Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (60)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Am copiat ambele retete de socata si o sa le incerc. Deocamdata am facut-o pe cea postata de mine - am pus de aseara socata la facut.Va spun cum a iesit!

Noki, din pacate nu e jucaria mea, desi lui Victor i-a placut f mult.asa ca posesia inseamna proprietatea la bunuri mobile asa ca , pastrati-o sanatoase!scuze de intarziere!

Incaltari din piele, frumoase : 150.000 cora – stiu de la xandra - si 200.000 obor, ambele din piele, frumoase.

Eu l-am dat cu calgel la indicatia pediatrei.

Pt ce e vremea mai naspa instalez masina de cusut pt niste cearceafuri pt Vic.O sa iesim mai tarziu.

Poate stradaniile mele dau roade si incepe prichi sa adoarma singur!S-a intamplat ieri dimineata si azi dimineata iarasi.Dar cu o floare nu se face primavara.Sa va spun metoda mea: de vreo 2 saptamani ii tot vorbesc, explic ca e baiat mare, ca trebuie sa adoarma singur, ca eu o sa stau putin cu el, etc. Sa nu radeti de mine dar astea sunt metodele mele!

Lavi, ti-ai luat cartea aia a dr. Ciobanu cu adolescentii? am vazut-o la diverta.Eu am cumparat-o mai demult.Cand a deschis-o sotul meu, jumatate e despre sex, a ramas paf.Hehe, daca era si pe vremea noastra , maica!

Ile si bb Victor - 22 dec
Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Bic, ai dreptate cu blocatul bebelacilor in anumite pozitii ... sunt super haiosi!!!
Mamici mai experimentate si mai "cu vechime", ia uitati-va la Daria mea ... ce parere aveti, poate fi vorba de vreo boala a copilariei? Rubeola? Eu am crezut ca sunt ciupituri de tantari, dar nu stiu ce sa zic, la mine se fac blande maricele si umflate ... la ea sunt simple punctuletze rosii. Ma tot gandesc sa nu ma trezesc cu altceva, oricum am inteles ca la bolile astea eruptive, apar toate bubitele odata.
I-am verificat ganglionii, care nu sunt umflati; nu are febra, starea generala e buna. Voi, care aveti puiuti mai mari si ati mai intalnit astfel de situatii, ce ziceti?

Camy & Daria

Varsta Dariucai
Poze Camelia si Alexandra Daria (02.01.2006)
POZE NOI - NOUTZE
"A day without laughter is a day wasted!" ~ Charlie Chaplin ~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

camelia , poate sunt o iritatie de la caldura

Ile si bb Victor - 22 dec 2005
Varsta Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Stai calma ca e mai mult ca sigur de la caldura!! Al meu Stefan are asa ceva dar mai multe bubitze pe burtica si e de la caldura !! Acum...eu asa cred!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

'neata!
Nu ma bagati in seama cu necazul meu cu refuzatul mancarii??? Biiine...
Camelia, si eu zic ca sunt de la caldura plus praful de afara.

Intrebati de incaltaminte cu talonete. Langa mine, la "Lumea copiilor" sunt intre 650.000 si 780.000 cele mai mici masuri, pentru bebei. Insa mi-a zis cineva ca la Flora ar fi un magazin cu de toate pentru bebici, foarte ieftine si bune, pantofiori pe la 150-200.000. Bluzite la 65.000. Asa ca in week-end-ul asta ma duc sa verific!

