indemnizatie de maternitate pentru al II-lea copil

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Rozi.., cred ca dormeam descultz cand am facut acea baza de calcul
Asa este, cum spui tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onutz spune:

Rozi si Cool am fost cu solutia propusa de voi la resurse umane la noi si mi-au spus ca o vor accepta doar daca cei de la Casa de Asigurari de Sanatate o accepta. Am mers si acolo Nu au vrut sa auda. Cica ar fi o solutie scoasa din context si se ia in calcul o luna anterioara doar daca luna cu pricina nu e lucrata (concediu de odihna sau asa ceva). Mi-au dat spus sa ma adresez Casei Nationale cu o hartie oficiala pentru solutionarea problemei mele. Cum sa procedez? Ce ma sfatuiti?

Onutz 25+ si lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

revin si eu, astia de la firma mea delibereaza intens asupra situatiei mele....eu in ce barca ma aflu? rog profesionistii intr-ale juridicului sa ma lumineze negru pe alb si cu ce am dreptul:
redescriu situatia mea deci:
- de la 1 august trebuie sa ma prezint la servici, termin CIC 1
- la jumatatea lui decembrie 2006 nasc bb2

primesc pre si postnatal, CIC 2, indemnizatie? sau nu

merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dorsilia,o solutie ar fi sa te intorci la servici de luna asta,ca sa ai stagiu de cotizare cum cer nenorocitii astia,ca te ia durerea de cap cu legile lor.Daca mergi la servici din luna iulie te incadrezi,si iti poti lua si un pic de prenatal.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Buna! Poate ma puteti lamuri si pe mine! Sunt insarcinata cu al doilea bb si in CIC cu primul pina la 4 nov 2006.Va trebui sa nasc in jur de 20 dec 2006, deci la o luna jumate dupa ce expira cic. Voi beneficia de prenetal, postnatal si indemnizatie? Se mai considera stagiu de cotizare CIC? sau nu?
Conform a ceea ce am citit nu se considera stagiu! Cum pot sa acopar perioada dintre CIC1 si nastere?
Eu am avut contract pe perioada determinata, lucrind in invatamint, iar din 1 sept 2005 am incheiat un contract de asigurat cu CASA DE PENSII BIHOR.( desi eram in CIC din 23 ian 2005). Acum dosarul si cartea mea de munca sunt la directia muncii si nu mai stiu cui sa ma adresez. Am mai discutata cu Rozi pe aceasta tema, dar poate s-a schimbat ceva de atunci!

Mamica MARIEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Rozi, este posibil sa nu inteleg eu bine, insa art. 45 din Ordonanta 158/17.nov. 2005 spune asa:

"ART. 45
(1) Perioadele īn care asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (1) si (2) beneficiaza de indemnizatiile prevazute la art. 2 constituie stagiu de cotizare īn sistemul public de pensii, pentru aceste indemnizatii datorāndu-se contributia individuala de asigurari sociale reglementata de prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Contributia de asigurari sociale prevazuta la alin. (1) se calculeaza prin aplicarea cotei stabilite prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat asupra valorii reprezentānd un salariu de baza minim brut pe tara garantat īn plata, se suporta din cuantumul brut al indemnizatiei stabilite conform prevederilor prezentei ordonante de urgenta si se achita bugetului asigurarilor sociale de stat.
(3) Calculul si plata contributiei individuale de asigurari sociale se efectueaza lunar, de catre platitorii prevazuti la art. 36 alin. (3), odata cu plata indemnizatiilor."

Nu se refera la stagiul de cotizare necesar pre si post-natalului?

Multumesc.

Oana si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Amaya, raspunsul pt tine e usor :

Asigurarile de sanatate sunt diferite de asigurarile de pensii.

Perioadele in care beneficiezi de concedii medicale (asigurari de sanatate) reprezinta stagiu asimilat pentru asigurarile de pensie. Asta deoarece din indemnizatia de concediu medical ti se retine contributia la pensie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Dragelor, deschid acum un subiect nou pe tema "concediu de maternitate DUPA CIC", pentru opinii pe marginea legilor.

Si atunci cand discutati despre acest subiect cu autoritatile, citati si art 23 alin (2) din OUG 158/2005 (il postez integral la subiectul nou).

Mergi la inceput