ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe(2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Eu de cateva zile tot citesc si iar citesc pe toate site-urile straine, si trag o concluzie clara. Nu e endometrioza asa de speriat cum pare, se pare ca ea exista din toate timpurile si doar lipsa metodelor de dovedire a ei (in absenta laparoscopiei care a luat amploare in ultimii ani) ne face sa o vedem ca un bau-bau al fertilitatii si feminitatii noastre.Constat ca sunt site-uri pe care se spune ca exista o mare probabilitatea ca in jur de 40% (!)din femei sa aiba leziuni endometriozice, in timp ce majoritatea statisticilor spun ca 10-20% din femei prezinta acesta afectiune[red]Dar medicii insista in ultima vreame asupra distinctie dintre boala endometriozica (cu manifestarile ei neplacute, dureri, etc) si leziuni descoperite intamplator la laparo la femei total asimptomatice[/red]>.
Eu cred ca o mare problema o reprezinta intr-adevar scaderea imunitatii organismului si nu stiu de ce, inclin sa cred ca ea cunoste o dezvoltare galopanta cand exista perioade de slabire a imunitatii organismului.Chistul meu s-a format intr-un timp extrem de scurt (in conditiile in care urmaream ecografic la 5-6 luni ce se intampla cu fibromul ) si pot spune ca desi sunt genul care nu racesc cu anii, n-am sta o zi in spital in viata mea, in primavara asta mi-a aparut o boala de piele (ce-i drept, intr-o forma usoara) numita pitiriazis rozat (un virus care se activeaza o singura data in viata, ca si varicela, am studiat mult) si pe toate site-urile scria ca apare dupa o perioada de slabire intensa a imunitatii organismului.Afectiunea pielii a fost intr-o form ff usoara, si a trecut rapid cand m-am expus la plaja (singura solutie de vindecare se pare).Teoria imunitatii deficitare in aparitia endometriozei e bine cunoscuta, pt ca bucatile de endomentru in mod normal se elimina din cavitatea pelvina in conditii normale si se inmultesc in conditii de imunitate scazuta. Poate ca eforturile noastre ar trebui indreptate mai mult catre intarirea imunitatii, dar daca ne vinde cineva solutia in secolul poluarii, al stresului si al vitezei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Ma bucur ca cineva e mai curajos!
Adik, decat mine, care sunt ipohondra si panicata de endo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANUSKKA spune:

Fetelor,am inceput sa ma gindesc serios la endometrioza.S-ar putea sa fie asta oare cauza infertilitatii mele "inexplicabile"?Dar nu mi-a spus nici un medic de laparoscopie.Ce sa fac ,sa ma duc si sa-i spun ca vreau sa-mi faca laparo?

Ana.T.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Anuskka depinde de cati ani nu ai ramas, de sot, daca toate sunt ok si nu ti-au dat nici o explicatie, laparo poate fi o solutie pt. tine. Eu tot ca metoda de investigatii am facut laparo, nu pt. a scoate chistul acela mic, in mod special. Poti spune medicului tau, ca vrei sa faci laparo, pur si simplu, ca metoda de investigatie si sigur va fi de acord cu tine. Ei nu propun la toate femeile, care vin la control, pentru ca multe se tem de operatii in general si ei nu vor sa-si sperie pacientele lor. Eu asa i-mi explic, cand am cerut medicului meu sa fac laparo, urmatoarea luna ma operasem deja si am aflat de endometrioza, deci o cauza.
MadaS acum sase ani laparo nu luase o asa amploare si pe atunci, inca erau medici care recomandau chiuretaj, daca era chistul prea mare si nu scadea timp de trei luni, ci crestea ca la mine. Eu am tinut sarcina aceea pina la pragul de trei luni, deci timp de o luna si jum. am tot fost pe la diferiti medici si toti recomandau acelasi lucru, chiuretaj si pe urma operatie clasica, ca sa curete bine chistul, care ajunse la 11.5 cm si se extinsese spre celalalt ovar. Am stat atunci prin spital vreo doua luni si jumatate, de simteam ca innebunesc. Asta a fost, nu vreau sa-mi para rau ca am facut acel avort, a fost la indicatia medicilor si altfel nu se putea. Am suferit mult dupa, am plans nopti intregi cu poza de la ecograf in brate, o mai am si acum...

