Bebelusi si copiluti de mai-iunie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 3
pisik 4ever spune:
si noi facem baita tot in cada cu un covoras special din plastic sa nu alunece.
elisor, si eu ii dau sa manince cam la fel ca tine. dimineata biberon pe la 8, la 10-10.30 un suc de fructe, la 12 carne cu legume si fructe ca desert, ia cam 170 g primul fel si intre 50-100 g fructe; apoi la ora 4 un iaurt si apoi nimic pana seara la 8 cand ii dau bberon, dar nici cu distanta asta mare nu reuseste sa-l termine. eu nu pot sa insist cu masa, cand nu mai vrea, scuipa mancarea de nu se vede.
nelia, curaj! fruntea sus! incepe ce ti-ai propus ca o sa vezi ca reusesti, noi romancutzele suntem fete destepte de la natura. cu banii e o chestie de alegere. si eu as putea sta acasa cu asta mica, sotul mi-a spus ca nu-l deranjeaza, dar imi e tare greu sa fac socotelile dintr-un salariu, cu toate ca cum zici si tu, nu avem grija zilei de maine. si atunci prefer sa o duc la cresa si sa lucrez si eu, niste bani in plus ne permit o viata mai confortabila si o sa o putem ajuta si pe asta mica cu ceva cand o fi vremea sa mearga la studii. asa zic eu, ca atunci e mai important sa ai bani, decat acum sa stai cu copii acasa.
You're unique. Just like anyone else.
... si
bursuca 08.05.05
pisik 4ever spune:
nelia, m-am tot gandit cu temperatura. si noua ne-a facut un acces de temp si nu am stiut niciodata de ce a fost. dadaca la care am dus-o ne-a linistit, ne-a spus ca e de la dinti, si ca fetele ei faceau amandoua temp de 40 de grade cand le ieseau dintii. e posibil sa fie si o reactie la vaccin, am citit foile pe care mi le-au dat aici si spun ca pot sa existe reactii pana la 6 saptamani de la vaccin. chiar si o forma usoara a bolilor impotriva carora a fost vaccinul. poate o fi cheatia asta, chiar daca nu-i apare eruptia.
You're unique. Just like anyone else.
... si
bursuca 08.05.05
iuliana spune:
De la un an incolo masa de lapte nu se va mai da fara supliment de ceva...un biscuite, o feliuta de piine cu ceva. Laptele in sine nu are multe vitamine si nici satios nu e. Eu nu ii mai dau de mult laptic simplu. Dupa fiecare masa si intre mese ii dau lapte intotdeauna in loc de sucuri sau apa. Suc nu se da mai mult de 120 ml/zi. Diana bea cred ca mai mult de 400 ml de lapte pe zi...nu stiu exact ca, daca am terminat cu biberonul de o luna, ii dau cu paharelul mic pe care il bea in citeva secunde. Aveam, cind era Emma mica, un menu. Mie mi s-a parut mult, dar cam asa scria:
-mic dejun: cereale+ jumate banana+2-3 capsuni+100 ml lapte
-snack (gustare): o felie de piine cu unt sau cream cheese+tuna
-prinz: legume+carne+piine (paste etc)+iaurt+1/2 fruct
-gustare: 100 ml lapte+biscuti (sau alte produse "cerealiere":)
-cina:legume+carne+o felie piine+100 ml lapte
Diana maninca ceva de genul asta, inafara de cina cind manica din farfuria noastra sau doar banana sau al fruct cu biscuti si lapte. Depinde de ce am in casa si de cit lapte a baut in ziua respectiva. Emma nu a mincat asa de mult in viata ei:).
O masa (prinz si cina) ar trebui sa includa: carbohidrati, proteine, fibre (legume si fructe) si lactate. Eu incerc intotdeuna sa ma tin de combinatia asta. Probabil ca de asta si Diana e mai grasuta decit era Emma pentru ca la Emma eram cam afon. Mai tirziu, dupa ce a facut Emma un an (dupa ce am facut cursul de nutritie) m-am mai desteptat si eu.
