Mamici de iulie-august 2006 (53)
Raspunsuri - Pagina 4
cristina_ana spune:
Cristina_Ioana, eu spuneam ca un col de 2 cm la 33 sapt. cit ai tu nu e ceva foarte nasol, si am sa-ti dau niste exemple.
In primul rand eu: la 20 sapt. colul era de 2,8 cm, la 28 sapt. ajunsese pe la 2 cm, iar la 32 sapt. era sub 1 cm. Acum am 34 sapt.incheiate, maine intru in 35 si vad ca inca mai rezist. Si stii ca in tot acest timp am avut cred ca sute de contractii, si dureroase si nedureroase. Important e sa tii contractiile in friu cu medicamente si bineinteles sa stai in pat.
Acum sa-ti zic de o mamica de la mamici de mai-iunie. Imi amintesc ca avea la 30 sapt. un col de 2 cm, pe la 34 sapt colul era f.f.f scurt, cred ca asa cam ca al meu, ea nu a prea stat in pat desi avea contractii, ca era toata ziua la cumparaturi, si cu toate astea a ajuns la 40 saptamani sa i se provoace nasterea, ca depasise termenul
Eu am doua prietene care au avut probleme mari toata sarcina din cauza contractiilor, cu col scurt sau chiar intredeschis si au nascut una in sapt 35 si cealalta in sapt 36 niste copii absolut normali, care nu au avut nici o problema.
Asa ca nu e chiar de speriat situatia ta. Daca stai cumintica bebe Luca o sa mai ramana la mami in burtica macar cateva saptamani.
Sper ca i-ai transmis lui Mishi pupicii din partea noastra si sa speram ca bebe al ei o sa ajunga macarla 2 kg inainte de a se naste. Ii tinem pumnii!!!!
Sabana spune:
Map ai grija cu inima. Vezi sa nu fie lipsa de calciu. Eu iau calciu o data la spatamana. Stiu ca doza mi se termina cand imi apar carcei.
Ieri medicul internist imi zicea sa beau un litru de lapte pe zi pentru a avea lapte. Iar eu abia daca beau o cutie la 2 saptamani. Voi ce stiti de chestia asta?
Ioana si Cristina_Ana stati cumintele la pat si aveti grija de bebei.
Ioana transmite-i lui Mishi toate cele bune si o asteptam cu bine acasa.
Eu cred ca fug mai incolo in parc. E o caldura la mine de nu se poate respira. E groaznic. In plus din cauza sapei s-a ridicat toata umezeala. Sunt tare mandra ca am aai reusit un pas. Acum dupa ce se usuca cum trebuie trecem la rigips si parchet. Gresie si faianta in baie si cam gata.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
andreea25 spune:
pupici la burtici!
mai fetelor voi chiar ma speriati.ia stati cumintele dragutelor si nu va mai ganditi la prostioare ca nu o sa nasca nimeni mai devreme decat trebuie si toate o sa fim bine sanatoase ca si bebeii nostri.s a inteles?asa sa ganditi de acum inainte!
hai ca fac pe dura io.
cristina_ioana,miti multa sanatate ,incercati sa va odihniti.ptr buli si mishi la fel, cristina te rog sa le transmiti ca toate ne gandim la ele si o sa fie bine.
crissy71 bine ai venit la noi ,sarcina usoara si bebe sanatos.
sabana si io am inceput sa ma umflu,am mainile si picioarele de nu le mai recunosc.si din pacate si la mine e santier si parca nu se mai termina.dar trecem noi peste toate nu? nu stiu cum te descurci tu dar io nu prea ma mai pot misca asa ca trebuie sa faca sotul saracu' toata treaba.
fetelor eu mai am 2 sau 3 sapt de mers la servici si nu cred ca mai pot ,picioarele abia imi mai intra in niste tenesi. si e cald si ma omoara drumu'.
nu stiu dc am timp sa intru maine asa ca va urez de acum LA MULTI ANI celor care isi serbeaza ziua de nume si celor care au sarbatoriti acasa.
multi pupici si nu uitati cumintele1andreea25
28+ si
Sabana spune:
andreea si eu abia mai incap intr-o pereche de adidasi. Trebuie sa imi caut papucii de anul trecut. In tot balamucul asta habar nu am pe unde or fi. Si la mine face sotul saracul, o am si pe soacra mea, iar de 2 ori pe saptamana am o tanti la curatenie. Si noua ne e greu, dar trebuie sa facem si asta pentru a o primi pe bebita intr-un mediu adecvat, fumos si curat. Sper cu ajutorul lui Dumnezeu sa razbim pana la capat.
