ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delfinas spune:

Ioana regret nespus ca ai trecut din nou prin asa ceva, mai ales dupa cate eforturi ai facut pentru a ramane insarcinata. Cred ca a fost cumplit. Dar nu te lasa asa usor, o sa vezi ca intr-o buna zi o sa fim si noi mamici si o sa merite efortul pe care l-am depus pentru asta. Eu sunt sigura ca asta o sa se intample.Si faptul ca ai ramas asa de repede inseamna ca tu chiar poti sa-ti atingi visul, trebuie doar sa ai un pic mai multa grija de tine si de bebe cand o sa se mai intample. Si o sa se intample sigur.
Cat despre tragedia care i s-a intamplat lui barbye, sper ca am scris corect, regret nespus. Ar trebui ajutata cumva biata de ea, nici nu vreau sa ma gandesc la ce simte acum. Viata e asa cruda uneori...La mine in sat o fata de 16 ani tocmai s-a spanzurat pentru ca din greseala ramasese insarcinata. Saracuta i-a fost teama de parinti, care nu au banuit nimic, se simtea probabil vinovata si a recurs la cel mai rau lucru posibil. A fost groaznic, va inchiputi cum erau parintii...Si noi facem atatea eforturi pentru a avea un copil, dar ce sa zic asta e viata.
VA pup pe toate si fruntea sus

Pozele mele
http://foto.neogen.ro/delfinas1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Piticul, Delfinas va multumesc pentru incurajari fetelor!! O sa-mi regasesc forta interioara pentru a o lua de la capat, deocamdata incerc sa ma linistesc singura si sa nu-mi mai fac ganduri negre. Sa nu va lasati fetelor, se poate, dar pina se va intampla din nou, iar va fi greu, iar asteptari,..etc. Minuni se intampla peste tot, sa speram si noi la una!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Buna fetelor!!
Pentru inceput, cred ca stiti ca AMELY a reusit si e o proaspata graviduta!! FELICITARI si aici iubita! Si nu-ti mai face griji pentru ca de data asta o sa fie bine, ai sa vezi!!
Eu vroiam sa va intreb daca a-ti facut vreodata stimulare, fetele cu endometrioza?? Pentru ca ma bate gandul sa fac si eu, dar in acelasi timp, mi-e frica sa nu se formeze iar vreun chistulet. Dr. mi-a zis sa fac stimulare fara frica, dar stiu eu, daca va fi ok cum spune ea??

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Pentru Barbye - una dintre noi! Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Ioana scumpa mea , sunt trista ptr cele intamplate , am incercat sa dau de tine si sa urmaresc putin povestea esecului tau din pacate , si am reusit sa-mi dau seama ce s-a intamplat , imi pare sincer tare rau ! Fruntea sus , esti o invingatoare si cum bine spune Amely un suflet extraordinar de frumos si un optimism incurabil , asa ca fii sigura ca data viitoare va fii cea buna bb se va cuibari in burtica ta , si vei avea ocazia mult dorita sa-i arati cat de implinita esti , zambindu-i cu atata dragoste ! Un special ptr o fata speciala ! Numai bine-ti doresc !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Uitasem , Amely dragutza mea , si pe tine te cu mult drag si ai grija de burticutza , FELICITARI si pe aceasta cale , sarcina usoara si un bb cat se poate de sanatos !
Un tuturor fetelor si mult succes la toate

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

AILEENE multumesc iubita!! Acum nu mai vreau sa planific nimic, ce o vrea Dumnezeu!! Esti o draguta ca te gandesti la mine si stiu ca vrei sa ma stii o fericita graviduta!! Si eu vreau asta, dar nu stiu cand se va mai intampla si daca se va mai intampla vreodata!! Prea de multe ori am avut parte de esecuri, incat ma gandesc ca poate nu merit o bucurie asa de mare!! Cred ca am gresit mult cand am facut avortul acela si o sa regret toata viata!! Deaceea patimesc asa de mult acum!! Am inceput sa citesc un canon de 9 saptamani pentru copiii avortati si sper sa ma simt mai usurata cand i-mi va face preotul molifta la sf. celor 9 vineri. Te pup cu drag!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Booon...am citit si eu in fuga ce s-a scris pe aici si nu pot sa ma abtin sa nu va impartzsesc si experientza mea:
-de cand ma stiu ciclu foarte neregulat,la intervale mari de timp(chiar si 56 de zile) cu dureri groaznice
-dureri la contact
-dureri si asa din senin
-Ma duc si eu prin nov. 2003 la un consult ....asa in grup cu mai multe colege de facultate sa ne tratam de micoze.Spunand eu si chestiunile de mai sus ma trimite sa fac o eco abdomen inferior.Mi se descopera niscai chisturi pe ovarul stang posibil endometriozice(zicea domnul doc care a facut eco).Fac oareshce tratament cu antibiotice dat de tipa la care ma duceam atunci,ea sperand ca nu e endometrioza...dar dupa 3 luni,la palpare nimik nu se modificase.Intre timp eu ma tot interesez pe net si pe unde mai puteam ce e cu endometrioza asta.Vazand io ca e nasol(eu sunt stomatolog,dar am idee de una alta prin medicina asta...adik ma gandesc eu ca inteleg totusi altfel oareshce informatzii medicale mai complexe) zic sa mai caut o parere.Cineva mi-l recomanda pe Ancar(tatal,nu fiul).Ma duc la el...zice sa fac o transvaginala...nimeresc absolut intamplator la Herghelegiu(habar n-aveam ca e cel mai tare in eco)si nici bine nu-mi baga sonda aia in...ca si zice"endometrioza...ce...nu stiatzi".Si sta omu' cu mine si-mi explica ca e nasol..ca am 3 chisturi pe stanga...cam de 3/3 fiecare si 2 ceva mai mici pe dreapta...ma si palpeaza...zice ca pe stanga sunt deja si aderentze si ca nu mai e de stat...in maxim 2 luni sa ma hotarasc sa ma operez si apoi sa urmez nush ce tratamet.Ancar zice"stai asa...facem laparoscopie sa lamurim diagnosticul ca nu ne putem baza doar pe eco,si analize hormonale"-doar progesteronul mi-a iesit scazut.Zis si facut.Ies io din operatie si zice"endometrioza e foarte intinsa in tot peritoneul"...adik pe langa chisturile alea mari si grase care se vedeau la eco mai aveam si insule mici imprastiate peste tot in burta mea..."da sa asteptam biopsia"...A...si "chistu' din care am vrut sa luam biopsie s-a spart si l-am scos".Laparoscopia asta se intampla in martie 2004.Rezultatul biopsiei vine peste o luna juma' si zice ca n-am nimik...da' a naibii biopsie fusese luata total aiurea...nu tu capsula chistului...sau macar