Mamici de mai-iunie 2006 (92)
Raspunsuri - Pagina 3

26octombrie spune:
Luc2, tinem pumnii !
Irinel si eu sunt cu gandul la Maria, numai bine ii gandim!!!
acum, trebuie sa va povestesc doua lucruri importante. am inteles cumva ca pe o lege nescrisa ca, daca traim cate o chestie ce s-ar putea intampla si altora, e util sa o povestim aici. asadar...
MAMA PARANOICA
(adica io)
acum doua zile, mangaind je capul multpreaadoratei... dau de un cucui!!!! intepenesc. instantaneu, in mintea mea ruleaza filmul (rola asta e in sertarul principal, a avut lansarea de curand si se declanseaza la cele mai mici hinturi) cu: traumatism cranio=cerebral, retard, accident vascular etc., unde etc. tinde la infinit.
il iau pe barbatu-meu, ca din oala, ca ce-a facut cu cupilu!! el, ca nimic. singurul motiv pentru care e inca in viata e ca nici eu nu ma stiu de mama indemanarii, asa ca m-am gandit: hait, am nenorocit cupilu, ce ma fac?!!
...
punctele de mai sus reprezinta o stare prelungita de teroare, pipait capul cu pricina din cinci in cinci minute, inclusiv cand cupilu dormea si trezit.. avea fata mea o galma rosie si umflata. trec orele, ajungem cu viata a doua zi si... first thing in the morning hai sa privim cucuiul. ei bine, cucuiul nu mai era cucui... se transformare, spre fericirea mea deplina intr-un... ditai coshul, d'ala cu alb in mijloc, frumushel foc.
asadar, fata mea a facut un cosh pe cap. inutil sa va spun ca am chemat asistenta pentru asta, sa ma asigur, totusi, ca e cosh, ca nu e doar imaginatia mea dornica de a scapa de ideea de cucui. da dom'le, cosh e. se da cu rivanol (sugestia asistentei a fost sa ii prind un mic pansament cu rivanol, ca sa traga, sa pun un pic de leucoplast; acum cupilu meu are o gaura circulara in par, de la foarfeca cu care am tuns-o, sa indepartez leucoplastul...), apoi cu baneocin, dupa ce s-a spart.
in speranta ca v-am scutit de o posibila viitoare trauma, a voastra
mama paranoica
Luana si Hora
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;
Lisboa 2005

cristina1702 spune:
lacramioara bine ai venit acasa cu Alex! ma bucur sa aud ca sunteti bine... si la cat mai multe victorii!!!!!!!!!!
zax aseara am fost si eu la cora si mi-am luat cosmetice de la bubchen cu musetel si ceva de la nivea...
luana imi cer milioane de scuze... aseara pe la 23 mi-am scos telefonul din geanta si am vazut ca m-a sunat cineva de pe un connex...azi am cautat numarul tau si desi ce aveam eu nu era identic cu nr de aseara (cu doar o cifra schimbata) deduc ca ai fost tu...sper ca nu s-a intamplat nimic!!!!!!!!!! m-am simtit asa de prost... presupun ca in galagia de la cora nu am auzit cand a sunat... oricum toata seara am vorbit de voi...mi-a facut foarte bine ca ne-am inatlnit...si desi radu stia multe povesti despre tine am mai gasit eu ce sa-i povestesc toata seara...apropos, ii povestisem cum ne-ai scris tu despre Hora ca era uratica la nastere...si mi-a zis ca lui i s-a parut foarte frumoasa si ca acum nu mai are rabdare sa o vada pe cea mica a noastra...a zis ca dupa ce v-a vazut pe voi 3 si-a dat seama cat de mult vrea si el sa fie in aceeasi ipostaza...cu bebe langa...
anyway, la 2 noaptea inca vorbeam...si ma punea sa ii explic care sunt semnele ca nasc si ce trebuie sa faca el pt ca l-a apucat frica...a, iar in urma explicatiilor tale (a inteles cum e cu productia de lapte), mi-a zis azi-noapte ca s-a hotarat: mergem si cumparam pompa de san...eu il convinsesem sa nu mai dam banii....
revenind, sper ca nu s-a intamplat nimic ... sper ca sunteti bine toti trei ... si imi cer scuze ca nu am auzit telefonul ...

Zuzi spune:
Salutare la toata lumea!
Am revenit acasa cu o printesa minunata pe nume Lavinia Ileana. Am nascut-o simbata 27 mai la 12.45 prin cezariana. A avut 3,800 kg si 54 cm, apgar 9.
O sa revin cu povestea nasterii cind ma voi adapta mai bine la noua postura. Este minunat dar si foarte obositor.
Le doresc succes fetelor care urmeaza sa nasca si le felicit pe cele care au nascut.

