La cate saptamani ati nascut?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

quote:
Originally posted by tanima_i2002

Mai fetelor, tot vad ca ati nascut la 41-42 de saptamani. De ce ati stat atat? Nu e cam riscant? Eu stiu ca sarcina normala dureaza 40 de saptamani, deci intre 38 si 40 trebuie sa se produca nasterea daca nu se induce. Am auzit atatea cazuri care au nascut prea tarziu si fie au avut copii probleme la nastere, ca lichidul s-a inverzit sau mai stiu eu ce fie si mai rau. oare de ce se ajunge pana la aceasta varsta a sarcinii si medicii nu recomanda nimic? E neglijenta lor sau a viitoarei mamici. Eu nu am de gand sa stau mai mult de 40. Poate sunt cazuri de ovulatii intarziate si de fapt bebeii erau la termen, numai varsta sarcinii dupa ultima menstruatie e mai mare? Lamuriti-ma si pe mine ca ma ingrozesc cand vad astfel de raspunsuri la voi.
tanima 20 fix



Tanima, nu e nici neglijentza medicilor, nici a viitoarelor mamici. Iti voi spune cazul meu, dar cu sigurantza nu e singular.

In mod normal, in ultimele doua saptamani - deci sapt 39 si 40, se monitorizeaza (CTG de fiecare data) sarcina tot la 3 zile. Daca se depaseste termenul, monitorizarea se face tot la 2 zile in sapt 41 apoi in fiecare zi. Daca bebe e bine merci, lichid amniotic suficient (asta se verifica de fiecare data), deci nu sunt indicatii de suferintza fetala, atunci se asteapta declansarea naturala, pana cel tarziu la 42 sapt implinite. Spun cel tarziu, pentru ca depinde de clinica. In clinica unde am nascut, nu faceau provocare mai repede de 10 zile depasire. Repet in conditiile in care totul e in regula cu bebe.

Si tot in cazul meu, in ziua 12 de depasire, la control, doctorul a constatat ca desi bebe era Ok, capsorul nu era coborat in bazin, si a decis sa provoace contractii. Iar dupa trei ore ingrijorati ca ritmul inimii era prea mare la bebe (nu a fost nimic, asa avea ea ritmul de cateva saptamani), au decis sa rupa apa (si sa ii ia sange pentru analize) asta insemnand ca nu se mai asteapta. Gagalicea s-a nascut in dimineatza urmatoare, perfect sanatoasa, mare - 4050gr la 55 cm. Iar singura "problema" legata de faptul ca a stat mai mult in burtica a fost faptul ca manutzele ii erau mai "ridate" sa zic asa, adica pielea mai incretita. Si-au revenit insa repede. Iar faptul ca a pornit cu greutate mai mare a fost un avantaj - mie nu mi-a venit laptele 5 zile, asa ca a avut de unde sa scada.

Teoretic sarcina dureaza 40 saptamani de la prima zi a ultimei menstruatii. Practic insa, o sarcina se considera la termen intre 38 si 42 saptamani. Tocmai pentru ca nu se stie in general excat data conceptiei.

Deci, ca sa inchei: nu e vorba de neglijentza. E vorba de a lua in calcul avantaje si dezavantaje, e vorba de a urmari atent evolutia si a lua decizia cea mai buna pentru fiecare caz in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Sa mai contribui si eu putin la stricatul echilibrului: baiat nascut prematur, 32 de saptamini fix, prin cezariana de urgenta cauzata de o mama cu serioase probleme, maaare tensiune arteriala dar cu un bebe super puternic care a respirat singur singurel din secunda 1 si care a fost si este sanatos tun!

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lazy spune:

28 saptamani-baiat
36 sapt -fetita


Am stricat echilibru
Dupa mine,babismele vor ramane vesnic .......BABISME......


Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

40 saptamani + 9zile: DPN 9.12.2004, prima provocare 11.12.2004, a doua provocare 14.12.2004, a treia 17.12.2004 9 dimineata, apa s-a rupt la ora 14, la ora 22 dilatatie maxima, ora 2.30 cezariana de urgenta, greutate 3800, 51 cm, apgar 7.

Important este ca nu a prezentat nici un semn de sarcina depasita, placenta ok doar ca facuse kk inauntru si s-au prelevat probe.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

38 sapt. 4 zile, fetita, contractii, rupt apa la spital, iesit bb dupa o ora.

http://www.victorstoica.ro/eliza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

EU AM NASCUT LA 37 DE SAPTAMANI , FETITA,DE 3,300 GR.SI 56 CM. EU NU AM AVUT DURERI NUMAI AM SANGERAT PUTIN SI LA O JUMA DE ORA DE CAND AM AJUNS LA SPITAL AM NASCUT. A FOST USOR DAR NU TOATA LUMEA TRECE ASA DE USOR PESTE O NASTERE SUNT CAZURI SI CAZURI.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Pe Ioana am nascut-o la 40 de saptamani fara o zi, iar pe Maria am nascut-o la 39 de saptamani si 3 zile!!

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

La 36 de saptamani.
2610 grame, 49 de cm...
Baietel, pe numele lui Nichita Christian.
Mag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Apanda spune:

La 40 saptamani si 6 zile un bebelus de 2.700 kg si 48 cm. Dar sanatos tun.

Pupici pitici multi si mici, de la A@A@A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Eu la 40 sapt + 2 zile fix, baiat 3,500kg...se declansase travaliul dar stagna si s-a trecut la cezariana...

Dar o colega de servici a nascut recent tot baiat, 3,200kg, normal, la 37 sapt!

Deci nu e o regula, asta e clar!!

Corina si Andrei (24.11.2004) cascador
Daca vreti sa ne vedeti, aici sunt pozele noastre: Andrei

Mergi la inceput