Deserturile Nataliei (10)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Hola la toata lumea!!!!
Natalia, vreau sa incerc sa fac Tortul nemtesc cu branza de ziua numelui Mariei si am vazut ca e nevoie de un plic de puding. Nu stiu de care sa iau si ce cantitate trebuie, ai putea sa ma ajuti?
Sper sa iasa ceva, la mine cuptorul cam arde si oricum ma cam pierd in detaliile legate de coacerea la anumite temperaturi - la min enu arata nicio temperatura, e cuptor normal, iar eu sunt o "prajitureasa" amatoare sper sa nu o dau in bara.



Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Didi, luni nu plec nicaieri, cel putin deocamdata nu mi-am facut planuri Glazura de la masinuta este din vestitul lapte condensat care nu se gaseste in Ro. Dar poti folosi orice alta crema.

Ioana, praful de punding poate fi inlocuit cu succes de amidon (2-3 linguri pentru reteta data). De fapt, in reteta originala se foloseste chiar amidon. Daca pui puding, cel mai bine merge ala de vanilie (orice firma). La copt, daca ti se pare ca se arde deasupra, acopera forma cu o folie de aluminiu si micsoreaza focul. Nici cuptorul meu nu are indicatii de temperatura, de atitia ani coc prajiturile din ochi, orientindu-ma dupa aspectul din timpul coptului. Mult succes!

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Natalia,pai lapte condensat am din belsug (au astia la orice magazin, nu la mine in camara) unde-i reteta sa nu te mai inebunesc de cap?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Didi, nu e o reteta propriu zisa, am facut din ochi: se bate spuma un pachet de unt (200 g), apoi se adauga treptat, cite o lingura, lapte condensat, dar nu simplu, ci caramelizat, adica in prealabil fiarta cutia NEdeschisa vreo 2-2.5 ore. Dar exista si lapte caramelizat gata, sigur tre sa aveti acolo, numai nu ma intreba de denumire ca nu stiu. La un pachet de unt merge cam o o jumatate de cutie (200g) de lapte caramelizat. Daca pui mai mult, iese crema mai lichida si se scurge.
Uite ce am gasit in dictionar, ce trebuie sa cauti: gezuckerte Kondensmilch, ala caramelizat are probabil denumirea un pic diferita, intreaba in magazin.

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Iata si Krem a la krem a la aime .
A iesit si e buna buna, nu bate brownies, dar vorbeam cu Miha, brownies este regina, prajitura sarbatorilor...
Deci, am pus la blat Mandella cu migdale, ceea ce i-a dat o aroma deosebita, blatul este usor, moale, cand am adaugat plicul ouale batute care aveau un volum mare s-au lasat putin, nu si blatul.
La crema am pus Ole de cioco ca asa a cumparat tati, am amestecat Ole cu lapte si cu un pachet de frisca facuta inainte (ca n-aveam smantana) si a iesit super, s-a intarit, e pufoasa si buna la gust.Cu glazura am cam dat-o in bara, am folosit unt Panda (n-am mai luat pana acum) si mi s-a separat deasupra ca la margarina, putina grasime alba , se vede in poza. De buna a fost buna, ca mai e putina , da astept sa fac si originalul.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Aime, ce sa mai zic, imi ploua in gura deja...

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julya spune:

va salut si eu harnicutelor...felicitari Natalia ptr subiect, cel putin mie mi-a fost de mare ajutor, fara sa vreau m-a pus cu burta pe treaba...initial pofta, apoi curiozitate si tot asa pana vrei sa incerci aproape tot ce ai postat tu pe aici...
acum mi-ati dat ideea cu masinuta/trenulet ptr ziua de nastere a piticului. ma gandesc sa folosesc reteta pandispanului cu suc de portocala din retetele tale, Natalia, dar nu-mi dau seama daca ar trebui sa dublez cantitatile sau sunt suficiente alea din reteta...ce parere ai Natalia? multumiri anticipate...
numai bine va doresc si spor in bucatarie.



Iulia si puiutul Adrian (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Julya, multumesc pentru vorbele frumoase ma simt mindra ca am mai incurajat pe cineva sa se apuce de gatit bunatati.

Din reteta originala de pandispan mie imi iese un blat destul de mare: copt intr-o forma cu dimensiunile de 20-30 cm, iese cam de 5 cm inaltime si de circa 1300 g greutate. Pot sa-ti spun din experienta ca un tort facut dintr-un blat de marimea aceasta ajunge cam pentru 15-20 de persoane, tinind cont de faptul ca mai exista si alta mincare in afara de tort Daca ai mai multi musafiri, mareste cantitatile corespunzator. Succes!


------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Am intrat sa va spun ca Tortul nemtesc cu branza este fin si delicios!!!!!!!!!!

Nu am facut poze, dar va garantez ca e ffffff bun, merita sa-l faceti.

pt Natalia.

Sa stii ca si pe mine m-ai inspirat la bunataturi!!!! EU nu am facut in viata mea un tort pana sa intru pe forum si sa salivez cateva zile cand vedeam retetele si pozele.

Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ioana, felicitari pentru reusita si multumesc pentru impresii!

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput