Poate un om intelept sa fie RAU?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by Elise

Michelle,
cred ca "intelept" ajungi cind ti se cam rupe de tot... si n-ai energia sau implicarea necesara sa mai fii rau - sau bun.

Cel putin, asta e perceptia mea.
"Intelepciunea" e foarte aproape de indiferentza...care la rindul ei nu e o kestie taman pozitiva.

DeElise

eu credeam ca intelept e cel care e interesat de tot, pt ca realizeaza ca si de la cel mai marunt om poti invata ceva nou. Ca pare ca i se rupe de tot asta e altceva, o face cu detasarea omului care intelege. un adult e mai intelept decat un copil si de aceea priveste cu detasare certurile celor mici, la fel inteleptul priveste cu detasare certurile celor " mici" .

cel care nu e interesat de nimic si miserupist mi se pare departe de inteleciune- pt ca nu cauta sa invete nimic nou- mi se pare blazat.

Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

whatever.
esentza era lipsa de reactie, nu ce intelege si ce nu.
Din punctul meu de vedere un om "rau" e ceva mai uman decit unul detasat.
Cel putin e vulnerabil, viu....

“The opposite of love is not hate, it's indifference.
The opposite of art is not ugliness, it's indifference.
The opposite of faith is not heresy, it's indifference.
And the opposite of life is not death, it's indifference.” - Elie Wiesel

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Teoretic un om intelept este constient de -hai sa-i zic superioritatea sa fata de cei "mici". Si din cauza asta ar trebui sa nu fie niciodata rau - asta ar insemna sa se coboare la nivelul celor "mici".
Practic insa, inteleptul se poate folosi de experienta sa, de modul corect in care vede lucruri si situatii si poate fi rau/rautacios cu ceilalti - care nu reusesc sa "vada".
Concluzia mea: intelepciunea si rautatea nu se exclud una pe cealalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Binele si raul sunt relative .
Un intelept poate avea si el caderile lui , poate gresi.Problema cum se pune ? daca e rau -rau? sau daca si el poate face o rautate ? Ca uneori e diferenta intre un suflet rau si unul care face rautati...Rau-rau ar implica totalitatea :)))
Un intelept poate face o rautate,ca apoi probabil sa constientizeze asta . La fel poate face si un om de rand,asa cum un altul nu ar realiza si un cu totul altul s-ar mandri..si tot asa .E prea general subiectul ...si de aici s-ar face mii de subiecte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Elise
--------------------------------------------------------------------------------
Din punctul meu de vedere un om "rau" e ceva mai uman decit unul detasat.
Cel putin e vulnerabil, viu....

Din punctul meu de vedere Elise, un om "rau" nu este mai viu, ci este doar un om care nu a invatat ca poate fi mai mult bun decit rau, ceea ce l-ar face cu siguranta mai uman. Rautatea nu e o calitate, nu e ceva de preferat si nici ceva spre care sa tindem, este o caracateristica negativa a umanitatii de care trebuie sa ne fie rusine si sa ne faca sa ne simitim vinovati ca am ales sa fim rai la un moment dat, si nu detasati sau chiar buni. Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinax spune:

tot citind aici parerile voastre ma gandeam la ce inseamna cu adevarat un om intelept si cum ajungi sa fi considerat un om intelept

exista cumva intelepciune absoluta? cu siguranta nu ... poti ajunge intelept gresit si invatand din greselile tale si ale celorlalti...iar daca gresind faci rau...inseamna ca esti intelept si faci rau

eu cred ca un om intelept nu face rau intentionat iar cei mai periculosi oameni sunt cei inteligenti care isi folosesc inteligenta in scopuri rele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by michelle7

quote:
Originally posted by Gandacel

Craciunitza, scuza-ma, insa nu stiu cum as putea sa am explicatia a ceva ce n-am inteles, daca nu dau numele! Doar nu o sa-mi explice altcineva ce ai vrut tu sa zici. Eu nu am inteles fraza, nu incerc sa interpretez sau mai stiu eu ce... NIci nu tin neaparat sa discut cu tine, daca nu vrei. Dar vad ca ai raspuns, evitand explicatiea2.. Nu prea inteleg care ar fi discutia sensibila si interpretabila. Una unde se zice altceva decat "e urat afara" si altcineva intra si zice "da, intr-adevar, e urat"?!

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

tu ai ceva cu Craciunitza? ca vad ca nimic din ce zice nu-ti convine , si chiar n-a jignit pe nimeni....

Michelle

CHiar n-am nimic cu ea. Imi pare rau daca asa a parut. Nici nu am afirmat ca ar fi jignit pe cineva cu ceva, nu stiu de unde s-a dedus asta, insa daca asa a parut, imi cer din nou scuze! Nu am inteles niste cuvinte (pe cuvant, nu stiu de ce tot credeti ca provoc, doar am intrebat) si doream sa le inteleg. Asa fac cand citesc ceva, inclusiv forumul asta... incerc sa inteleg si daca nu reusesc singura, intreb pe cineva.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput