Despre HSG si nu numai (3)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
salomea spune:
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am hotarat, dupa 2 ani jumatate de incercari, ca ar fi timpul sa fac si un hsg (lucru pe care l-am evitat cu hotarare pana de curand...). Si eu sunt paranoica rau la capitolul frica de hsg, de aceea as vrea tare mult sa gasesc un doctor profesionist, cu experienta in hsg, care sa stie ce face dpdv medical si in acelasi timp sa imi inteleaga si panica. As prefera sa merg la un cabinet privat, mi-e groaaza de spitale. Ati putea sa-mi recomandati un medic de incredere in acest sens? Eu am mare incredere in dr. Tutunaru, la care am mai mers, dar el e super impotriva acestui hsg, prin urmare clar nu face el asa ceva. Astept cu nerabdare parerile voastre si va multumesc anticipat!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
oanabbb spune:
CATTY ce bine imi pare ca iti mai trece spaima...
uite,nu exagerez deloc...m/a tinut pe masa 2 minute.iar durerea efectiva a fost 1 min.bine ca dupa m.a lasat 5 min sa.mi revin,da eu nu aveam nici pe naiba.ori eram anestaziata d la atat piafen si aulin.daca as stii ca raman,pe cuvant ca as face 2,3 hsg pe zi....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
alexia28 spune:
Catty stai linistita ca nu doare. Pe mine m-a durut foarte putin. Iei un calmant inainte si e ok. Daca suporti supozitor e si mai bine pt relaxarea muschilor, sa nu stai incordata. In legatura cu banii, daca mergi cu trimitere de la med de familie si adeverinta de salariat, te interneaza pt 1 zi si nu platesti decat cat vrei sa le dai tu, medicului radiolog si asistentului. Bafta multa si nu-ti fie teama, chiar nu ai de ce.
Salomea ti-am raspuns la tutunarese. Daca vrei la particular, se face la Medicover si costa 2.5 mil+ consulatia la un medic de acolo, la Euroclinic unde costa si mai mult dar am inteles ca iti face anestezie desi nu prea ii vad rostul. Bafta multa!
catty spune:
OANA si ALEXIA, multumesc frumos pt raspuns. Imi este frica mai ales pt ca eu am suportat o taietura pe burta si o cusatuta avand ca anestezie 2 fiole de xilina. Am simtit tot: taietura (care nu a fost asa de rea)in schimb atunci cand m-au cusut am facut stop respirator de durere. Si sincera sa fiu nu mai vreau sa trec prin asa ceva.
catalina
oanabbb spune:
ooo,CATTY,groaznic!pai promitem ca n.o sa te doara asa rau!
dar cum adica sa te coase pe viu?doamne,ce nebuni!
catty spune:
OANA, sa speram ca nu va durea asa de rau. Oricum daca este pt o cauza nobila o fac si pe asta, numai sa ne ajute cu ceva.
catalina
Val_ spune:
Salomeea de ce este dr. Tutunaru impotriva HSG? Stiu ca este un dr. apreciat asa incat ma gandesc ca trebuie sa aiba un motiv pentru asta.
Si eu sunt programata pentru un HSg si nu imi este frica de durere dar as vrea sa stiu daca sunt mptive pentru care nu ar trebui facuta o asemenea investigatie sau/si daca este inutila.
catty spune:
VAL, investigatia nu este inutila. Mai bine un HSG decat o laparo, cel putin pt mine care am burta facuta franjuri. Asa se vede daca trompele sunt permeabile, si daca nu se actioneaza in consecinta.
Ai grija daca o faci sa fii in ziua 7 si cu 10 zile inainte sa iei antibiotice si tu si sotul pt a impiedica eventuale infectii. Si fara prestat inainte cu 10 zile. Mie una asa mi-a spus dr la care am fost. Daca vrei iti spun si ce anume antibiotic ne-a dat, dar maine ca azi nu am reteta la mine.
catalina
salomea spune:
Val, domnul Tutunaru tuna si fulgera impotriva HSG pt ca zice el ar fi si invaziva/traumatizanta (ceva de genul asta) si irelevanta in sensul ca nu arata decat daca trompele sunt permeabile nu si functionale. Ma rog, explicatiile lui sunt mai complexe, daca te intereseaza, intra pe site-ul lui, da hsg la cautare si vei gasi tot soiul de raspunsuri de-ale lui pe aceasta tema.
Alexia, multumesc mult pentru raspuns!
Fetelor, inteleg ca hsg-ul asta este facut de un radiolog nu de un ginecolog, imi puteti spune cu ce medici ati avut "povesti de succes" cand ati facut hsg? Adica daca ati gasit un medic profesionist, care sa stie cat sa impinga substanta, cum sa va atenueze discomfortul, stiti voi... si sa interpreteze ca lumea rezultatul...
va pup!