ceva in legatura cu chistul ala...ci doar "lichidul peritoneal"...deci total neconcludenta...adik toata lumea asa mi-a zis...numai aia de la Pantelimon normal ca n-au recunoscut..."n-ai endometrioza...ia si tu 3 luni anticonceptionale".Iau si in noiembrie dau fuga iar la eco...chisturile mele...la fel de multe dar mai mari.De data asta n-am mai ajuns la Herghelegiu ca aveam cam mult de asteptat,dar am ajuns la Corina Neamtzu...tot de la SANADOR...o doctoritza super.Si ea la fel...nici nu se apuca bine de treaba"endometrioza","domne', da chiar e atat de tipica imaginea asta de suntetzi asa convisa?","da domne',e ca la carte" Eram in baza de date...a comparat cele 2 eco...concluzia...eram mai grav ca inainte...dar hopaaaa..."uite ca ai avut ovulatzie" Intreb io"daca io as face un copil ar disparea chestiile astea","pai ia fa-l ,sa vedem,ramai?Chinuie-te vo' 6 luni si daca nu reusesti vino la mine si mai vedem"(tipa asta e endocrinolog)"Esti maritata","nu...da nu conteaza...ma marit" Din nou zis si facut...in mai 2005 ma maritam(noroc ca am avut cu cine),numai ca din noiembrie pana in mai trecusera deja 6 luni in care eu nu ma starduisem deloc sa fac copii.Eram in ultimul an de facultate,nu prea imi statea mintea la asa ceva.Nu foloseam nici un mijloc contraceptiv dar evitam perioada in care stiam io ca ar fi sa fie ovulatia(intre timp,dupa antibiotice 3 luni si anticonceptionale 3 luni mi se reglase ciclul al 33 de zile).
-iunie-iulie...iau eu cu de la mine putere niste seleniu-o luna si niste zinc-o luna-citisem io undeva ca si lipsa de astea doua minerale ar fi incriminata in endometrioza asta.
-in august imi aduc io aminte ca nu m-am "straduit" deloc sa fac copii,mai ales ca incepusera unii si altii sa ma bata la cap sa incep sa ma caut iar pe la doctori ca nu mai e de stat.Si cum mie mi se cam urase,calculez io cand ar fi sa fie ziua cu pricina si....
-septembrie...imi intarzie ciclul vo 3 zile...zic "hai sa iau un test"...si ce credetzi iese pozitivFac inca vo 3 ca nu-mi vine sa cred "bei...ce naiba...astia ziceau ca io o sa fac tare greu copii...si uite ca nici bine nu m-am apucat ca mi-a si reusit".Ma duc la eco iar la Corina Neamtzu...sa-i spun ca bine m-a mai sfatuit.Mi-a repetat si ea atunci ca nu-i vine sa creada ,ca i se pare o minune.Chisturile mele erau tot acolo,mari si grase...ovarul stang cu doar o lama fina de tesut sanatos,iar ovarul drept doar pe jumatate-si acesta a fost saracutzul cel care mi-a adus bebelushul
-acum am o fetitza frumoasa care are 4 luni ...ma uit la ea si nu pot decat sa-mi spun ca este un dar de la Dumnezeu.
-am nascut prin cezariana pt ca voiam sa vada cineva cu ochiu' liber ce mai e in burta mea...chisturi nu mai erau,s-au resorbit...in schimb insule mici endometriozice peste tot,care abia asteapta sa creasca din nou.Intr-adevar sarcina e cel mai bun tratament,mai ales ca ciclul mi-a venit abia acum dupa 4 luni de la nastere...deci practic n-am avut menstruatie 13 luni si asta a contat mult.