Steluta spune:
FELICITARI, ZUZI!!!! SA-TI TRAIASCA PRINTESICA!!!
Luc2, iti tinem pumnii!!! Recuperare usoara si mult laptic pentru bebe!!!
Lacri si Alexandru, bine ati venit acasa!!!
Neda, ne bucuram ca Mihai este mai bine! Ti-am vazut flacaul in poze! Sa creasca mare si sanatos!
Luana, multumim pentru impresiile tale de "mamica paranoica" .
Steluta 37s+.

vivighe spune:
Zuzi...bine ai venit acasa!
Luc...nastere usoara!
Neda...ma bucur ca bebe e bine.
Avem si noi o problemutza:
joi si vineri bebe nu a facut kk,desi pana atunci facea de 3-4-5 ori pe zi.N-ar fi facut cred nici sambata fara ajutorul unui supozitor(un sfert) cu glicerina.In schimb gaze...tone...si poluante rau.De ieri de cand s-a usurat gratie supozitorului nimik...si iar basinisi cat de multe.Daca ma puteti ajuta cu un sfat...please.N-as vrea sa recurg din nou la supozitor...una... ca nu vreau sa se invete asa...si alta...ca a urlat ca din gura de sarpe cand i l-am bagat.Oare ii trebuie mai multe lichide?Sa-i dau si ceai pe langa lapte.Mentionez ca ce mananc io ar trebui sa aibe efect oarecum invers(cereale,mere,lapte,iaurt...).Astept cu nerabdare un sfat.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

LYLY809 spune:
Repede, o poza cu Alexandru: Ziua 5
Lacri si Alexandru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik

Steluta spune:
Lacri, e superba fotografia cu Alexandru!
Zuzi, te-am trecut pe listuta!
Steluta 37s+.

vivighe spune:
Lacri...foarte dragalash bebelushul tau.Ce zice sotzul tau?
Am mai pus si eu niste pozici.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos

papadie spune:
LUC succes! Nastere usoara si refacere rapida! Un bb sanatos, mincaciso si somnoros!
Doroti am vazut-o pe Natalita si este o fetita superba!!!
Neda vazut pe Mihaita!Arata extraordinar. O sa vezi ce spectaculos o sa inceapa sa ia in greutate.
Lili bine ai venit acasa. pupici la bb Alexandru
Inaioana wow superbebe
FELICITARI ZUZI! Sa-ti traiasca printesa. Sa fie sanatoasa
Cypocs e periculos atunci cand esti obosita pt ca poti atipi si bebe se poate sufoca cu sanul(au fost si cazuri in care mama s-a intors in pat peste bb). Asa ca grija mare cand te pregatesti de alaptat in acea pozitie apa pe fata, ceva de rontait la indemina sa-ti tina atentia treaza.
COMPLETARE la pozitia de alaptat pe care v-am descris-o: manuta lui bebe care estededesubt aveti grija sa fie libera pt ca ii este incomod sa stea culcat pe manuta lui.
RAGADELE se fac in principiu pt ca bebe nu tine buzele in pozitia corecta atunci cand suge. POZITIA CORECTA: bebe trebuie sa prinda si areola (NU NUMAI sfarcul!!!) si mai ales sa stea cu buzele rasfrante cand suge (asa numita poztie 'buza de negru')

papadie spune:
Vivighe si noi avem fix aceeasi problema cacacioasa:))) Dar nu am apelat la nimik ...i-am intrerupt o zi fierul (in a 3-a zi de cand nu facuse nimik) si a umplut pina la refuz un pampers [icon cu mi-a mutat nasul] Acu iar e in pauza de kk:) Intr-una din seri am avut succes cu dusul. La baita i-am tinut dusul pe burtica si in sekunda in care i-am pus pampersul (multumescu-ti tie Doamne) mi-a trantit o panarama de kk puturos. Mi-a povestit o prietena ca a vazut la prietena prietenei ei se intelege ceva?:D)ca "desfunda" copilul folosind in lok de supozitor o tulpinita de patrunjel. Evident ca n-o lasa acolososha:)) ca si cum ai lua temperatura in fundic. Cred ca am sa aplik metoda asta daca kk nu si nu:)
_
REFERITOR LA COSMETICE am citit pe forum o gramada de pareri negative despre johnson (cica dau alergii la copilasi). Eu folosesc ceea ce am vazut ca folosesc astia in spitale: gama Penaten. Asera chiar le-am imbaiat pe amandoua cu gel de dush cu levatica, mustel si alte alea care se numeste "Noapte buna"...chiar ca au dormit duse. In skimb mie mi-au mutat nasul cu levantica aia toata noaptea.
-------------------
Sofu amninca si doarme si fabrika muci galbeni. E drept ca ieri ne-a prins ploaia in oras.