Acum vreo 9-10 zile v-am zis ce mi-a recomandat doctora dupa vaccin: program de premergator, in anumite conditii. Pentru a nu isca polemici pe un subiect care deja crease tensiuni, nu am scris mai detaliat. Va zic insa acum, pentru ca din cate citesc "printre randuri" s-ar putea sa va intereseze pe unele dintre voi.
Deci ne-a zis sa-l asezam in premergator cam de 7-8 ori pe zi, cate 5-10 minute. La inceput la o inaltime mare, a.i. sa nu atinga podeaua cu picioarele. Cica i se formeaza muschii lombari. Apoi, sa-l incaltam cu ghetute inalte si cu talonete (!) obligatoriu, sa-l lasam sa atinga podeaua cu toata talpa, nu doar cu varfurile! Ne-a zis ca la inceput va sta "gramada" pe premergator, mai apoi se va tine drept, pe urma va incepe sa mearga cu el, mai intai in spate, apoi in parti, pe urma in fata... Inca nu stim cum va face, ca nu l-am pus din lipsa de timp. In week-end aranjez camera pentru noi experimente, fac spatiu, il voi aseza pe jos pe o saltea mare, ca sa se catere, sa cada pe jos, si sa mearga in premergator. Abia astept noua etapa!

Atentie! Ne-a prescris sportul asta doar pentru ca baiatul meu sta foarte bine in fundulet, se joaca bine cu jucariile, se suceste, sare in fund, se agita si nu cade, pe scurt sta foarte bine. Abia atunci se poate trece la premergator.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

quote:
Originally posted by Gandacel

Ia uitati aici!
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=134

uite inca un comentariu:

"RASFATAREA este un factor negativ in dezvoltarea copilului, desi se confunda de multe ori cu alintarea, exista insa deosebiri intre ele: oricarui copil ii place sa fie alintat. Daca alintarea este exagerata, trecandu-se peste masura normalului se ajunge la faza anormala de rasfat. Sa nu uitam ca rasfatul si egoismul copilului sunt frati gemeni.
Oare parintii care isi rasfata copilul si-au pus vreodata problema daca in viitor viata il poate rasfata asa cum l-au rasfatat ei in copilarie?
Este adevarat ca parintii au obligatia de a crea in familie o atmosfera de bucurie si voie buna, dar aceasta se poate obtine fara manifestari de alintare excesiva. Este mai bine ca parintii sa manifeste in fata copiilor o purtare calda, dragastoasa dar moderata.
Desigur ca dramuirea sentimentelor nu este usoara, mai ales cand e vorba de un copil nascut dupa multe sacrificii si indelung timp dorit, dar este periculos sa se pastreze mereu o pozitie afectiva exagerata. Parintii care isi iubesc cu adevarat copilul se vor gandi la ce e mai bine pentru acesta, la omul care va deveni copilul lor, nu la ce simt ei.
Prea multe desmierdari verbale, prea desele sarutari, exagerarea cantatului la patul copilului mic, leganatul, strica linistea si somnul copilului. Cu timpul copilul isi transforma aceste mici exercitii psihice intr-o stare de neliniste si plans fara rost, din care nu se potoleste decat cu desmierdari.
Copilul rasfatat devine pretentios nu numai in interpretarea celor ce i se spun, ci si la modul cum i se vorbeste: nimeni nu are voie sa-i faca observatie pe ton mai ridicat, caci plange imediat; la culcare vrea sa-i cante numai cineva anume din familie si exemplele pot fi numeroase, iar dandu-i-se satisfactie la toate toanele, el ajunge treptat tiranul familiei.

Rasfatatul, cu de la sine putere, isi ia permisiunea multor acte, nepermise altora de varsta lui. De cele mai multe ori este grosolan cu cei din casa, ceea ce nu este o trasatura a caracterului sau ci o forma de rasfat, caci politetea unui om nu reprezinta totdeauna delicatetea sa, un om politicos poate fi un mare egoist si un om grosolan poate avea un suflet delicat. Parintii pot remedia defectul rasfatului inainte ca acesta sa se transforme in egoism. Daca nu crestem copilul intr-o atmosfera de adoratie, rasgaiala, lipsa de respect pentru ceilalti oameni, daca il indrumam sa se comporte delicat si cu respect cu persoanele din jurul sau vom avea un copil plin de calitati si care ne va aduce mari satisfactii. "

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya spune:

Gandacel, mie cand imi face fitze conu' Razvan il las sa bage mana in castron si sa guste singur, eventual ii dau si lingurita. Daca ii place papa dupa ce a gustat casca ciocu' singurel, daca nu mi-o scuipa direct pe ochelari si trebuie sa o iau la trap spre bucatarie da o dreg cu ceva...
E adevarat k se lasa cu mizerie, dar zau ca e distractiv sa vezi piticu manjit bine, el se amuza si in final se papa tot.
Bavetica??? am renuntat de mult, tragea de se spanzura in ea, il imbrac si eu cu ceva de sacrificiu...
si inca ceva, castronu piticului meu este colorat, deja il cunoaste, casca niste ochi cand il vede....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

dragut articolul despre rasfat!
Eu nu sunt adepta exagerarilor de nici un fel. Nici prea multa dragoste nu-i buna, ca aduce a control, nici tensiuni continue in familie si prea multa disciplina, ca vom avea un copil incordat. Mai ziceam eu la un moment dat pe alt topic, ca e bine sa ne formam intai noi ca oamenii care vrem sa devina copiii nostri, asa vor iesi exact cum vrem. Noi suntem exemplele, noi le trasam linia pe care vor merge mai tarziu singuri.

Despre papica, nimic...??? Sa fi fost de la caldura?
Am cumparat acum o saptamana o carticica din Carrefour, "Alimentatia copilului mic". Foarte interesanta. Are si retete, insa are niste principii de baza, care mie imi sunt folositoare. Acolo zice ca legumele se pot da amestecate in piure de la inceput, insa ar fi recomandabil sa se dea intai cate una singura, mai apoi sa se amestece, ca si fructele. Eu n-am facut asa. Am sa incerc azi sa ii dau mai putine amestecate, de ex. doar cartof cu dovlecel. Sau ce am in frigider... :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Buna !

Azi e mai buna ca ieri, nici nu e asa cald, nici eu nu sunt atat de ocupata...cica.

Copilul meu e din ce in ce mai rau, am inceput cu bronsita,apoi am facut prima oara in viata lui prostia de a incerca sa evit antibioticul ( de ce oare?! sa folosesc si eu iconul, ca chiar ca asa as face ) si i-am dat tratament alternativ, foarte bun ( cah...) si foarte scump, din pacate a dat iar in complicatii asa ca din tuse a devenit grav,cu otita bilaterala deocamdata seroasa, febra 39, etc. etc... bietul copil cu mama tembela !
Ma rog, sa imi fie invatatura de minte, mai ales ca doctorul nostru minune ( ei, da, avem si noi numarul de telefon al unui pediatru barosan ) pe care l-am sunat azi-noapte m-a bestelit in toate felurile, inclusiv cu chestia: daca erai tu in situatia lui ce faceai? luai aspirina si asteptai sa treaca de la sine, sau te tratai cu antibiotic, a doua zi sa fii pe picioare?!

Mai, am cetit pe aici ca incaltamintea bbului trebuie sa aiba talpa cat mai flexibila... Eu stiam ca e exact pe dos, ca trebuie sa fie rigida, sa nu il lase sa calce pe varfuri, sa il oblige sa calce cu tot piciorul, cu taloneta sa ii formeze arcada... Ma rog, se pare ca sunt cate pareri, atatea...obiceie, ca si faza cu Calgelul care provine se pare de la o tanti taarreee informata, informata de niste parinti taarrreee priceputi, care or fi turnat tubul de Calgel in lingurita si l-or fi administrat copilului la atare... cam ca faza cu baba si supozitorul expirat care avea un ...gust nasol.

Va pup, ca ma cheama datoria!

Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melku spune:

Buna dimineata!

mamici, pliz help, cum fac io piureul de conopida ??
ca m-am apucat de experimente si nu stiu daca iese ceva si acusica vine ora pranzului. am spalat bine conopida (cateva floricele din alea...), am oparit-o si acu fierbe...si mai departe? cat tre sa fiarba? fierbe greu? cam miroase a varza!!! sigur e in regula pt bebelusa mea? a mai dat cineva piure de conopida cu carnita de pui?
Lavi, parca la tine am citit...pliz daca esti pe faza, zi-mi si mie...

si inca ceva? ce sunt alea TALONETE?

melku & bebe Daria (2.11.2005)

Mergi la inceput