Mamici de sept-oct 2006 (38)
Raspunsuri - Pagina 13
microbu spune:
Cat despre concediile prenatal, postnatal, risc maternal si defapt orice concediu medical se calculeaza procentul respectiv (in primele 3 cazuri 85%) din media pe ultimele 6 luni din venitul BRUT, nu net.
Sandra
21+
poze burtica
poze bebe
multe poze frumoase
try spune:
Pai bine mai fetelor asa barbate sunteti voi ca nici macar nu puteti sa priviti alte nasteri?
Daca aveti norocul sa nasteri repede si cu epidurala, o sa va arda si de cum aratati in momentele alea. Daca dureaza mult si va sleieste de puteri nu-ti pasa nici macar daca se uita un intreg stadion la tine cum nasti.
Cezariana e alta mancare de peste, nu se compara ca situatii.
Voi trebuie sa va concetrati pe actul in sine, nu pe cum aratam noi in momentele alea, ce gandeste doctorul/asistenta cand se uita la noi ca stam in pozitiile alea. He, heeee, au vazut ei mii ca voi, sunteti banalitate/rutina pentru ei. Participarea voastra 100% e foarte importanta. Daca va distrageti atentia cu preocupari pudice, riscati sa va consumati energia si focus-ul aiurea.
Eu cand l-am nascut pe alex ma simteam acolo ca la orice vizita la doctor. E adevarat ca eram dupa 40 de ore de pretravaliu, dar totul se desfasura acolo ca si cand stateam la masa si mancam... nu era nimic straniu, ciudat, nefiresc, rusinos, pudic etc. Poate ca asta a fost si avantajul echipei care m-a supravegheat si m-au facut tot timpul sa ma simt normal, firesc.
Iar sotul... la inceput nu prea vroia sa asiste, dar i-am spus din capul locului ca eu nu ma duc singura sa nasc, am nevoie de el langa mine. Si incet-incet pe parcursul sarcinii s-a obisnuit cu ideea ca o sa vina cu mine acolo. Si mi-a fost de un real suport. Si cred ca si daca nu ar fi vrut initial sa vina cu mine in sala, cred ca in final tot acolo ar fi sfarsit, caci la cat m-au tinut pe mine durerile pana am ajuns sa pot face epidurala... nu vroia saracul decat sa-mi ia toata durerea cu mana si sa-mi usureze situatia, fiind acolo langa mine s-a simtit util la tot chinul meu.
Si la 10 minute dupa ce-am nascut ar fi trecut inca o data si-nc-o data prin toate. Dincolo de durere, n-am putut sa simt decat cat de important e momentul si ca nu treci prin viata de prea multe ori prin asta.
Voi ziceti ca sotii sunt mai sensibili etc..., dar sincer cred ca peste ani si ani vor reusi sa aprecieze unicitatea momentului, chiar daca acum nu se simt in stare sa fie prezenti. Nu lesina nimeni asa usor. Povestile-alea cu barbati lesinati pe langa nevestele lor sunt rare, dar li se duce buhul repede.
Aici e alta mentalitate in privinta prezentei sotului/familiei la astfel de momente. Barbatul stiu de mic ca atunci cand vor avea o nevasta si ea va naste, el va trebui sa fie acolo, langa ea. Mie mi se pare un soi de "e si responsabilitatea lor, nu numai a mamelor". E imposibil sa nu te marcheze vazandu-ti nevasta cum naste, dar eu il consider un soc pozitiv. Trebuie sa vezi niste lucruri ca sa le patrunzi mai bine substanta. Nu vreau sa fie sotul langa mine doar ca sa vada cat ma chinui eu si sa ma aprecieze mai mult, ci vreau sa fie acolo pentru ca eu nasterea o vad ca pe o minune si mi se pare ca el va pierde ceva foarte important nefiind acolo. Nici sotul meu nu este fanul unor astfel de imagini, dar cand a fost langa mine a reusit sa treaca dincolo de orice aspect care acum, la o simpla vizionare, poate parea grotest sau inspaimantator, dar acolo e firesc si natural. Nu se produce nimic dintr-o data, ci totul e gradual, ai timp sa te obisnuiesti cu fiecare etapa si stare de fapt.
Pe mine m-au fascinat intotdeauna aceste minuni ale naturii (cand eram mica vroiam sa vad si eu cum fata vaca sau iapa bunicilor, dar nu m-au lasat) si mi-e greu sa cred ca poti fi oripilat de astfel de imagini.