Fetelor voi aveti aer conditionat la bebe in camera? Noi stand la mansarda e cam cald vara si nu stiu ce sa fac daca sa pun sau nu aer conditionat. Eu nu prea sunt adepta lui, mai ales ca sufar si de sinuzita si pentru mine e o pacoste vara. Nu il prea suport.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
adelapop spune:
cristina nu am zis eu de col scurt la 2 cm ca nici nu ma pricep
al meu avea 3,3 mm la 15 SAPT iar la 19 saptamani avea 3,2 mm
de atunci nu am mai facut eco la iosup iar la dr meu nu am mai intrebat
o sa vad pe 1 iunie ca facem 32 saptamani si sper sa nu mai uit sa intreb
30+
quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
Adelutzo, parca tu imi ziceai ieri ca 2cm nu inseamna col scurt rau?
La voi cat mai era colul la ultimele masuratori, aveti idee?
Cristina +33 si Luca
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png
anasia spune:
buna, burticute!
am scris si ieri mesajul, din pacate calc. a luat-o razna si mi l-a sters, n-am avut rabdare sa-l scriu din nou;
a. cicel poti sa ma treci cu ultimele masuratori la 28 sapt=1197g; sunt bucuroasa ca bebe s-a intors, pana acum totul e bine, am mai avut zilele astea niste contractii, dar mi-au trecut;
cristina ioana, imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva, tocmai vroiam sa-ti scriu ca dr T nu e in tara cand ai fost la spital, bine ca bebe Luca s-a cumintit;
am vorbit cu bulinuta, se simte mai bine,este acasa deocamdata, dar e cu regimul, care nu este tocmai placut;
am ramas rau in urma cu informatiile, pe mine ma roade ceva important:pediatrul l-ati ales, dupa ce criterii si unde, nu cunosc pe nimeni in bucuresti?
pupici la toate burticutele
anasia 29
miti2004 spune:
draga anasia, vroiam sa te intreb daca cumva bulinuta mai intra de acasa pe internet ? sau ea avea net doar la servici ? ca am inteles ca si ea ar avea diabet gestational, si vroiam sa o intreb una-alta, pt ca si eu cred ca am, dar abia marti ma duc sa repet testul de glucoza.
fetelor, sanatate tuturor si ,
multumesc,
miti 29s
July25 spune:
quote:
Originally posted by AYSHA 2
July, intrarea este libera, poti sa vii fara sa te inscrii, sunt persoane deschise.
Aysha2, multumesc pt.lamuriri.
July25 30+ Maria si Andrei (30.11.1996)
July25 spune:
quote:
Originally posted by acvi
Salutic fetelor!!Nu v-am mai scris de mult timp desi ma stadui sa va citesc zilnic.
Saptamina asta m-am simtit cam rau...marti am fost la dr de familie si aveam tensiunea 8.5 mi-a dat un Ca si m-a trimis acasa..dr meu e plecat pt 2 saptamini din tara si mi-e frica sa nu patesc ceva..am ameteli si nu pot merge prea mult.SInt insa fericita ca si dozarile pt RH de la 28 saptamini au iesit negative...poate am noroc sa aiba si bb tot rh - ca si Alex!!
Tot saptamina asta mi-am facut o mie de nervi pe sistemul nostru sanitar!!!DUpa ce am umblat cu o reteta jumatate de oras sa gasesc una care mai elibera retete gratuite..aflu ca dr mi-a completat gresit codurile medicamentelor..ma intorc remediez greseala..revin la aceiasi farmacie ca sa aflu ca gravidele salariate nu primesc medicamente gratuite(desi pe reteta bifasem ca sint asigurata!!)!!!Eram un pachet de nervi ca puteau sa-mi spuna d ela inceput si nu mai umblam atita drum degeaba.
Am o burtica rezonabila..incerc sa stau cit mai mult sa ma odihnesc dar e greu cu un nazdravan linga mine care ma vrea partener pe terenul de fotbal.
Multa sanatate tuturor!!
Gabi 28+ si Alex.
Gabitza, imi pare rau de faptul ca nu te simti tocmai bine. Si eu va tin pumnii sa nu fie probleme cu Rh-ul bb-ului.
In ceea ce priveste lipsa dr.din tara e intocmai cu legile lui Murphy. Daca el este plecat doar o zi poti fi sigura ca tocmai in ziua aceea vei avea nevoie de el.
si tine-ne la curent.
July25 spune:
quote:
Originally posted by adelapop
fetelor dar de ce nu veti mai pune gura pe dulce un an dupa nastere?
nu avem voie daca alaptam sau ca sa slabiti?
30+
Adinutzo, nu stiu motivele altor fete dar eu din cauza de silueta. Ca m-am facut cat o balena si mai sunt si mica de statura. Daca ma vezi...te sperii. Din cate stiu cu bb nu-i problema la alaptat daca mananci dulce.