Despre HSG si nu numai (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anutza_26 spune:

o prietena de-a mea a incercat ani de zile sa ramana gravida si a ramas in luna in care a facut prima hsg din viata ei.. Acum are in burtik o fetita minunata care prin octombrie trebuie sa se nasca...

ana

In asteptarea minunii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabbb spune:

ANUTZA ce ma bucur sa aud povesti reusite!
ca sa nu mai zic ce sperante am si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasha_4as spune:

hsg se face imediat dupa M adica ziua 6,7,8 maxim...se i-a un antibiotic in timpul M ca trompele sa fie curate si sa nu existe vreo infectie ca sa se extinda,si se face imediat dupa M ca sa nu existe riscul unei sarcini(daca aveti dubii de ciclu peste sarcina nu o faceti sau faceti un test au fost si cazuri din astea),nu e ceva ft. dureros daca vrei un copil!!! atita tot ca nu'i o analiza ft. relevanta decit privind permeabilitatea trompelor

si bafta...

Mergi la inceput

mie nu mi.a zis nimeni minic de asta cu antibioticul nu am luat.
ce se poate intampla?nu am o analiza f recenta a secretiei...
am cam inceput sa am emotii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Oana, in primul rand, ai dreptate ca suntem frumoase de la natura Apoi, nu cred ca e in neregula ca nu ai facut antibiotic! Ti-ar fi spus ceva macar un doctor ori ei zici ca ti-au urat spor la facut bebici Pai asta sa faci, fara sa te mai stresezi pe ce nu ai facut, bla bla bla!!! Si eu iti urez spor la bebici! Cand e posibil sa aflam ceva? Nu de alta dar frumoasa oi fi, insa rabdatoare, nu Ptiu, ptiu sa nu ne deokem

Poze Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Oana eu stiu ca cea mai importanta este cultura de col pentru HSG. La toate clinicile private la care m-am interesat m-au intrebat de PAP, secretie vaginala dar mai ales de cultura de col recenta. De asta mi-am si facut-o. Oricum dupa ce am mai cerut si alte opinii m-am lamurit ca trebuie neaparat sa imi fac tratament cu antibiotic cf antibiogramei imediat ce imi vine ciclul. Oricum poate ca tu nu ai nimic pe acolo dar eu stiu sigur ca am E.Coli.

Cum spuneam este extrem de greu sa gasesti un dr. si competent si interesat de cea ce face. Si in situatia ideala nu ar trebui sa punem la indoiala recomandarile lor dar sa fiu sincera eu am invatat din experienta ca trebuie sa intreb 3 doctori in legatura cu aceeasi problema si apoi sa trag o concluzie.

Mi-am facut o ecografie la care am aflat doar ca am endometru "frumos" (nici o valoare, nimic), ca nu am nici un folicul si ca nu are nici o idee daca am ovulat sau nu. OK dar tinand cont de faptul ca nu era propriu zis o ecografie de monitorizare si era prima oara cand ma vedea ma asteptam sa fie ceva mai intersata de starea aparatului meu genital genital in general. Nu tu control, nu tu nimic. Doar citit analize (asta stiu si eu, mai ales ca sunt toate OK pana acum). De fiecara data cand merg la dr. am senzatia ca arunc banii pe fereastra.

Ce sa mai, toti sunt o apa si un pamant. Eu chiar nu stiu la cine sa mai merg si nici nu mai am nici un chef sa mai caut.

Mergi la inceput

ma indoiesc din tot sufletul ca este in regula pe acolo...asa ca sunt f speriata.acum nu mai pot lua antibiotic...ca tre sa astept sa vad daca e bb sau nu...si nici nu stiu ce se poate intampla.daca stitie cineva ,va rog sa.mi spune.ti.......pleaseeeeeeeee...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dj_mama spune:

Oana, sa nu fii speriata. Nici mie nu mi-a zis dr. Moisa sa iau antibiotic si nici sa ma feresc. Radiologul invers, mi-a zis ca sa ma feresc. Fetele mi-au zis ca iradierea e mica si nu afecteaza si ca substanta aia contine antibiotic. Tu poti sa iei la menstra 5 zile doxiciclina 2/zi asa cum recomanda dr. de la CFR2. Daca e bb Doamne-ajuta, daca'ti iese vreo infectie sunt anume antibiotice care se pot administra peste sarcina; dar tu oricum faci test de sarcina ca sa fii sigura ca nu e ciclu peste sarcina

Mergi la inceput

Oana protocolul corect este sa se faca cultura de col inante si sa se administreze un tratament in caz de ceva, dar dupa cum spunea si DJ Mama daca chiar ai probleme exista antibiotice care sunt permise in sarcina asa incat nu este nimic nerezolvabil. Mi se pare ca si amoxicilina este permisa in sarcina dar oriocum medicul stie mai bine.

In ceea ce priveste daca ai voie contact dupa HSG eu stiu ca pauza trebuie sa fie de vreo 2-3 zile iar la tine parca a fost oricum mai mult.

Iti tin pumnii sa fie bebe si nu iti mai face probleme din cauza asta. Daca era vreo infectie care s-a disipat era imposibil sa nu observi. Ideea era ca nu te poti baza de doctori si pe mine chestia asta ma ingrijoreaza foarte tare.

Sa ne tii la curent

Mergi la inceput

Daca am o sarcina (oprita din evolutie) mai este oare necesar sa fac HSG?
Daca aceasta investigatie ofera informatii relevante numai despre trompe si este evident ca am cel putin una functionala?

Mergi la inceput