NU VA PIERDETZI SPERANTZA...PERSEVERATZI.EU AM REUSHIT CAND MA ASTEPTAM AMI PUTZIN.SPER CA POVESTEA MEA SA VA DEA CURAJ SI PUTERE SA MERGETZI MAI DEPARTE.VA UREZ MULT NOROC SI MULTZI BEBELUSHI!

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

Mergi la inceput

VIVIGHE felicitari mamico !! Si multumim ca ne-ai povestit cu lux de amanunte experienta ta cu endometrioza asta pacatoasa! Se pare ca pina la urma nu e un inamic asa de temut, daca ai reusit s-o invingi si nu sunt putine exemplele de acest gen. Ma bucur cand vad fete care au reusit sa ramana, desi li se pusese acest diagnostic. Felicitari si sa-ti creasca fetita mare si frumoasa!! Am vazut si pozele, e superba minunea ta, sa-ti traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cicicuta spune:

Buna gagicutelor!
Sunt si eu o aspiranta la titlul de dar pana acum nu am reusit. Am mai scris pe forum mai demult dar nu s-a schimbat nimic si din cauza asta nu prea am mai scris, dar recunosc ca de citit va citesc aproape in fiecare zi. Dar hai mai bien sa va spun pe scurt, sa nu va plictisesc, povestea mea. Anul trecut, prin decembrie, am devenit si eu o "tutunareasa" fiindca trecuse aproape un an de cand incercam sa avem unsi nu se intampla nimic. Binenteles ca primul lucru cu care m-am dus a fost analiza sotiorului meu care nu era tocami buna, sa nu zic proasta...adica oligospermie moderata. L-am bagat pe tratament naturist o luna, dupa care a iesit mai bine putin, adica in loc de moderata, usoara. M-am bucurat si am continuat tratamentul respectiv, dar stupoare...la sf.celei de a doua luna a iesit mai proasta si decat prima .In timpul asta eu ma monitorizam si eram ok, adica ovulam normal si parea sa nu am probleme.L-am tercut pe sotior pe naturiste, tribulus terrestris si branca ursului, cam 3-4 luni,dar nici astea nu au avut rezultatul scontat. Asta se intampla prin aprilie, moment in care am zis sa mai luam o pauza, pana in iunie cand am hotarat sa fac o ISA. Nici de data asta nimicAm hotarat sa fac si eu laparo si iata-ma ca luni (18 sept.) am facut-o si pe asta si mi-au gasit ce credeti...endometiroza,la care nu ma asteptam fiindca eu nu aveam dureri nici la ciclu nici la , dar dr. a zis ca a eliminat tot ce a gasit dar se poate sa mai fi ramas ceva pe acolo dar nu s-a vazut. In rest a zis ca totul e ok si mi-a dat tratament cu Diphereline 3 luni...problema este ca nu prea as vrea sa iau fiindca am inteles ca de abea dupa ce termini cu el, la 2-3 luni iti revine ciclul si parca nu imi vine sa mai astept 5-6 luni pana pot incerca din nou sa raman. Voi ce ziceti, e mai bine sa-l ascult pe dr., sa fiu cumintica si sa-l iau sau sa mai astept o perioada, timp in care o sa-l duc pe sot la dr.Soare?
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns ca chiar sunt in ceata...aaaa si inca un lucru f. important-daca e sa ma apuc de tratament cand trebuie inceput, tinand cont ca azi sunt in a 3 zi de la laparo?sa astept sa-mi vina CM si pe urma sau pot sa-l incep imediat?
Cred ca v-am stresat cat v-am inebunit dar chiar nu stiu cum sa procedez.
Va multumesc mult si vape toate!

Mergi la inceput

Cicicuta....of.... citind ce ai scris tu, parca ma aud pe mine acum 4 luni in urma, cand am avut aceeasi dilema ca si tine: Sa fac sau nu Difereline??? Si eu ca si tine am facut o laparo in luna mai, insa eu am decis ca nu vreau Difereline si nu l-am facut. Insa nici bebe nu am, am rams de fapt o data, dar nu a fost sa fie. Nu stiu ce sa te sfatuiesc, tu poti sa decizi ce e mai bine pentru tine. Eu pot sa-ti dau totusi si un exemplu pozitiv: AMELY, care a facut laparo tot in mai si a avut endometrioza,(nu a facut Difereline) a reusit: E graviduta!! Deci se poate si fara Difereline, dar nu e ceva foarte sigur, depinde de cat de avansata era endometrioza in momentul laparoscopiei, depinde de la persoana la persoana. Pe de alta parte sunt reusite si in randul celor care au facut Diferelinul asta atat de controversat. Stiu doarca Difereline se incepe in prima, sau a doua zi de menstruatie. Sunt medici care recomanda si imediat dupa operatie, inainte de prima menstra. Tie ce ti-a spus medicul???? Oricum indiferent de decizia ta sa ne spui si noua ce ai hotarat si daca putem sa te ajutam cu ceva, nu ezita sa ne-o spui. Mult noroc i-ti doresc si multa sanatate!! Noi suntem pe aici!!

Mergi la inceput