Nelia, mult curaj si putere. Asa mi-am facut si eu probleme cu scoala, dar pe parcurs am vazut ca chiar le dau lectii la americance
. Nu uita ca noi venim dintr-o tara unde "invatatul" se bazeaza pe memorare si e un punct in plus pentru noi, iar aici testele sint tip multiple choice si, daca inveti cit de cit, nu se poate sa nu iei nota buna. Eu personal am memorie vizuala f. buna. la clasa de anatomie si fiziologie am terminat a doua din clasa cu 97%. Si, cind stiu ca unele chiar au temintat scoli de asistente medicale si lucreaza si in spitale, m-a facut sa ma simt de 15 ori mai tare decit ele si mi-a dat putere sa continui, chiar daca nu e usor. La clasa de engleza unde erau 90% americani, am luat tot A, fata de altii care au avut si B si C, sau chiar si D la midterm. Nu zic asta ca sa ma laud, ci doar ca sa te incurajez si sa iti spun ca majoritatea romanilor care au terminat o facultate in Ro fac fata cu brio. Asa ca, nu iti fie frica, esti fata desteapta si ai sa reusesti. Sanatate fetelor si sotului!!!
Cloreta, eu zic sa mai vb si cu alt dr. Eu ramasesem insarcinata in 2001, la 3 luni dupa ce ma casatorisem. Venise sotul meu in Ro pentru 3 zile, dupa care eu am inceput un tratament pentru candidoza. Imi daduse dr. niste medicamnte interzise in sarcina. Bineinteles ca eu nu stiam ca eram deja insaricinata. Cind m-am dus la dr si am aflat, era sa fac infarct. M-a speriat aia ca cine stie ce malformatii poate sa aibe copilul, apoi la vreo saptamina am avut singerari si pina la urma am facut chiuretaj pentru ca zicea dr ca sint pe cale sa pierd sarcina. Nu stiu cit a fost de adevarat, pentru ca singerari mai nasoale am avut si la Emma exact in aceeasi perioada (8 sapt de sarcina). Plingea si sufletul in mine...eram singura din salon care ar fi vrut sa pastreze copilul. De frica malformatiilor si de sperietura pe care mi-o trasese dr. cum ca pierd sarcina, am decis sa fac chiuretaj. As fi avut acum un copil de 5 ani...nici nu vreau sa ma gindesc. Asa ca o inteleg pe vecina ta. Si daca zici ca bebelusul are si malformatii, cine stie, poate e mai bine asa (nu dati cu pietre:(. Acum depinde ce malformatii...unele se pot "indrepta".
Adina, frumosi tare copilasii!!!
Diana mea e tare incintata de mersul singurica. Acum pleaca singurica si isi vede de treaba. Inca ii mai este fricuta. Mai cade pe traseu, dar eu o ridic (nu poate singura decit daca se tine de ceva) si apoi o ia la trap in continuare. Nu o las sa mearga de-a busilea pentru ca se face comoda si uita de "mers". O las numai pe distante f. mici si doar ca sa nu ma mai deranjez eu :) sa ii dau jucarii sa isi gaseasca ocupatie. Azi a gasit cariocile Emmei si s-a facut varza pe picioare si miini. Amfost si am cumparat papa pentru petrecere si cred ca din seara asta sau de miine ma apuc de facut mincarea.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
nelia spune:
Tudora are iar febra!!!
Toata ziua a fost bine si acum are din nou 39.8. Am fost la clinica de cartier si a vazut-o o asistenta, mi-a spus ca ea crede ca e o chestie combinata, virus sau reactie la vaccin + dinti (s-a uitat in gurita si are multe locuri inflamate). Sa-i iau temperatura la fiecare 3 ore si la 4 ore sau chiar la 3 sa-i dau antitermice. Sa-i pun comprese reci pe frunte si pe crestet cu acolo arde cel mai tare si sa-i masez miinile si picioarele (ca erau foarte reci, desi ea ardea toata si vineteee). Si sa astept rezultatul si vizita de miine la pediatru. Chiar nu stiu ce are! In continuare nu a aparut vreun alt simptom, decit aceasta febra. Nici eruptia pe care o asteptam. Eu nu sint foarte panicoasa din fire si in momente de criza... ma intrec pe mine, pentru ca imi pastrez calmul si judecata. Sint doar obosita si extrem de ingrijorata, ca nu stie nimeni sa-mi spuna de ce face febra asta. Ma credeti sau nu, puteti sa rideti sau nu, ca si eu am ris, dar am vorbit cu o babuta in parc, romanca plecata de ani de zile, care vine miine la prinz sa-i spuna de deochi. I-am spus si eu Tatal nostru acum inainte de culcare, dar la mine nu cred ca are efect, ca lipseste in mare parte fundamentul... Dar asa e omu', numai cind da de greu isi aduce aminte de cele sfinte.
Agata, in schimb, e bine. O mai doare cind face vreo miscare brusca, dar e bine. Am reusit sa ajung, numai eu stiu cum si la rendez-vous-ul de la universitate si am rezolvat ce aveam pe acolo. Acum le-am spalat, hranit si culcat pe amindoua, ca erau rupte! Si eu sint la fel, dar cred ca la mine va fi din nou noapte alba, ca mi-e frica sa adorm daca nu-i scade febra sub 39 macar. Hai, ca nu vreau sa va intristez, multumesc ca ati citit si ati fost alaturi de mine, am citit tot. Sint probleme mai grave decit ce am eu, din pacate mult, mult mai grave, dar cind e la tine, si mai ales, cind e vorba de copiii tai, nu te mai consoleaza nimic, nu vrei decit sa-i vezi sanatosi. Va pup!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
NewMami spune:
"La Multi Ani !" micutilor cu ocazia Zilei Copilului, sa fie sanatosi, fericiti, plini de noroc si fericiti ca de frumosi sunt toti care mai de care, iar iubiti nu exista cuvinte suficiente ca sa ma exprim.
Imi pare rau ca timpul nu-mi permite sa mai pot intra pe la voi decat din an in Paste, de citit mai apuc din cand in cand - un capitol da - unul ba. Vazut unele poze si imi vine sa-i mananc pe toti, asa sunt de scumpi - vazut 1st Birthday parties, concedii la mare sau la munte, etc. Ma bucur ca sunteti bine in general, ca cei mici cresc si sunt tot mai plini de energie, lucruri noi si minuni Dumnezeiesti.
Sper ca intr-o zi sa-mi gasesc timp si sa scriu si postez si eu mai detaliat.
Noi suntem bine, crestem frumos, mergem la gradi si ne place mult de tot dar pe de alta parte suntem bolnaviori mai tot timpul (iar mama ia si ea tot ce se poate). Ne plimbarim ca a venit vara si profitam din plin de vremea de afara. Am gustat si nisipul de pe plaja, ducem in gurita tot ce se poate si nu poate mami sa ma scape din ochi nici 10 secunde. Mergem singurei, uneori mai nesigur, dar nu ne lasam batuti. Asteptam sa inceapa si pe continentul asta sezonul chefurilor de 1 an.
Una peste alta nu v-am uitat, ne e dor de voi, ar fi multe de spus, doar ca nu avem timp.
Va trimitem mii de 

.
NewMami &
Patrick Ryan
ChrisDun spune:
Clara, am inteles bine? "Malformatia" despre care vorbeste prietena ta e lipsa vezicii urinare? Am gasit www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45958" target="_blank"> aici o situatie asemanatoare (postul crisinucai si apoi al crinutei) ... Mai bine ar merge prietena ta la o ecografie de urgenta la un alt medic (la Iosup cred ca nu gaseste, dar sunt atatia...cum zicea Androixla dr. T, sau chiar la Nayel) sa vada cum sta treaba. Neaparat sa ceara o a doua parere!
Cat priveste lipsa lichidului - sper ca prietena ta bea 2-3 litri de apa pe zi! (lichidul se reface).
Numai bine!
NewMami spune:
bonsai, Bine ai venit printre noi, sa-ti traiasca micuta Daliana-Ioana. sa fie fericita si numai bine.Vazut orasel sub nume - Si eu ma trag tot din Medias ![]()
De abia acum am gatat de citit ultimele pagini din ultimul capitolul, imi pare tare rau sa aud ca sunt bebei bolnaviori. Nelia, multa, multa, sanatate Tudorei. Din pacate stiu foarte bine, pe pielea mea cum functioneaza sistemul de sanatate aici. Patrick tuseste de 3 saptamani si doctorul imi spune ca e Ok, daca nu tuseste cel putin 1/2h de-o data. Norocul meu este ca am pediatru pentru el si peste garla, adica in State. Andutzy, multa sanante lui Dragos.
