Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (14)
Raspunsuri - Pagina 13
Ktrinel spune:
almo, multumesc de info dar nu o fi prea tarziu sa iau acum la 3 luni deja de sarcina acele vitamine. incerc sa ma alimentez foarte bine, si sa suplinesc vitaminele . iau doar acid folic . dar si asta, pana cand? ca am inteles ca nici mult nu e bine.
e cald si aici , vreo 30C am avut azi si in sfarsit pot sa imi pun hainele de vara pe care le=am luat.vezi ca eu mi=am luat pantaloni misto de la H&M si Zara, ci drept cu 1-2 nr mai mari sa pot sa ii pun si mai incolo. prefer asa decat sa iau de la gravide, unde numai blugi si bluze din elastic am vazut ..nu pot merge asa la banca, totusi ...poate mai incolo cand nu voi mai avea de ales.
mirona, bebelusul e fantastic. sper sa il vad si eu pe al meu cat de curand zbenguindu-se asa.
de la caldura vad ca si eu incep sa am dureri de cap, nu imi prieste si totusi eu am tensiune mica...si inca ceva, am aproape mereu o ureche infundata, stiti ca si cum ramane apa in ea...tot de la presiune o fi ??
Lavinia_P spune:
Ktrinel, doctora mea mi-a prescris acid folic pana la 3 luni si de acum.. elevit..1 pe zi.
nu cred ca la voi se gasesc sub aceeasi denumire, dar probabil,suplimente speciale pt sarcina trebuie sa existe.Eu iau 1 la 2 zile pana mai creste BB,ca stiu ca si ce-i prea mult strica.Pana atunci,alimente sanatoase.
Sanatate multa.
desiree spune:
buna fetele nu v-am mai scris de mult dar v-am citit zilnic
noi mergem zilele astea sa facem poza si dozarea de anticorpi si vin sa va povestesc ce si cum..
miro despre ce filmuletz vorbesc fetele astea? unde pot sa il vad si eu? cred ca mi-a scapat locatia filmuletzului..
eu am mai scapat de constipatie ca mananc numai cereale integrale dimineata si paine din aia plina de seminte ca e foarte sanatoasa..
fetele, dar voi de ce tineti mortis sa luati vitamine daca nu aveti carentze grave in sange? chiar or fi necesare lui bebe, in afara de ce ia de la mamica lui?
va povestesc mai multe dupa ce vin de la medic maine sau poimaine...
va poupez pe burtoace...ca am vazut ca toate aveti pepenelul in relief....
desiree 12+
asiza spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Merci ca m/ati trecut in lista. Acum am si medic care imi supravegheaza sarcina. Cu primul copil am avut o capra de doctorita ca ma durea burta cind veneam de la control. Si acum am un medic gineco, jos cu palaria. Nu am simtit aproape nimic la control. Si am ajuns la concluzia ca ginecologul si stomatologul trebuie sa fie barbat!
Am o intrebare pentru voi: ce prenatale luati? ce marca?
Mamica MARIEI
Buna concluzie ai tras...intru-totul de acord...insa ai uitat pe cineva...la mine obligatoriu si maseorul trebuie sa fie tot barbat...
In ceea ce priveste prenatalele, eu iau Elevit la indicatia medicului.

10+
marcelac spune:
fetele cochetele, eu stau 10 ore in fata calculatorul si tot mi-e greu sa tin pasul cu voi. Cum peste week-end nu am venit la birou vad ca deja trebuie sa pregatesc capitol nou... bine faceti, bravo voua.
am citit tot dar mai stiu si eu la ce vroiam sa raspund...
problemele cu burta - vedeti ca exista un medicament ERIDIAROM facut la Cluj, care e practic facut din afine uscate si presate, intrebati medicul daca e ok sa il folositi pentru diaree, sper sa il gasiti in farmacii pe la voi... daca nu mai functioneaza dulceata de afine dar mai ales reteta aceea de orez fiert simplu si de baut apa de pe el si mancat putintel. BETI FOOOOAAARTEEEE MULTE LICHIDE IN SITUATIA ASTA PENTRU CA RISCATI SA VA DESHIDRATATI NU NUMAI VOI DAR SA IL AFECTEZE SI PE BEBE. CEL MAI BINE APA, MAI MULTA DECAT DE OBICEI!
Senzatia de ureche infundata e cel mai probabil de la presiune, incearca sa casti foarte amplu.
in legatura cu vitaminele va mai spuneam eu (dar pe vremea aia eram moderata si poate nu ati citit) si ma ajuta si Desiree ca nu isi au rostul decat in carente dovedite. ATENTIE, surplusul de vitamine poate face la fel de rau ca si carenta. important e echilibrul! asa ca eu zic sa nu luati nimic decat daca la analize v-a iesit vreun minus, eu am refuzat recomandarea medicului de la lua Elevit si pentru argumentul de mai sus (inca nu aveam rezultatele de la analize si mi s-a parut ca prescrie asa, ca sa fie, pe banda rulanta la toata lumea!, dar noi nu suntem toate la fel!) si dupa aceea am cautat pe net si uitati ce am gasit http://www.greenjournal.org/cgi/content/full/102/6/1255
interesant este ca lansarea in romania a medicamentului (Elevit Pronatal) se foloseste ca argumente tocmai rezultate ale acestui studiu, dar numai jumatate din ele, adica acelea care convin companiei.
va citez aici numai concluzia : "In conclusion, we found no evidence that periconceptional folic acid–containing multivitamin supplementation either prevents or induces multiple congenital abnormalities. " adicatelea nu s-a putut dovedi daca acest medicament previne sau induce malformatii congenitale multiple... si atunci eu sa risc?? mai bine sa las organizmul meu sa ii dea ce are nevoie.
