Ai nostri ca brazii (ian-feb 2005) - 17
Raspunsuri - Pagina 12

ana maria spune:
ana maria spune:
 Fetelor apropo de pofta de mancare Victor are pofta doar de fructe si de chestii racaroase. Pentru astazi la pranz i-am facut niste chiftleutze la cuptor si ii voi cu o salatzica de rosii si castraveti. Iar de ieri am inceput sa-i dau capsunele. A mancat doua mici bucatele am vazut ca nu a facut reactie alergica si am continuat azi i-am pus doua capsuni in coteilul de fructe. Abia astept sa apara mai multe fructe sa-i variez mesele...
Crinuta nici eu nu sunt adepta antibioticului si as fi vrut sa nu folosesc niciodata. Dar la amigdalita de acum o luna (si el luase tot de la un copil microbu') simptomele au aratat clar ca era nevoie. Victor mai si ragusise, respira greu. Desi am asteptat sa treaca febra de la sine, nu s-a intamplat asa si atunci am recurs la antibiotic iar in 48 de ore nu mai avea nimic. Apoi am tot discutat cu medicul despre antibiotic si mi-a spus ca nu scade imunitatea ci doar utilizarea repetata poate creste rezistenta la un anumit antibiotic. Iar pentru refacerea florei exista acum tot felul de remedii in afara clasicului iaurt. 
Nu crede ca eu te sfatuiesc sa ii dau antinbiotic eu cred doar ca daca e nevoie trebuie dat.
Am vazut aici pe forum un subiect al unei mamici care povestea ca intr-o luna daduse 4 tipuri de antibiotice ca tot nus e vindeca puiu'... Asta mi se pare o problema...
Ana Maria si Victor Stefan  (15 12 2004)
(15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!

amo2004 spune:
amo2004 spune:
 Hai ca m-am mai linistit si eu vazand ca nu numai Mihai refuza carnea si supele/ciorbele. El pe langa fructe, iaurt, branzica mananca foarte bine oul facut omleta, gris cu lapte, lapte cu cereale si lapte simplu (lapte bea cam 5-600 ml pe zi). Ii mai plac chiftelutele si snitzelele de pui/peste, dar doar daca i le dam in manuta, nu amestecate in legume. Mai avem mult pana la a manca normal. Eu oricum nu renunt, ii dau mereu sa guste din ceea ce mancam noi. Cateodata gusta, alteori nu deschide gurita macar, insa eu insist. Pana la urma se va obisnui cu gusturile si isi va da seama ca mancarea oamenilor mari e buna. Si sper ca si organismul in crestere fiind va cere ceva in plus. Eu zic sa avem rabdare si sa nu ne panicam si mai ales sa nu ii fortam, ca de foame nu mor ei. A, pt. ca nu manca carne, dr. ne-a dat sa luam picaturi de Fe Haussman. Am facut o cura mai lunga, de cateva luni (4 luni parca, nu mai stiu exact )
)
Mona si Mihai (13 ian. 2005)
The nicest thing about the future is that it comes one day at a time

sirimie spune:
sirimie spune:
 Cristina multa putere si felicitari pentru ce faceti voi acolo! Bia e acuma mare, ce mai! Sa treaca cit mai repede efectele si are sa fie bine!
Crinuta multa multa sanatate lui Rayan! Sa ii treaca repede.
Amaya ma bucur ca Andrei e bine. Bravo voua ca ati renuntat la suzeta, e mare lucru!
Dana buna ideea cu dusul mai rece cind bb are febra mare, multumim.
Bubu eu cred ca Vlad e destul de mare sa nu fie foarte grav daca nu maninca lapte, dar cel mai bine ii dai derivate de lapte (iaurt, brinza) si poate dupa ce face pauza de lapte are sa-i placa din nou.
Ana Maria Anda numeste casa noua locul unde scrie acum povestile despre Irina.
Eu nu am timp  am o gramada de lucru la servici, si sint obosita rau pentru ca Vladut nu ma lasa sa dorm, se foieste, vrea numai cu mine in pat, cred ca ii ies dinti dar nu inteleg de ce nu ies odata
 am o gramada de lucru la servici, si sint obosita rau pentru ca Vladut nu ma lasa sa dorm, se foieste, vrea numai cu mine in pat, cred ca ii ies dinti dar nu inteleg de ce nu ies odata 
Si Vladut e mofturos rau, mai ales la masa de carne si legume, nu vrea nici sa deschida gura sa vada ce e acolo.. Nici fructe nu maninca prea bine.. Bea dimineata lapte 260ml si seara cereale cu lapte, astea sint singurele mese care ii convin..
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! 
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot

Witchie spune:
Witchie spune:
 nu ne-am mutat, doar povestile cu iri si-au schimbat adresa.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina 
 Trei generatii (de lopatele)

bubu05 spune:
bubu05 spune:
 Kris, daca vrei sa-i dai lapte din comert, trebuie sa fie integral, cu 3,5% grasime. Cel UHT, la cutie, nu se fierbe, cel pasteurizat la punga e bine sa-l fierbi, ca altfel se strica repede. Eu ii dau lui Vlad Milli la cutie rosie, este UHT cu 3,5 grasime si ii pun la 100 ml o lingurita rasa de biscuiti pisati(facuti la blender, ca un praf); eu ii iau Elite, Petite Beure. Nu ii pun cereale ca nu vrea de nici un fel...dar daca Biancai ii plac cerealele, incerca sa-i pui.
Lui Vlad ii mai iese un incisiv lateral jos, cred ca de-aia a fost cam agitat de doua nopti...
Oana si  Vladutz (2 ianuarie 2005)
 Vladutz (2 ianuarie 2005) Poze cu Vladutz
Poze cu Vladutz