E-adevarat ca femeile din imaginile pe care le-ati vazut voi nu-s fotomodele, ci americance care se fac cat casa cand sunt gravide. Iar femeile din imagini nu-s neapart de conditie foarte buna, ci femei obisnuite asa cu msunt peste tot in lume. Dar nici noi nu suntem toate fotomodele si de conditie buna. Si printre noi sunt grase si urate, insa cand nastem toate suntem la fel.
Nu uitati ca multe din acele femei pe care le-ati vazut in filme/poze nu opteaza pentru epidurala sau o altfel de metoda medicamentoasa de a ameliora durerile, ci opteaza pentru nasteri complet naturale - asta e noua tendinta in USA. Plus ca deseori se opteaza pt. nasterea acasa. Normal ca nu mai pare totul steril si aranjat ca la spital.
Aceste femei care opteaza sa nasca complet natural dupa lungi ore de travaliu n-au cum sa mai arate fresh. Parul e umed, pare slinos, si ciufulit caci te foiesti in patul ala, nu stai ca la teatru. Esti transpirata, iar camasa e umeda... Ce va asteptati? E un efort fizic fantastic prin care trecem si e normal sa parem neingrijite. Dar cine e a doua zi cu zambetul pana la urechi si cu lacrimi in ochi la vederea bebelusului? Cine simte ca are cel mai frumos si mai dulce copil din lume? Noi, alea care ieri eram neingrijite, transpirate, nervoase si la capatul puterilor.
Daca am avut vreo teama privitor la nastere a fost sa nu ma trezesc ca fac kk pe acolo la momentul nasterii. Stiam ca efortul de impins e mare si cu epidurala nu simti nimic in zona aia, deci tot ce-i posibil sa faci "bucurii" pe-acolo. Mai ales ca aici nu se face clisma inainte de nastere (pare ca e un obicei mai mult prin Ro, la fel cu barbierutul jos inainte de nastere).
Si ulterior l-am intrebat pe sot. Mi-a spus foarte natural ca da, am "produs" putin pe-acolo de 2 ori, dar asistentele imediat acopera, infasoara si curata totul si ... pare totul foarte normal, cum normal este sa stergi/schimbi un bebe dupa ce face kk...
Nu zbiara nimeni la tine "acuma v-ati gasit doamna sa faceti?" sau "pai de ce nu spuneti doamna ca faceti" cu mma astept sa fii intampinat de unele asistente prin spitalele din Ro. Cum naiba sa nu te simti prost cand ti se replica asa...
Insa nimeni nu se vorbeste mult de aceste aspecte poate mai putin placute ale unei nasteri. Intr-un fel mi se pare normal sa nu vorbesti de ele, dar pe de alta parte poate ar trebui vorbit despre ele ca viitoarele mamici sa fie pregatite pentru toate situatiile prin care vor trece. Poate ca aici e marele secret al acestei societati. Ti se vorbeste din timp de toate, ti se spune ce urmeaza sa ti se faca, prin ce treci, care-i pasul urmator etc., astfel incat nimic nu te ia pe nepregatite.
Stati linistite, nu veti pleca din spital cu amintiri rusinoase sau traumatizante, desi pot parea asa cand le privesti la altii. Si n-or sa lesine nici sotii pe langa voi, mai ales daca isi iubesc sotiile si au desvoltat inca din timpul sarcinii un atasament fata de bebelusi. Vor stii sa treaca cu brio prin asta si vor stii sa va fie alaturi daca aveti nevoie de ei. Sunt lucruri de care nu te crezi in stare pana cand nu esti in situatia respectiva.
Frica, teama, nesiguranta n-au ce cauta aici, asa ca daca nu va simtiti pregatite, spuneti-mi si va tin sedinte de ridicare a moralului si de imbarbatare...![]()
![]()
![]()
Efortul de-a creste un copil e de mii de ori mai mare decat a-l naste. Diferenta e ca acest efort se imprastie de-a lungul vietii pana iti vezi copilul pe picioarele lui (si chiar si dupa), pe cand la nastere efortul e concentrat in cateva ore sau uneori zile.
Hai ca mai aveti timp pana nasteti, fruntea sus, veti fi cele ma ifericite fiinte dupa fatza pamantului dupa aceea. Dar ca sa ajungeti la acea stare de fericire TREBUIE sa treceti si prin experienta nasterii.