Va anunt cu mandrie ca incepe sa imi creasca si mie putin burtica, desi inca incap binisor in multe din hainele mele "originale".
Si va mai anunt ca incep pregatirile de vacanta, o sa plec in prima saptamana din Iulie pentru vreo doua saptamani.
am pierdut urma cui spunea ca am un servicu interesant ca pot merge in atatea locuri, asa e, sunt foarte multumita de ce fac si mandra de rezultatele echipei noastre. Daca vreti sa aflati mai multe si pentru ca oricum o sa mergeti probabil la KIDEX, fetele de la Bucureshti, va invit sa vizitati standul 4 din pavilionul 7, sa va intalniti cu colegii mei si sa vedeti ce putem noi face pentru copii.
si pentru toate celelalte puteti intra pe www.crim-tabere.ro
fetele din Cluj, am si pentru voi un anunt, in week-end-ul asta ne gasiti in Parcul Mare cu jocuri pentru copii peste 3 ani! sa veniti sa ma vedeti ce bine imi sade in ham de escalada! :) stiu, am recunoscut deja ca sunt o mama denaturata
pup si poate reusesc sa revin...
marcela
12+
cristina1974 spune:
Buna dimineata la toate fetele!
M-am trezit si eu de dimineata, adica am fost trezita ca intotdeauna de Iasmina, si asta mi-a dat niste dureri de cap destul de aiurea, ca nu stiam ce-i cu mine pentru cateva minute.
Dandusa, stiu cum este in Romania, pe litoral.Am vazut fete inacrite la greu,iar customer service.......vai de mama lui. In Costinesti, acum doi ani, am stat aproape doua ore sa ni se ia comanda, si inca o ora sa fim serviti. Trecea tipul ala pe langa noi, se uita la noi, in ochii nostri,vedea ca vrem sa vorbim cu el, insa ne trata cu un sictir de pur si simplu,am jurat ca nu mai calc acolo in veci. Si, colac peste pupaza, papanasii de la sfarsit au fost cruzi,si stropiti cu dulceata deasupra. Spune si tu,daca nu-mi venea sa-i dau vreo doua
...
casa din Eforie e chiar pe faleza, e una din vilutele alea reamenajate,de langa belona.. Parintii mei au cumparat-o acum trei ani,ca au fost pe faza cand s-a vandut la un pret mai mic decat cel real,ca multe altele de acolo.Mi-ar fi placut ca in fiecare vara sa mergem acolo,pentru cel putin o luna,ca deh, mergem la noi acasa,insa de doi ani nu am mai fost acolo si-mi pare tare rau. Tot timpul intervine cate ceva, si trebuie sa amanam.Pe 10 iulie plec in Dubai, cu Kaveh si cu Iasmina,pentru o luna,iar de acolo, trei saptamani in Singapore. Sper sa fie totul ok.Oricum, mie nu mi-e frica,gandesc pozitiv. Insa iti promit ca daca nu la anul, la celalalt sigur venim cu toata trupa in Eforie, si poate avem noroc de un pic de plaja impreuna,asta daca o sa ne lase strumfii
.
Acum va pupacesc pe toate pe burtici. Fetelor din Canada, mai trimiteti un pic de caldura si aici,ca bate un vant rece si ploua,de zici ca vine iarna. Ca m-am saturat sa ma uit numai la toate tricourile si bluzitele de vara
.
14+
cristina
Mirona spune:
quote:
Originally posted by desiree
miro despre ce filmuletz vorbesc fetele astea? unde pot sa il vad si eu? cred ca mi-a scapat locatia filmuletzului..
desiree .. uita-te la semnatura mea si-mi vei vedea zbenguitul.

revin
Miro
17+am o nepotica talentata, si un BB zbenguit
RUXMAX spune:
Hai sa bag si o o carcoteala; cred ca la Lia C din capul listei nosatre, DPN-ul e eronat, ca doar nu e mai cu mot si naste la 10 luni, nu?
Va pup si spor la burtici, suflati si intr-a mea sa creasca, pliz!
RUXmax 11+
Daconst spune:
Buna fetele,sa stiti ca nu scapati de mine...citesc tot ce scrieti,chiar daca aveti un spor la scris de numa.Ma bucur ca am ce citi.
Miro,super filmuletul,mi-au dat lacrimile.E grozav nazdravanul tau,parca stia ca e filmat si facea tumbe.Apropo,e baietel?
Sa-ti traiasca si sa fie sanatos.
Am fost si eu ieri la dr si sunt super ok,sarcina e foarte bine si dr a spus ca in momentul asta sunt 0% sanse de a se mai intampla ceva rau.Tare bine mi-au prins vorbele lui.
Mai am insa o problema si vroiam sa va intreb si pe voi ca sunteti mai mari,in burtici,ca mine.![]()
Cind am facut analizele la sange prima oara mi-a descoperit dr ca glanda mea n-ar functiona tocmai bine.Si mi-a prescris niste pastilute pentru hipo.Aici din cite stiu sunt multe gravidute care au problema asta in timpul sarcinii si tinuta sub control se rezolva dupa.Ma mir ca in Ro,n-am auzit pe nimeni cu asa ceva?Voi ce stiti?
Se face la gravide o astfel de analiza?Aici se pare ca e ceva uzual si e normal sa iei o pastiluta pe zi pentru asta.
Dana 8+