa vedeti ce fata are mama.Azi am gasit-o in picioare, se tinea de patut.

Am gasit ceva interesant, legat de jocuri si jucarii
( eu am incercat si are efect!!!)

Jocuri cu fotografii

Activitatile ilustrate de fotografiile de familie sunt o sursa de distractie de nepretuit. Acestea nu numai că atrag copilul, dar il si ajuta sa invete mai multe lucruri despre lumea în care se află si despre oamenii importanti din jurul lui.

Colectionează prim-planuri cu membrii familiei, si introdu-le în pungi pentru sandwich sau în mini-albume improvizate. Le mai poti lamina într-un magazin specializat, sau le poti pune în plicuri protectoare de plastic. Ideea este sa le faci mai usor de tinut, manevrat si ... gustat de catre copilul tău.

Copilul invata sa diferentieze vizual si sa se concentreze pe obiecte si oameni. De asemenea isi dezvolta aptitudinile legate de coordonarea cap-ochi. Pe masură ce creste, va invata sa recunoasca si sa numeasca figuri familiare. Aceste activitati vor permite copiilor sa isi aminteasca rudele care locuiesc la distanta.

Daca ai laminat fotografiile, fa o gaura în coltul din stanga sus si uneste-le pe toate cu un inel pentru chei. Mai pune pe acelasi inel si cateva inele de plastic, si agată pachetul de fotografii de scaunelul copilului.

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya spune:

maranu pot sa vad pozele, imi cere userul
am o crema anti-cojite facuta in lab de doctora mea, mie mi-a fost suuper, k am avut si noi la greu. dc te tenteaza facem la un fel sa-ti dau si tie.

Adina si BB Razvan

Razvan-Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Salutare mamici si bebici ... dupa lupte seculare! N-am mai aparut pe aici ca am facut ture de luni intre serviciu si casa (pentru alaptat) de mi-au iesit peri albi!
Noi suntem bine, am inceput diversificarea si ne straduim sa ne tinem de ea!
Sa va spun acum ce am patit noi. Stiti ca va spuneam ca am impresia ca Daria nu se satura si ca intentionam sa iau cereale ... ei bine i-am luat de la Milupa (cu orez si porumb si CU lapte). I-am dat Dariei prima seara in bibe apoi am inceput sa-i sau la masa de dupa-amiaza ca o pasta mai groasa. Mai fetelor, mamicilor ... pe unde a mai dat ea afara din guritza, ca de ... ca la incepatori ... dupa ce am sters-o a ramas pielea ei rosie parca era urzicata, sau ca atunci cand ii apare o alergie.
Toata treaba asta a disparut cam in 2 ore... ce poate fi? Eu m-am cam speriat un pic ! Ce sa fac, sa-i schimb cerealele, sa nu-i mai dao o perioada? Sa iau doar cu orez de la Nestle, sau orez cu roscove... voi ce-mi recomandati? Plizzzzzzzzzzzzzzzzzz!
In rest Daria papa sucul de morcov, marul si bananutza, i-am dat azi dupa amiaza. Supica nu prea ne place, poate o sa-i pasez una alta in ea, sa nu mai fie asa "chiora"!

Pupici si multumiri in avans!

Camy & Daria

Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
POZE NOU - NOUTZE
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Mergi la inceput

Aaaaa! Raportam si noi la 5 luni (si aproape 1 sapt) ... ca amu' ne-am cantarit
6.800 kg (+1 kg)si 65 cm (+3cm)
Pupici,

Camy & Daria

Varsta Dariucai
POZE NOU - NOUTZE

Mergi la inceput

Mi-am pus si eu "glow" la nume ... sa vedem ce-a iesit! Mai are cineva culoarea asta? Sper ca n-am furat-o ...ups!

Camy & Daria

Varsta Dariucai
POZE NOU - NOUTZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanap spune:

fetelor, de la ce virsta ati inceput cu iaurtul? Luca e nascut in aceeasi zi cu baietelul Leei(19 dec).Deocamdata a inceput sa manince fructe,vom incepe cu supa,dar ma gindeam la iaurt...Nu mai tin minte de la fiica mea,deh,au trecut 11 ani! Si oricum,tzitza e de baza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Ripley , eu ii dau asa la indicatia pediatrului( explicatia cu caldura e de la mine citire).Apoi eu una ma simt bine cu lichide la temperatura camerei( fie vara, fie iarna), cat cu dizolvatul e oky, apa e calduta si se dizolva.

Te rog frumos sa imi dai mai multe detalii despre carte, chiar nu merita? Eu o tot cautam de zor.
Eu una am auzit ca e buna, si acum chiar m-ai pus pe ganduri.
te rog sa ajuti cu un sfat, o mamica care nu se pricepe in ale gatitului.

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput