Fibrom uterin (14 )

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

McBel, sper ca imi accepti felicitarile chiar daca vin intarziate.....traisca bebe si voi pe langa el.....
Arrina draga , deasemeni si pentru tine felicitarile de rigoare si pentru rezultatele obtinute in ceea ce priveste sanatatea si pentru obtinerea vizei....
Noelaziceai ceva de endometru de 1,8 cm....asa era la mine, cateodata se ingrosa chiar mai rau....
fetelor, intreb iar, chiar daca risc sa intreb o prostie, dar mai bine asa ca sa ma lamuresc...daca am Mirena (steriletul cu dozator de progesteron) risc sa se agraveze hiperplazia....am ceva in cap, dar nu stiu daca ma pot face inteleasa, nu stiu daca pun intrebarea corecta.....poate va prindeti voi ce vreau sa zic....
Va pupic,
Mioritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

miorita, din cate stiu eu hiperplazia se datoreaza unui surplus estrogenic.Daca mirena elibereaza progestogen, atunci cum sa se agraveze hiperplazia? Ba din contra asi zice eu. Cred ca esti foarte stresata si de asta ai asa ganduri negre. Daca sangerarile au incetat totul e ok si rezultatele se vor vedea in timp.
maryd,, bafta si sa ne tii la curent.
noela, succes marti la control.
mada28,din cate stiu eu da. Citeste capitolele anterioare si ai sa vezi ca rachel owen a dus o sarcina cu un fibrom mare si a dat nastere unui baietel minunat, perfect sanatos.Tu ce fel de fibrom ai? Ai dureri, hemoragii? spune-ne amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

sarumana la fete pt incurajari.
Noela, de ce zici ca sunt ingrozitor de tanara?batrani suntem doar cand ne mutam in garsoniera cu usa in tavan.pana atunci suntem TINERI.poate ca sunt tanara pt chestia asta prin care trec, dar se poate si mai rau.mereu trebuie sa vedem parea plina a paharului.
Arianna, il scot la giulesti, la dr.moisa.
el mi l-a descoperit.asat dupa ce ma plimbasem te la toti dr din pitesti.
toti spuneau ca sunt sanatoasa tun, ca acasa se fac copiii, nu la dr.
pana m-am enervat asa de tare si mi-am luat picioarele la spinare si am plecat spre bucuresti.la biopsie scria:se extrag fragmente de endometru.deci, nu stiu din ce s-a prelevat tesut.
Curaj la toata lumea.eu sunt hotarata sa-l scot daca asta aduce bb.nu vreau sa aspept dupa homeopate, acupunctura etc.
Succes la toate si sa auzim de bine.
Va tin la curent cum a fost la operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Mada 28,
sa stii ca acest lucru am intrebat si eu pe "fibrom uterin"dar cred ca acum aprox.1 an si jum.,citeste si tu capitolele din urma,stiu ca raspunsese cineva de pe la mamici care a spus ca desi a avut fibroame a dat nastere unui copil sanatos.Si eu am mai intalnit colege de servici care mi-au relatat ca mamicile lor cand le-au nascut,atunci au descoperit ca aveau si fibroame...
DAR,depinde si CUM sant dispuse fibroamele...,am citit ca cele din interiorul uterului se pot comporta ca si un sterilet si sa nu poti avea BB.
Ar fi bine daca ai citi ce s-a scris in celelalte capitole de la fibrom uterin.Cred ca vei afla foarte multe informatii si vei decide in final ce este mai bine...
Eu personal, nu m-am grabit imediat sa fac operatia clasica...,am mai mers si la alt medic,chiar daca primul la care m-am dus era foarte bun,m-am mai gandit ce ar fi mai bine,am aflat ca este si procedura numita embolizare care se face la spit.UNIVERSITAR Bucuresti,am urmat aceasta procedura,dar,chiar si cu embolizare,este recomandat sa faci ulterior si miomectomie.Eu am urmat si aceasta procedura.M-am operat anul trecut in septembrie.In momentul de fata ma simt bine si in acelas timp ma bucur ca am urmat pasii pe care i-am urmat.
Este bine sa strangi cat mai multe informatii,inclusiv despre medici,sant sigura ca o sa gasesti in final solutia cea mai buna.

Maryd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-edi spune:

apropos de greutate
idiotii din pitesti spuneauusor cu sportul daca vreti bb.si am renuntat din ianuarie. si am pus 4 kg. la 1.65m e cam multicel, ca la mine se vede si 1kg.dar dupa operatie oricum e aiurea de la anestezie si asa incepe cura.
Succes inca o data.
Diana

Mergi la inceput

Didi-Edi,
tin pumnii la fata pentru operatie.
O sa fie bine, ai sa vezi.Si eu am facut operatie de miomectomie, anul trecut.Anestezia m-a adormit instantaneu.Nu am simtit nimic.

Maryd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Noela, parca ai zis ca adresa e la nr 13, unde mergi, nu la spital, ca mergi la cabinet si e strada cutare nr 13 sau n-am inteles eu. Imi pare rau pentru prietena ta, poate iti faci timp si pentru ea dupa ce te mai linistesti cu drumurile si cu doctorii pe aici...Abia astept sa ne spui ce-a zis Badea !

Mioritza, multumesc !Nu prea mai am rabdare pana la plecare si am o gramada pe cap :(

Mada28, din cate imi amintesc pe la capitolele 2-3 incepuse rachel cu bb si fibromul mare...

Didi,mult succes luni,sa -ti fie cat mai usor si sa te refaci rapid dupa...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Maryd, asteptam certitudinile ! parca se fac si teste hormonale , n-ai fost la medic ?

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Arinna
nu am facut inca test hormonal.Ma gandesc sa fac pe saptamana viitoare.S-au ecografie.Mi-a spus o prietena ca la eco abdominala s-ar vedea chiar si dupa 72 de ore de la conceptie,ca ar fi citit printr-o carte.
In dimineata aceasta am facut un test Barza si a iesit negativ.M-am mai dus din cand in cand sa vad daca a aparut a doua liniuta..., dar nimic.Nu stiu ce sa cred...,la cele femina iese a doua liniuta...,chiar daca nu chiar imediat.Astazi sant in ziua 28.Tot prietena aceasta mi-a spus ca si ea a patit ceva ciudat,adica testul Barza iesise negativ desi era insarcinata.M-am uitat pe test si nu este expirat...Sant tentata sa-mi iau un alt test.Am inebunit de tot cu testele astea.Ce sa fac, imi place mai mult testul la care apare si a doua liniuta...O sa vad pana la urma care este cel care indica bine...

Maryd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

fetelor, va multumesc din suflet pentru incurajari!!!

adevarul este ca am emotii de parca m-as duce la operatie!imi este teama de ceea ce-mi va spune...sa nu cumva sa-mi dea acelasi raspuns ca una de aici din galati :"draga mea, sa-ti intre bine in cap, tu, cu uterul asta n-ai sa faci copii niciodata!!!" aproape ca a tipat atunci la mine...am simtit ca ma deintegrez...

adevarul este ca, daca nu sintem presate de timp, ar trebui sa facem tot posibilul sa scapam de monstrii astia din uterele noastre. sunt multe fete care au ramas insarcinate avand fibroame uriase, si au reusit cu succes sa duca sarcinile la capat, dar sa recunoastem ca nu le-a fost deloc usor.iti este teama pentru copilas si atunci cand esti tanara si sanatoasa tun,ce sa mai zicem in cazul nostru...sa fim realiste riscul de a pierde sarcina e foarte mare, ca sa nu mai zic ca nu ne-am putea bucura de sarcina, asa cum ar trebui, am tresari si la cea mai mica durere, etc. fetele care au trecut prin asta stiu cel mai bine sa ne spuna. eu una am ajuns sa regret enorm ca nu am incercat sa scap de fibroame atunci cand le-am descoperit(in iulie 2 ani).nu-i vorba ca nu s-au intamplat prea multe de atunci, nu au mai crescut, ba dimpotriva , de la ceaiurile astea am reusit sa micsorez binisor unul din ele si sa scap de cateva mai mici...insa timpul e nemilos...acum am 37, daca ma operez, e nevoie de refacere, si fac 38, si daca raman gravida, in cazul cel mai fericit imediat dupa perioada de refacere, la nastere voi avea 39...intelegeti ce vreau sa spun...
concluzia , ca sa nu ma intind prea mult in divagatii, (din puncul meu de vedere!), haideti sa facem tot ceea ce este omeneste posibil sa scapam de dihanii si cu uterele intregi!

diana,
doar am glumit(asa am eu, un umor mai negru)!. nu m-am simtit niciodata batrana, desi uneori oglinda , sau copii mai mari care-mi zic cateodata tanti ,imi mai aduc aminte ca timpul trece,ma simt doar mai inteleapta...
deci , nu numai in galati sint medici prosti! cum Dumnezeu sa nu vada dihai fibromul de 6 cm, ???? e incredibil! in ce tara traim?nu stiu de ce te-am intrebat de unde e biopsia, ca doar ai scris destul de clar ca e din mucoasa endometrului. scuze pentru zapaceala.tot nu ne-ai zis cum este plasat fibromul tau!
faci foarte bine ca vrei sa arunci dihania din uterasul tau! daca se poate face fara riscuri, e cea mai buna solutie!
cu siguranta ca fetele se for gandi la tine, si-ti vor tine pumnii. ma alatur lor cu toata bucuria. te asteptam cu vesti bune!

DJmama
ce haioasa mai esti!!! de cate ori citesc cuvantul "ciumpavaiasca" rad, pentru imi vine tare greu sa-l pronunt. azi trebuie sa-ti tin pumnii??? ca sa fiu sigura am inceput de ieri.bafta ,bafta, bafta!!!!!
si...nu te da la fund!!! nu mi-ai zis ca zodie esti!

mioritza
mi-a fost dor de intrebarile tale!!!
si eu impartasesc opinia oanei, insa trebuie urmarit indeaproape pentru ca excesul estrogenic nu e singura cauza. ti-ai mai facut vreo ecografie? daca urmeresti periodic uterul si nu apar modificari, atunci totul e ok.

arinna
nu, eu am inteles gresit!!!am crezut ca faci referire la nr. cabinetului, nu al strazii.

maryd
azi sa ne dai veste buna , ai auzit? eu am tot facut galerie aici, si uite ca inca mai fac. hai, hai , repejor ,vrem gravidute multe si fericite!!!

mada 28
cred ca ceea ce am scris mai sus se poate constitui in raspuns si pentru tine.daca nu esti inca insarcinata, fa tot posibilul sa scapi de dihanie!!!bineinteles in limita posibilului, functie de cum este asezat de vascularizatia lui , etc...

pup toate fetele cu sau fara fibroame!!!

si maine e o zi...

Mergi la inceput