.......in 21+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
Iar legat de ecografii, exact cum spunea si bedrosmart. Eco morfologica e numai una pe toata sarcina. Se face la jumatatea sarcinii si rolul ei e sa se vada daca bebe e ok. In caz de probleme sa se poata interveni in timp sau mama sa aiba timp sa ia o decizie pana nu e prea tarziu. Adica in perioada 18-22 de sapt. se face eco morfologica. Unii o fac chiar mai tarziu.
Numai cand sarcina e cu probleme (mama sau bebelusul) se recurge la eco morfologice suplimentare.
Dar ma tem, la fel ca si bedrosmart, ca dr. incearca sa smulga mai multi bani de la paciente daca va pun sa faceti nu stiu cate eco morfologice (asa cum am citit ca zicea cineva ca i-a spus dr. ca sunt vreo 3-4 eco morfologice pe timpul sarcinii), mai ales daca ecograful apartine de cabientul lor si banii intra in veniturile cabinetului.
Eco aici tot 2D se face, iar 3 sau 4D se face numai cand exista ratiuni de a observa mai bine anumite detalii legate de bebelus.
Pachetel pentru mamicile care ies din spital dupa nastere banuiesc ca se da mai in toate tarile civilizate. Si mie mi-au dat cand am plecat cu alex din spital. Dincolo de lucruroarele primite insa cred ca cel mai important e pachetul informativ: brosurele unde sa suni sau cui sa i te adresezi in caz de probleme, dar si pasii pentru mai tarziu: declararea bebelusului la primarie, cum ii faci SIN-ul (act de identitate), certificatul, o carticica ref. la primul an de viata al bebelusului etc.
.......in 21+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
_Ralu_ spune:
vad ca a starnit valva acest subiect! dar mie imi place ca-i un subiect pe care nu l-am mai abordat pana acum! oricum acele poze sunt de la americani care-s cu totul si cu totul diferiti fata de noi din anumite puncte de vedere!
sincer, nu-i problema ca nu-s fotomodele! ca slava domnului eu sunt cel mai putin indicata pers sa ma iau de ele ca-s grase! doamne fereste! dar vorba sandrei! femeile alea cred ca n-au auzit in viata lor de epilat! dar inca odata e vb de mentalitate! trb sa recunoastem ca americancele de rand, majoritatea lor, sunt niste femei care au cu totul alta idee despre ingrijire si frumusete in comparatie cu noi, de ex! bineinteles ca exista si exceptii! si cred cu toata fiinta ca asta contribuie serios la duritataea imaginilor!
eu am vazut pe aici pe forum o garmada poze cu mamici care au nascut sau sunt in timpul travaliului dar mi s-au parut f naturale si aratau f bine! n-aveau nimic in comun cu ce-am vazut acolo!
am senzatia ca ne uitam la pozele alea si fac o comparatie cu sourile acelea gen jerry springer, care, trb sa recunoastem, ne socau de la inceput pana la sfarsit!
nu vreau sa judec pe nimeni! vreau sa zic doar ca suntem diferiti! si e normal sa fie asa! poate si lor li s-ar parea ciudat sa ne vada pe noi in acele ipostaze!
oricum, parca un pic m-am mai linistit!
try, ca de obicei, esti f explicita in ceea ce vrei sa ne transmiti! te faci f bine inteleasa! eu una iti multumesc pt lamuriri!
sandra,
!
va pup, si va promit ca asta-i ultimul msj pe ziua de azi! chiar ca am intrecut orice limita, dar m-a intrigat subiectul!
raluca
26+
cu
alexia-maria sau david-christian
album yahoo
album webshots
bobocelu'
pufymic spune:
Try
pentru "sedinta"! A fost foarte la obiect si realista!
Pupici!
Ioana
(24+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
mini_me spune:
Buna seara, fetelor
Mephala, imi cer scuze inca o data pentru pagina latita. Azi noapte aveam insomnii si nu mi-a venit ideea sa trimit linkul la adresa comuna.
Ma gandeam ca atunci cand avem linkuri sau altceva de aratat sa le trimitem pe adresa comuna si poate pufymic sa le trimita la toata lumea prin e-mail ca un fel de newsletter.
Una peste alta, la mine azi au fost aproape 50 de grade. Ingrozitor de cald.