Elisor, vazut poze cu Bianca si Andreeas. Ce dulceata de fetita curioasa. Mi-au placut la nebunie cele cu exploratul bancii, dar si cele cu fratiorul. Ce mamica fericita trebuie sa fi. Pupici multi micutei cu ochi de smarald.
Sa stii ca poza care ti-a placut tie din albumul lui Patrick este si favorita mea
si mai ales a lui tati.
Nici Patrick nu mai papa mult lapte ~ 250 ml/zi. Ii suplinesc cu branzica, iaurt si altele.
In legatura cu dormitul eu sunt o norocasa - il pun pe Patrick in patut si uneori el se mai joaca singurel atat la culcare cat si la trezire. Are jucarioare atat in patut cat si in jrul patutului. Nu prea avem probleme.
Cloreta, acum am citit si de problema prietenei tale - Dumnezeu sa o ajute. 
Acum chiar ca ma duc la nani ca e trecut de miezul noptii si maine la 6 sus, dus Patrick la gradi si apoi plec in delegatie ptr. o zi. Ce bine ca e vineri si vine weekend-ul. De abia astept.
Un weekend cat mai placut.
P.s. Ankyyyyyyyyyyy, nu am primit pozele cu Cristi si Bianca. Ce se intampla???????????????????
NewMami &
Patrick Ryan
elisor spune:

LA MULTI ANI BIANCA TEODORA! 

Sa te faci mare s-o ajungi pe surioara ta, sa fii sanatoasa, sa fii inconjurata cu mult drag si iubire, sa daruiesti la randul tau, sa fii tot ce-ti doresti...
A & B
Eli si puisorii Bianca
Andreas 
loreen spune:
Buna dimineatza...
LA MULTI ANI Bianca Teodora... 
...sa cresti mare iubita,sa ai noroc mult, sa fii prietena cea mai buna a surorii tale,sa-ti iubesti parintii si sa fii iubita inzecit...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
elisor spune:
Simona cu vigantolul n-am nici o problema, cu antibioticul ma chinui dimineata (seara e mai bine ca-i tine taica-su manutele), l-as pune si eu pe ceva, dar e totusi mult (5 ml) si daca-i simte gustul nu-i mai trebuie nimic.
Ce scump tb. sa fie cu ghetutele in mana asteptand sa iasa afara.
Ioana si eu imi propusesem sa vad Ocean's 12, dar atat m-a calarit Bibi incat dupa primele minute am renuntat, la film nu la fata ![]()
Ioana, Loreen
Am incercat si cu seringa de nurofen, dar e atat de incrancenata, eu victorioasa ca i-am varat-o pe gat si cand colo in secunda urmatoare mi-o ejecteaza pe la colturile gurii. Va spun sincer, mie mi-e groaza de momentul administrarii, cu Andreas nu am vut probleme si acum se ofera sa le ia el in locul lu' sor'sa. mai am 2 zile si scapam, daca nu cumva urmeaza altul ca v-am spus ca e racita.
Loreen cu serviciul ce sa zic? Acomodare usoara, orice inceput e greu, dar nu inseamna ca tb. sa fie si nasol. Succes! Dar pana atunci mai avem timp de-o cafea dimineata.
Danelutza felicitari primilor pasi, sunt cei mai emotionanti, apoi vine si restul...pasilor si gata, sunteti mari.
Andutzy sanatate multa, sa nu-i dai si lui Dragoselu'!
Adriana pai aceeasi problema o avem si noi cu cantitatea de lapte, doar biberonul de dimi il mai vrea (240 ml), ca sa-i acoperi deficitul de Ca ii suplimentezi cu lactate (iaurt simplu, cu fructe, branzica, cascaval, etc.)
Vazut pozici, cand il vezi atat de mic si cu hainute de footbal! Ce haios e! Din poze nu pare asa slab, arata foarte bine.
Bunica imi aduce aminte de bunica-mea de la tara, ar fi cazul s-a mai sun.
Nelia sanatate Cheliutei bolnavioare.
Dupa o zi superba de 1 iunie azi vad ca a inceput ploaia, bate vantul, fulgera si tuna, nasol, ca tb. sa tin Bibu mic in casa si nu prea mai stiu ce amuzament sa-i fac.
A & B
Eli si puisorii Bianca
Andreas