Mamici de iulie - august 2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Cristinik, asa e, ai dreptate...ar fi destul de greu sa ingrijesti un bb daca ar tb sa stai in pat...
Eu stiu o fata care a facut cezariana si la cateva luni a ramas din greseala si l-ar fi lasat daca se putea...dar dr i-a sugerat ca e prea devreme si riscant si a facut chiuretaj...

Cristina +33 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Eu de azi-dimineata am burta tare, tare, tare si o gramada de contractii (ce-i drept marea majoritatea nedureroase), care nu cedeaza deloc, in ciuda gynipralului. Sper sa nu-mi pregateasca bebe vreo surpriza. Am mai avut eu zile din astea super-proaste si am scapat cu bine, dar acum nu stiu ce sa zic... sper totusi sa mai reziste putin bebe inauntru.

Pumpkin, cu o foarte mare parere de rau, eu trebuie sa-ti zic ca nu o sa pot veni la intilnire. Imi este frica sa risc, as vrea totusi sa-l mai tin pe bebe in burtica si vreau sa evit orice efort.
Le pe fetele care or sa se duca la intilnire si le urez distractie placuta! Si pofta buna!

Cristina, 34+ si bebe Eric Andrei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Mai fetele eu am spus doar ce mi-a zis doctorul meu,daca intr-adevar asa e sau nu,nu stiu.
Cand am fost in Romania la ginecologul meu mi-a spus ca el ar avea curajul sa imi puna sterilet chiar daca am cezariana Curaj? Hmmm parca nu suna prea bine,nu?
Eu chiar nu stiu ce metoda o sa folosim dupa nastere
Ma duc ca mi-a venit sotul si cica ii e foameeeeeeeeeeee

Stefania 30 + cu Patricia
David (24 dec 2004)
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Cristinik, n-o sa iti faca bebe nici o surpriza, stai linistita si poate inceri sa dormi putin. Si da un semn mai tarziu sa stim de tine ca esti ok. la fata

Cristina +33 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

quote:
Originally posted by cristina_ana

Pumpkin, cu o foarte mare parere de rau, eu trebuie sa-ti zic ca nu o sa pot veni la intilnire. Imi este frica sa risc, as vrea totusi sa-l mai tin pe bebe in burtica si vreau sa evit orice efort.
Le pe fetele care or sa se duca la intilnire si le urez distractie placuta! Si pofta buna!

Dragutza, imi pare rau ca nu-ti e bine. Daca maine esti mai bine noi te asteptam. Daca nu, te trec in capul listei pentru prima intalnire cu carucioare de prin august.

Miky 34 + si bebe
Albume : Burtici 18 martie15 aprilie 6 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Salutic fetelor, am ajuns acasa,am apucat sa manac ceva si am mai inviat. Am fost si la medic si mi-am facut programare luni la 14.45 sa primesc medicalul.

Fetelor daca mi-ar povesti cineva ce am patit eu as zice ca ce poveste buna, asa ca trebuie sa trec eu prin ea nu pot crede ca-i adevarat. V-am zis ca se pare ca-s probleme la munca, ceva cu politie si arestari. MAi precis sotia sefului si seful sunt cei care au de-a face cu asta. Azi nu mai aveam medical si fata sarguincioasa am zis sa merg sa-mi termin ceva, dau eu la semnat la care-o semna pe acolo si le spun ca plec la medic.

M-am trezit cu eu dimineata, am plecat la munca si am ajuns ca vai de mine gafaind desi am mers cat se poate de incet. Am vrut sa sun la usa dar nu am mai apucat ca geamul de la usa era spart si in usa un nene. I-am explicat ca lucrez acolo si ca daca vrea ii arat acte. A inceput sa zambeasca si a zis ca trebuie sa intrebe daca mi se permite sau nu sa intru. A venit altul si mi-a spus sa vin luni inapoi. Am spus iar ca eu lucrez acolo si ca am venit numai sa anunt ca eu intru in medical de luni. La care ala cica sa vin cand ma fac bine. I-am spus ca de fapt ca pana se naste bebele nu mai vin si apoi si dupa ce se naste o perioadabuna (am zis sa nu pun ca nu mai vin niciodata). Am intrebat ca totusi ce-i acolo, ce se inntampla. A iesit afara nenea ala si mi-a spus frumos ca seful meu are probleme si ca dureaza pana se clarifica ce si cum. M-a sfatuit sa merg acasa frumos si sa-mi vad de sanatatea mea si a bebelui meu ca nu-i de mine stresul de acolo.

