Mamici de ianuarie-februarie 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Neatza fetele,cum mai sunteti?La mine nici poveste de greturi,as manca de numa,sper sa ma stapanesc sa nu iau proportii.
Catalina,pliul nucal e o analiza care se face inainte de triple test pe la 12 saptamani,cred si e pentru depistarea sindromului Down.
Asa am inteles eu,sper sa nu vorbesc prostii.
Preturi nu stiu din Ro,dar aici e 50€.

Fetele,am vrut sa va mai intreb daca voua la analize v-ar fi spus ceva despre tiroida?La mine ar fi reiesti din analizele la sange ca nu functioneaza tocmai bine si ca trebuie sa iau o pastiluta.Cica se intampla asta la multe gravidute si nu-i grav daca o ai sub control.Dupa sarcina poate reveni la normal.
Voi ati auzit despre asa ceva? Eu ma mir ca in Ro n-am auzit pe nimeni sa faca astfel de analiza?Oare n-are nimeni problema asta?

Dana 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoraHope spune:

Asa, fara probleme, am fost eu in prima sarcina...nici nu am simtit ca sunt insarcinata...iar acum, uite ca nu imi vine sa cred, cat poate sa imi fie de rau...
Asta este, sper sa treaca, cat mai repede...cu tone de lamai, portocale, etc

Cora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Daconst spunem ce fel de analize ai facut ,pt. ca nu stiu c-am ce fac aici medic-ul in Germania in cazul cind esti insarcinata ....si vreau sa stiu pt.mine cind merg la medic.Iar in legatura cu analiza asta pt.sindromului Down cum se face ,din singe,secretie sau cum? nu e periculos la sarcina adica ma refer sa nu declanseze ceva?
Si inca o intrebare :la o gravida daca ia utrgestan in timpul sarcina(in primele trei luni) si poate nu e ok din motive necunoscute vreau sa stiu daca find sunb tratamentul cu utrogestan tot se elimina sau nu? adica daca nu e sa fie bine se poate elimina chiar daca se ia Utrgestan.

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya

" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput

Fabya,eu am facut doar sange la primul control si ecograf transvaginal.La sange iti fac diferite analize,dar asta e procedeu standard.Aici mi-a facut si TSH-ul de unde a reiesit ca glanda nu e tocmai ok.
Am cautat pe net si am gasit un articol foarte interesant dar nu pot sa-l postez aici.
Se pare ca e foarte important sa va faceti TSH,in perioada de sarcina pentru ca doar asa puteti depista daca tiroida functioneaza bine.
Medicii din Ro se pare ca nu dau importanta,dar glanda netratata are efecte grave si asupra copilului.
Eu zic ca merita sa dati atentie acestei probleme,decit sa aibe urmari neplacute.
Gata,nu va mai stresez,dar cind esti patit esti atenta la tot.

Asa,a doua oara mi-a luat iar sange si urina si am facut eco.
Aici sunt o serie de analize care nu sunt platite de casa de asigurari si astea le faci doar daca vrei tu,pentru linistea ta sufleteasca.Eu am decis sa fac tot ce se poate face.
Primesti o brosurica cu toate analizele si te intreaba apoi ce vrei sa faci si ce nu.
Ai dreptul doar la 3 ecografii gratuite,iar daca vrei mai multe platesti in plus.Triple test si pliul nucal il faci doar daca vrei.Eu am peste 30 de ani asa ca le fac.Nu au efecte asupra bb-lui,doar aminocenteza care e a treia faza care urmeaza dupa triple test,cica ar putea afecta sarcina.N-am idee in ce consta dar se face doar daca la triple test nu iese tocmai bine.
Despre tratamente cu Utrogestan nu pot sa-ti spun nimic ca aici nu se folosesc.Pina la 3 luni nu-ti da nimeni nimic de sustinere.Nu stiu daca e bine sau nu,dar Ro e singura tara unde se dau.
Eu am mers pe mana dr de aici,deci n-am sa iau.Sper sa nici nu fie cazul.
Fabya,daca mai ai intrebari raspund cu placere,desi sunt si eu la inceput de drum.Cit pot imi face placere sa te ajut.

Dana 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Burticutzelor...spuneti-mi si mie ce trebuie sa intreb doctorul la prima vizita. Joi am programarea si n-as vrea dupa ce ies de acolo sa-mi dau seama ca am uitat sa-l intreb diverse. Voi cam toate ati fost la primul control...asa ca imi puteti spune si mie.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/bluellullaby/album?.dir=/c4dere2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Salutare...
Mare bucurie ca am gasit acest forum. Sint o bucuresteanca pierduta prin Cluj (cu jobul), care asteapta minunea sa se intample prin ianuarie 2007.
Sint tare neexperimentata si cu siguranta mi-ar prinde bine sfaturile si incurajarile voastre...
Deci, sper sa stam in contact cat de des se poate..
O zi faina in continuare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Salut burticute!
Ma primiti si pe mine la voi?
Datele mele: UM 24 aprilie DPN 29 ianuarie 2007.
Data nasterii mele: 30 sept. 1979
Deocamdata am fost la spital si mi-au facut programare de-abia peste 4 saptamini la ecografie. In rest NIMIC! Cica sa-i sun daca nu ma simt bine, am singerari si dureri! Mi-e asa o teama de sarcina extrauterina, avort spontan, sarcina oprita in evolutie, saculet gol, etc. M-as duce la particular, dar nici acolo nu iti fac programare asa de repede.
Nu am deocamdata nici un fel de simptome, insa testul a iesit foarte clar pozitiv imediat. Noi incercam un bebe din martie si am fost foarte bucurosi ca ne-a reusit.
Va doresc sarcini sanatoase tuturor si de- abia astept sa ne cunoastem mai bine.

Mergi la inceput

Oana,cred ca mare lucru nu ai ce sa-l intrebi decit daca ai vreo interdictie la ceva.Dar asta cred ca-ti va spune el daca vede ca ceva nu e in regula.Sa-l intrebi ce analize iti recomanda,nu stiu exact ce varsta ai,dar dupa 30 de ani sunt putin mai multe,cred.
Eu zic sa nu-ti faci probleme ca daca ai o sarcina normala atunci ai voie tot ce faceai si inainte,dar poate cu putina grija.
In rest nu esti bolnava,doar putin gravida!

Dana 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Stiu, Danutza. Si imi place tare mult ideea de a fi insarcinata. In noiembrie fac 29 de ani...oricum inainte de a pune in aplicare planul sarcina m-am dus la doctor si l-am intrebat ce analize sa fac ca sa vad daca ma pot apuca linistita...si mi-a dat vreo 5 de facut.
Nici o problema daca imi da mai multe...samburelul sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim spune:

Azi am fost la doctor si am vazut inimioara mica de puiut. Ne-a spus ca totul este ok si ca voinicul lui mama are 0.31 cm. Numai bine pentru cele 6 saptamani implinite. Asa de emotionati am fost, de nu va pot spune, parca n-am mai fi trecut o data prin asta. Se vede treaba ca uitam repede... Saptamana urmatoare mergem la consult, iar peste inca 2 iar la eco.

O zi frumoasa!

Simona 6+ si Ruxi

Mergi la inceput