Am tot vrut sa va intreb de cateva zile, dar am tot uitat: eu am inceput sa iau vitamine prenatale de o saptamana, se numesc Puritan's Pride Inspired by Nature si contin printre altele vitamina A 4000IU. Vitaminele care le luati voi contin vitamina A? Vitamina A este cea care cauza ceva probleme in sarcina?
ionica spune:
TRY mai am ras cu lacrimi la ce-ai scris "de te apuca kka pe masa de nastere",pai tu vorbesti din propria experienta in CANADA si nici decum intr-o clinica din romania gen Polizu in care te face de kkat de cum te-ai urcat pe masa !!!(experienta prietenelor mele),
Eu voi face cezariana si ma simt foarte linistita in privinta nasterii,sotul meu este chiar PRO pentru cezariana.
Hai sa va spun o intamplare :
Intro duminica dimineata vine omul meu la mine in camera si ma anunta ca PATALOCA (adica catelul meu care este un bison maltez),nu se simte bine;
ma duc sa vad ce are si ce descopar;avea burta facuta varza,i-l atacase cainele vecinului un Pit Bull.
Mergem la VET ,cum era duminica ,nu aveau asistente in cabinet pentru operatie si ne-am propus noi sa ajutam!
Incepe doctorul sa curete blana si incepuse sa se vada rana,l-am vazut la un moment dat pe sotul meu galben ca o lamaie,tinea labutele cainelui ,ma intorc catre doctor iar in secunda urmatoare imi dau seama ca sotul meu era descompus parter; tin de caine,de sot, veterinarul tipa la mine sa nu misc cainele,fetelor un circ de nedescris.
Sotul meu de 192cm era intins pe jos ca untul iar eu incercam sa-l animez, am crezut ca morrrrrrrr, pai sa-l pun sa asiste la sarcina?
hmmmm JAMAS!!!
Ieri de ziua bebeilor mi-a adus trandafiri si mi-a declarat lucruri frumoase printre care m-a rugat sa va felicit pe voi toate femeile de pe forum pentru curajul de care dati dovada;
si a mai spus ca daca barbatii ar fi avut aceiasi misiune ca si femeile,probabil rasa umana ar fi disparut de mult!!!
Deci in concluzie, eu cred ca suntem muuuuuuuult mai curajoase dacat barbatii ,iar atunci cand credem ca nu mai putem atunci iesi la lumina adevarata forta si putere!!
La multi ani tuturor copiilor din lumea intreaga!!
Noi doua:
Bebelina mea ma trezeste in fiecare dimineata la 4am si ma bate cu piciorusele, de fiecare data cand loveste i-i spun" PATATA PATATA" si incepe frenetic sa loveasca si mai tare.
Azi am sa fac testul cu lanterna sa vad ce iese,se pare ca poti sa stimulezi un bebe in uter; intr-o camera intunecata te joci cu lanterna pe burtica aprinzi stingi ,se pare ca incepe sa loveasca daca-i place!!!Va voi da amanunte!!
Sotul meu;
Arata ca un urs Panda, obosit,dar nu se da batut in fiecare dimineata imi incalzeste laptele si mi-l aduce in pat,e haios rau ,doarme la fel ca mine in weekend imi spune ca are aproape aceleasi simptome ca si ale mele!!
Sanii mei;
sunt atat de mari ca nu intru in nimik si asa este arat ca un cur in fata!!!
am sa pun poze
Pupici fug la Estetica ,coafor,masaj!!!
pufymic spune:
Mini_me poti sa trimiti linistita emailuri pe adresa comuna, iar fetele le vor citi acolo(trebuie doar sa anuntam aici ce am trimis acolo ca sa stim).Link-urile pe care le primim acolo le-am pus la link-uri utile, si mai sunt cateva foldere in email(gen mamici, adaugate in yahoo-la poze se refera asta...).
Tu ai parola de la emailul comun?
Ionica
faina faza de la vet
!Mi-a placut postarea ta....esti optimista azi...
Astept si pozele!
Pupici!
Ioana
(24+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
mini_me spune:
Pufymic acum am trimis mailul cu linkul de pe pagina 5 in e-mailul comun.
Nu am parola, dar daca am nevoie de ceva va spun si imi trimiteti voi prin e-mail.
microbu spune:
Am intrat pe lylipie.com, am pus si eu varsta bebe ![]()
![]()
![]()
Sandra
21+
poze burtica
poze bebe
multe poze frumoase
varsta bebe