Am avut soc pentru ca eu imi puneam problema ce va fi la birou insa nu m-am astepta ca nu am sa fiu lasata sa intru in cladire. Asa ca saptamana asta chiar daca nu as fi avut medical eram acasa.

Am plecat la S-Bahn inapoi, si ma gandeam cu graza ca ce-i acolo este serios. Si stand asa pe scaun am simtit ca nu mai aud si nu mi vad, cumva mi-a scazut tensiunea nu mi-a crescut. Am apucat sa le spun celor din jur ca nu-mi este bine si sa beau apa. Noroc ca aveam apa ca mi-am revenit repede, o doamna a vrut sa iasa cu mine la gara sa mergem la un punct de urgenta. Mi-am mai revenit, nu a fost nevoie de urgenta si am mers la medic ca stiam ca-i cineva acolo chiar daca dr mea nu-i. Acum sunt relativ OK dar cumva speriata cred, sper sa nu ne cheme si pe noi astia pe la politie sa ne interogheze. Cred ca daca nu eram gravida primeam altfel evenimentul asta dar asa parca mi se face rau numai cand ma gandesc

Simt meru nevoia sa vb cu cineva, pun mama si sun la mama ca o sa-mi fie mai bine

pup

Monica si 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Cristina_Ioana, stai linistita ca daca e sa nasc sigur va anunt, ca eu vreau neaparat sa am galerie.

Pumpkin, asa ramanine, daca maine ma simt bine va anunt si vin. E foarte posibil sa nu ma lase pe mine inima sa stau departe de voi, mai ales daca e frumos afara. Eu sunt genul de persoana care niciodata nu lipseste cind e vorba de distractii de orice fel. Oricum, la intilnirile cu bebici SIGUR nu scapati de mine.

Fetelor, stiu ca s-a mai discutat aceasta problema, dar eu totusi vreau va intreb ceva: a folosit vreodata vreuna dintre voi crema depilatoare in zona X? Ma intereseaza in primul rand daca exista asa ceva, adica special pentru acea zona, si daca poate provoca iritatii sau alte minunatii. Stiu ca in timpul sarcinii crema depilatoare nu e indicata, dar ma gandeam ca ar fi mai buna decit lama, macar in zilele cind mergem la doctor sau inainte de nastere.

Cristina, 34+ si bebe Eric Andrei

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

Cristinik, (sper ca nu te superi ca-ti zic asa, am furat si io ideea de la Cristina_Ioana), eu m-am epilat si cu crema mai demult, n-am avut nici o problema , nici o iritatie, ramane pielea foarte fina. Exista o crema speciala pentru zona intima pe care am folosit-o si la axile. Poti sa te testezi initial pe o portiune mai mica de piele sa vezi cum reactionezi si daca e ok pana a doua zi (sau cateva ore) avansezi.... Eu daca n-as fi suportat ceara cred ca apelam la solutia asta, chiar daca nu e indicata.
P.S. Mie sincer mi-ar fi teama sa ma rad cu lama inainte de control, daca ma tai si ma fac de ras la doctor ?

Miky 34 + si bebe
Albume : Burtici 18 martie15 aprilie 6 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Am terminat si eu curatenia si ma facut un dush si acu ma relaxez oleaca ca mai apoi ma duc sa fac papa.
Sabana interesant ce ai gasit tu. Multumim ca ai pus si aici sa ne informam si noi.
Map mama draga prin ce peripetii mai treci si tu. Chiar ca parca e un film de actiune ceva. Ma bucur ca de acum vei sta si tu acasa si poate vei fi mai relaxata si te vei simti mai bine.
Am cautat si eu pe net despre sterilet dupa nastere si mare lucru nu prea am gasit. Informatii generale si de pe alte forumuri cateva subiecte depre asta. Oricum am sa vad ce zic astia aici am sa intreb medicul cand merg in iunie la programare ca sigur el ar trebui sa stie mai multe.