sirimie spune:
sirimie spune:
 Bubu pediatrul tau ti-a spus sa nu fierbi laptele UHT?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! 
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
Poze de la Mot

ana maria spune:
ana maria spune:
 Anda, am vazut si eu casa cea noua, am citit povestirea si mi-a placut tare mult!!! Tu pe la cat mergi in Ho si Min?
Haideti sa va povestesc si eu ceva care m-a scos tare din sarite. Sambata am fost in parc in Moghioros si Victor s-a asezat intr-o masinuta (de la zona Bebelusilor). Apoi a aparut o bunica si si-a pus nepoata langa el. fetita este cu o luna mai micuta decat Victor. Brusc s-a intors catre el si si-a infipt manutza in ochiul baietzelului meu. Vreau sa va spun ca a ramas si cu o vanataie sub ochi si cu o zgarietura in acelasi loc. Ce credeti ca mi-a spus bunica? "E tare rea".... Cool no? Eu n-am reactionat in sesnul de a ma certa cu bunica de altfel constienta de "calitatile" nepoatei....ci doar am luat mostenitoru' de aoclo si am plecat. 
Iar a doua zi ne plimbam prin cartier cu carutzu si un baietel ( de fro 3 ani) care venea din sens opus vine si se pregateste sa-i dea lui Victor cu o masina in cap. Norocul nostru, de data asta, a fost mama copilului care probabil stia ce poate odoru si din urma lui l-a oprit la timp.
Voi ati avut experienta in care copilasii vostri sa fie agresati?
(15 12 2004)

PatriciaArdeleanu spune:
PatriciaArdeleanu spune:
 Ana-Maria, din pacate cred ca nu vom putea sa evitam asemenea momente. 
eu in general sint mereu in urma ei sa nu i se intimple ceva, mai ales ca merge de curind si inca mi-e teama sa nu ia vreo bordura in nas, asa ca o mai feresc de copiii mai mari care alearga ca bezmeticii, sau cu biciclete, role, etc, si, vorba Andei, mamele sint undeva departe (dar oare noi cum vom sta cind ei vor avea 3-4-5 ani si vor alerga la fel???)...sau cind vin la carutz si vor sa puna mina pe fatza, etc. 
daca se joaca cu alt copil, noi trebuie sa fim mereu in preajma sa nu isi bage degetele in oki, pentru ca ei nu stiu ca asta e ceva rau. Ea stie ca are oki si mi-l arata si pe al meu si pe al altui bebe, cum le spune prin parc  ...asa ca aici e rolul nostru protector.
...asa ca aici e rolul nostru protector.
da, noua ni s-a intimplat sa ne rastoarne un baietel si sa cada pe spate, noroc ca nu a venit cu capul prea tare de ciment, si era la 1 m de mine...ce sa mai zic?? aseara s-a apropiat de alta fetitza prea mult, amindoua fetitele erau de mina mamelor, nu singure, si s-au lovit cap in cap...
Periculosi sint copiii 2-3 ani lasati de izbeliste si mamele stau la taclale si tigari. vom vedea cum va fi cind vom ajunge in faza aia...
O faza nasoala am facut, pe urma am realizat. Mergeam in parc si la intersectie o taraba cu flori, o tiganca si un tiganus de vreo 3-4 ani care se juca pe jos. vine fugutza sa puna mina pe Rebecca, si eu repede ii zic: Nu, nu pune mina pe ea! si dau sa ocolesc copilul...s-a uitat tiganca la mine, si pe urma am realizat si de ce...dar eu am ferit-o doar pentru ca nu vroiam sa puna miinile din praf pe cupilu' meu dar sint constienta ca s-a observat mult mai urit...asta e... Patricia si
 Patricia si  Rebecca (05.02.05)
 Rebecca (05.02.05)

ana maria spune:
ana maria spune:
 Patricia ai mare dreptate, nu prea avem ce face dar asta nu inseamna ca suntem rationale si nu necajim cand puisorii nostri patesc ceva. 
Si eu am facut o mica gafa ieri. Langa mine in parc se intalnesc 2 copilasi cu mamicile lor si una dintre mamici ii sugereaza baietelului ei sa pupe fetita (nu se vazusera demult) iar mamica fetitei sare "nu, nu, ca inca mai e racita, tuseste...". Asta mi-a atras atentia si cand ma uit cu atentie o vad pe fetita plina de muci intinsi pe fata... Institnctiv mi-am luat cupilu si am plecat de acolo... Cred ca a fost evient gestul meu dar recunosc ca as face si mai mult decat atat ca sa nu se mai imbolnaveasca.. Mai ales ca raceala a luat din spital tot de la un copilas care tusea... Si mi-a ajuns o luna de muci....
(15 12 2004)

magga spune:
magga spune:
 Anda, esti maestra!
intrebare serioasa, mai exista pe aici copii cu inclinatii obsesive gen insurubat si redesurubat dopul de plastic de la sticla de apa minerala zeci de minute la rind? O fi normal sau nu? parca petrece prea mult timp  scotind capace si punindu-le la loc. 
Oana, am uitat sa-ti spun ca ai fost mortala cu pozele de la croisette. sa inteleg ca iti place de monica. 
multumim cui stie sa raspunda