Deserturile Nataliei (10)
Raspunsuri - Pagina 22
DidiAlex spune:
Natalia, am o rugaminte mai speciala la tine. Ce imi recomanzi pt o minipetrecere de 2 anisori la cresa. Sunt 8 pitici mici si pe cat de spectaculos ar fi tortul pe atat de sanatos sa fie pt ei. si pe langa tort ce as putea sa mai adaug?
Ma gandeam sa fac niste buburuze din jumatati de capsuni si niste albinute pe care sa le fac din fulgi infipte in martipan dar nu sunt cam micute?.
Ai mai vazut ceva, mai ai ceva idei? Am vazut totul Barby facut de tine, dar io am baietel!
Multzam mult!
aime spune:
Nati, mi-a incoltit o idee in cap...pot sa folosesc la crema tot budinca din asta ne-instant? Sau sa o fac cum se face si s-o amestec cu frisca?
madalinad spune:
aime, nu cred ca poti folosi la crema budinci ne-instant. ele contin faina sau amidon, si crema va iesi fainoasa la gust daca nu e fiarta sau coapta. pe de alta parte, daca o fierbi are cu totul alta consistenta (cele instant sunt pufoase si cremoase pe cand celelalte sunt indesate si... budincoase) si nu stiu daca se amesteca cum trebuie cu frisca. mai bine dai totusi o fuga dupa o crema instant...
aime spune:
Madalina, mercic , intre timp asa m-am gandit si eu...il astept pe tati sa ne aduca cand vine de la servici, ca am un pui mic care doarme
aime si Vladimir
Balbina spune:
Didi, pentru aniversarea de 2 ani a baiatului meu, i-am facut pentru cresa un tort cu trenulet (se face extrem de simplu, dar este de efect).
Am mai facut pentru un alt baietel, tot la 2 ani, un tort masinuta (si asta se face simplu si arata foarte bine).
Albinutele sint o idee excelenta, ai putea sa le asortezi cu un tort stiubei (variante: www.cadbury.co.uk/NR/rdonlyres/ACBB63AF-B7D8-4D2A-A4DA-2AC5E5E30CB9/0/beehive.jpg" target="_blank">aici, www.creativepastries.fws1.com/images/o_beehive_cake_with_bees.jpg" target="_blank">aici, www.brenscakes.com/beehive_sm.jpg" target="_blank">aici si www.accd.edu/spc/tourism/Images/hscompetition04/cakes%2004/beehive%20cake.jpg" target="_blank">aici). Acest tort e chiar mai simplu de facut decit celelalte 2: pur si simplu asezi blaturile si crema intr-un bol, apoi dupa ce se intareste, il rastorni si il ornezi cu crema de jur imprejur, folosind o simpla punga taiata la un virf. Asezi albinutele pe ici pe colo si gata.
Ca blat pentru copii mici mi se pare ca merge cel mai bine pandispanul fara cacao (oua, zahar, faina), iar crema perfecta pentru ei este, dupa parerea mea, frisca naturala.
Pe linga tort poti face niste biscuiti cu ovaz si niste prajituri (de exemplu cea cu banane - seamana cu un chec la consistenta, e aromata si delicioasa). Retetele le gasesti in lista de pe prima pagina a subiectului. Pentru copii asa de mici nu e nevoie de prea multe feluri, maxim 3 + ceva de baut (suc sau compot) e perfect, zic eu.
Sper ca te-am putut ajuta cu sugestiile mele. Daca mai ai intrebari, sint la dispozitia ta.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
Balbina spune:
Madalina, merci mult pentru raspunsul prompt
Aime, crema de care zici (budinca racita amestecata cu frisca batuta) este tot foarte buna, merge de minune la un tort. Dar aici ai nevoie de un strat de crema care sa stea teapan, asa ca e musai sa folosesti budinca instant.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
adi69 spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Albinutele sint o idee excelenta, ai putea sa le asortezi cu un tort stiubei (variante: www.cadbury.co.uk/NR/rdonlyres/ACBB63AF-B7D8-4D2A-A4DA-2AC5E5E30CB9/0/beehive.jpg" target="_blank">aici, www.creativepastries.fws1.com/images/o_beehive_cake_with_bees.jpg" target="_blank">aici, www.brenscakes.com/beehive_sm.jpg" target="_blank">aici si www.accd.edu/spc/tourism/Images/hscompetition04/cakes%2004/beehive%20cake.jpg" target="_blank">aici). Acest tort e chiar mai simplu de facut decit celelalte 2: pur si simplu asezi blaturile si crema intr-un bol, apoi dupa ce se intareste, il rastorni si il ornezi cu crema de jur imprejur, folosind o simpla punga taiata la un virf. Asezi albinutele pe ici pe colo si gata.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
Cat sant de frumoase tortuletele..recunosc c-am intrat sa le vad ca nu stiam ce inseamna "stiubei".Acum stiu!
Natalia,tu spuneai ca sotul tau are diabet?Si daca da,ce dulciuri ii faci?
Sora mea e la dieta,banuita de diabet,zilele astea isi face nu's ce analize,si daca e diabet..am pus-o..luna viitoare e ziua ei si trebuie sa-i fac un tort..
Deja ma interesez ce dulciuri pot face pt diabetici.Daca se folosesc indulcitori e Ok oare?
Ma apuc de cautat si pe net..
Adriana
papa-bun
mariussimiuc spune:
Natalia,multumesc pentru raspuns! Acu am fugit la bucatarie sa ma prajituresc!
Si nu...nu plec nicaieri! Deocamdata!
Miha
Balbina spune:
Adi, pfff, grea intrebare mi-ai dat Sotul meu are diabet de tip 1, adica insulinodependent, iar asta ii permite sa manince in principiu cam orice, dar sa echilibreze carbohidratii consumati prin insulina injectata sau miscare. Prin urmare, el maninca (mai mult gusta) tot ce prepar eu, cu respectarea anumitor reguli si cantitati.
Am incercat mai demult sa prepar ceva cu indulcitor, dar rezultatul nu mi-a placut deloc (si nici sotului). Prefer sa fac mai rar si mai putin, dar cu zahar. Am folosit si fructoza uneori, cu asta mi-a placut, dar totusi iese cam scump.
Cit priveste pe sora ta, ii doresc din toata inima sa nu fie diabet, dar daca totusi e, sa nu dispere, se poate trai cu aceasta boala la fel ca un om obisnuit, totul e sa respecti un regim si sa-ti patrezi glicemia in limite normale.
------------------
Numai bine,
Natalia
Poze
DidiAlex spune:
Natalia,stiam io ca ma lamuresti tu...dar ce mai...m-ai inebunit cu tortuletele.
Cred ca o sa le fac pe amandoua, unul la cresa unul acasa.
Glazura de la masinuta din ce este? pleci undeva luni?