------------------------
28+
Born free, now I'm expensive.
Poze
Lucrusoare baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Uitati parerea unei tipe

Eu posed un sterilet din ianuarie 2003 la un an si ceva dupa ce am nascut prin cezariana. Ma simt fosrtte bine, am fost la control regulat. Se face la o luna, la doua, la 6 luni si apoi la un an pana la 5 cand se schimba. Eu cred ca este cel mai sigur contraceptiv, bineninteles cel mai sigur este abstinenta. Oricum pastilele sunt cu doua taisuri, iar alte metode foite, spermicide si alte chestii sunt mai putin sigure ca cele mecanice.
Ca inconvenient ar fi in primul rand daca organismul tau il suporta sau nu, apoi un pic mai mult sange la menstruatie si mai lunga menstruatia.

Mi s-a spus ca steriletul este metoda contraceptiva ideala pentru mine. Este adevarat?
Am un baietel, nascut prin cezariana si nu as vrea sa mai am alt copil.

Mi s-a spus ca steriletul este metoda contraceptiva ideala pentru mine. Este adevarat?

Pacat ca nu v-ati gandit la montarea unui sterilet inainte de nasterea copilului. Daca steriletul nu a fost montat in timpul cezarianei, trebuie sa astepti cel putin 6 saptamani dupa operatie, ca sa eviti o eventuala perforare a uterului.

Uterul cicatricial dupa operatia cezariana reprezinta o contraindicatie majora de montare a steriletului.

Profesor doctor Vasile Luca, medic primar obstetrica - ginecologie la Centrul Medical Bio-Medica International, iti raspunde:
Avantajele utilizarii steriletului
Steriletul asigura o contraceptie locala fara efecte secundare, acesta fiind avantajul cel mai mare - dupa montare, contraceptia este garantata pentru 3-5 ani, nefiind necesare alte masuri contraceptive (calendar, grija administrarii regulate de anticonceptionale etc.). Nu in ultimul rand aplicarea lui este foarte simpla.

Dezavantajele utilizarii steriletului
Steriletul nu este indicat pentru femeile care nu au avut copii (nulipare) deoarece poate determina o sterilitate secundara care este greu de tratat ulterior, poate determina metroragii (hemoragii nesistematizate) care, prelungite, necesita extragerea lui si uneori poate fi un factor favorizant de inflamatie locala.

Trebuie avut in vedere ca exista mai multe tipuri de sterilet comercializate prin farmacii si montarea acestuia este simpla, dar presupune un control ginecologic premergator pentru a stabili starea se sanatate genitala precum si momentul optim montarii lui.
Dupa instalarea steriletului, daca nu exista complicatii locale (metroragii, dureri, inflamatie) viata sexuala poate fi reluata in aproximativ doua saptamani.
Steriletul este indicat femeilor care au nascut cel putin un copil si sunt sanatoase din punct de vedere genital precum si celor carora le este contraindicata contraceptia hormonala.
In afara igienei sexuale obisnuite, nu exista alte recomandari specifice unui sterilet. Acesta poate fi pastrat timp variabil intre trei si cinci ani, in functie de tipul de sterilet si de aparitia, sau nu a unor complicatii locale.

Unele femei se confrunta si cu altfel de probleme atunci cand folosesc steriletul ca mijloc de contraceptie, dar aceste cazuri sunt foarte rare. Exista posibilitatea, ca in cazul oricarei metode de contraceptie, sa apara esecuri in eficienta contraceptiei. Uneori, steriletul poate fi eliminat spontan (insa in cazuri foarte rare).

raspunsul unui medic

Intr-adevar este de dorit sa nu folositi sterilet, pentru ca aveti o cicatrice uterina. Totusi, operatia cezariana nu este contraindicatie pentru insertia unui dispozitiv intrauterin. Asadar, puteti folosi aceasta metoda contraceptiva

asadar parerile sunt impartite. fiecare alege
Eu atat am simtit.

Sabina + Alexandra + tata Silviu

Mergi la inceput