Si va veni cu siguranta o zi in care-ti voi zambi implinita!!

Mergi la inceput

Amely iubita, scuza-ma ca nu ti-am raspuns mai inainte! Eu ce sa spun, astept, sunt in z20 si aseara, dupa CS am mai avut o pata rozalie, asa ca inclin sa cred ca totusi, se apropie rushii, nu ca ar fi semne de implantare. Ar fi prea frumos sa fie adevarat si nu pot sa cred ca sunt altceva, decat pete de apropierea CM-ului. M-a durut si capul azi, am fost foarte nervoasa si incep sa cred ca am SPM, desi nu prea am avut SPM, dar poate incep acum. Of... nu mai stiu ce sa cred, vreau sa vina odata rushii, ca sa stiu o treaba, ca altceva, la ce ma pot gandi, cand mai am de asteptat inca o saptamana. Scuza-ma te rog, ca mi-a pierit optimismul, dar mi-am pus prea mari sperante in luna asta, mai ales ca au ovulat ambele ovare si acum parca am cazut din cer, cand am vazut acele pete. Sper sa ma insel si sa ai tu dreptate!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sabineta

Vai ce ma speriasem ca a disparut subiectul!!
Abia azi l-am regasit. Voiam sa va intreb, poate vrea cineva o fiola de Diphereline. Nu mai am ce face cu ea, o dau cu 4 mil, poate va purta noroc cuiva. Cine stie...

Cum ramane cu intalnirea nostra? Stiu ca multe fete sunt probabil plecate in concediu, dar poate totusi reusim...
Va pup si va tin pumnii stransi pt bb

...las' ca ma fac eu mare

Sabineta, ti-am trimis si un mesaj cu nr. meu de tel. M-am hotarat sa o cumpar eu, pentru ca nu mai vreau sa astept in zadar. Vreau sa fac ceva si daca tot vor veni rushii, sa-i rasplatesc cu o injectie. Daca e sa nu mai vina deloc, nu ma supar ca raman cu fiola de Difereline nefolosita si eu sunt graviduta Asa ca vreau sa ne intalnim, cum, unde???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Ioanatugs, te rog mult posteaza toate ideile in acelasi mesaj, nu posta mai multe mesaje consecutive. daca ai uitat sa mentionezi ceva si vrei sa revii in acelasi mesaj, foloseste butonul "editeaza mesaj". multumesc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tia

Ioanatugs, te rog mult posteaza toate ideile in acelasi mesaj, nu posta mai multe mesaje consecutive. daca ai uitat sa mentionezi ceva si vrei sa revii in acelasi mesaj, foloseste butonul "editeaza mesaj". multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli-ana spune:

Este bine sa stii in cazul endometriozei:
O dieta in care sunt preponderente alimentele proaspete, fructele si legumele te poate ajuta sa faci fata mai usor endometriozei. Exista insa si unele suplimente care iti pot fi de un real folos.
Uleiurile si drajeurile ce contin extract de ciubotica-cucului (doua-trei capsule de 500 mg pe zi) te ajuta sa depasesti efectele secundare ale tratamentelor hormonale (oboseala, nervozitate si retentie de lichide).
Vitamina B6 reduce simptomele premenstruale (100-200 mg pe zi). Pentru a echilibra aportul vitaminelor, este indicata si administrarea de vitamina B-complex.
Vitamina E echilibreaza secretia de estrogen. Poate atenua durerile si ajuta in cazul unui ciclu abundent.
Calciul si magneziul sunt eficiente in cazul durerilor menstruale (Dolomitul este un medicament care le contine pe amandoua).
Seleniul combinat cu vitamina A,C si E ajuta la combaterea inflamatiilor si intareste sistemul imunitar.

Sper ca va fi de folos cuiva,am intrat accidental aici,va pup pe toate si tin pumnii pt bb sanatos si frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Multumim, Iuliana! Bafta multa si tie!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput