Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (57)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Cristina Negara,

Sa sti ca este acum Nurofen pentru copii, este pentru orice fel de durere, febra, dureri de dinti etc(scrie pe cutie). La Stefan can ii dau, efectiv can nu se mai poate, functioneaza
Calpolul e mai vechi.
Nurofenul mi l-a indicat dr. pentru dureri de dinti.
Panadolul il dau cand facem vaccin, dupa ce venim. iar seara ii dau Nurofen. Asa a zis dr. pentru ca nurofenul e mai puternic si pentru noapte e ok.
Tu faci cum vrei.


Veronica Szamcsek si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze cu Stefan Peter; Poze la 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

N-am citit nimic din urma din cauza de copil bolnavior.

Vestea buna e ca ne simtim mai bine. Mai haraie un pic dar nu asa de tare ca saptamana trecuta. Mucii sunt infinit mai putini. Tratamentul a ramas acelasi dar i-am scos Ambroxulul seara si i-am pus Vibrocil. Ca daca lasam Ambroxolul seara era jale. Muci multi-multi. I-am scos si Nurofenul sirop ca nu mai voia sa inghita siropurile si i-am pus Paracetamol supozitor. Raman insa accesele de tuse care l-au facut deja sa vomeze de doua ori. Aseara la masa de la 17 chiar ma miram ce bine papa cand l-a apucat o tuse de a dat tot afara. Asa ca eram plini de voma amandoi, canapeaua, parchetul si covorul. M-am speriat destul de tare pt. ca aveam senzatia ca nu poate respira. Pana l-a urma a fost ok pt. ca dupa 2 minute deja radea. In fine azi noapte a dormit de la 20, 10 pana la 6,20 fara sa se trezeasca, dupa 3 nopi nedormite cred si eu. In seara asta mergem la medic sa vedem ce facem in continuare. Mai ales pt. tuse si poate si pt. pofta de mancare caci am cam pierdut=o.

Fetelor am si eu o intrebare, bebeii vostri nu transpira in scoica/ scaunel de masina? Eu il gasesc tot timpul transpirat la spate si ma gandesc ca o fi transpirat in scoica si cum l-am scos de acaolo l-o fi batut vantul. . Vrem sa ii cumparam un scaunel de masina dar as vrea sa aiba husa din bumbac -asta pt. ca ce am vazut noi aveau huse sintetice. Scoica noastra are husa din bumbac dar ce folos caci dedesubt are ceva sintetic plus polistiren.
Voi ce ne recomandati?

Am mai vazut ca discutati de carucioare sport. Noi nu ne permitem momentan. Va trebui sa luam un patut pliant/tarc sau ce o fi pt. cand merge la buni. Un alt scaunel pt. papa tot pt. la buni si scaunelul de masina. Cel mai urgent ne e patutul. Si pt. ca pe la noi in oras nu sunt va trebui sa ne orientam pe Net.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

neatza dragelor si multumim din suflet pentru urari!

Noi am inceput luna a sasea tare "zvapaiat" cu emotii la greu .
De azi a intrat si Stefan in clubul copiilor fara astampar si cazatori din pat. Am tremurat ca niciodata si v-am inteles asa de bine pe cele care ati trecut prin asta. Chiar, Noki, mi-a venit sa te sun! Cum s-a intamplat? Pai era vreo 7:30 dimineatza si bebe era in pat cu noi, intre noi. La un moment dat, se juca cu tat'su si eu zic hai sa profit de pauza sa atipesc vreo 10 minute, ca ma trezise de la 5. Ce se gandeste taica-sau? Pleaca - fara minte - la baie si nu-i pune nici o perna/patura/obstacol in partea ramasa libera de pat. Am auzit o bufnitura si am sarit ca arsa! Intre marginea patului si calorifer sunt aproape 30 cm si pe lateralele patului sunt doua manere solide de fier ale sertarului. Stefan zacea pe burtica, cu capul lipit de unul din manerele alea de fier si incepuse sa urle de sperietura.
Numai eu stiu cum l-am luat in brate, am inceput sa-l caut peste tot. Are doua zgarieturi, una langa ochisor si una pe un piciorul, dar bine ca nu i-a intrat vreun maner in ochi sau in cap! Pe urma m-am pus pe urlat la taica-sau, care a sters-o iute la servici.

E....si asta e un episod care urmeaza celor de ieri. Ieri l-am luat pe Stefanel din parc sa mergem in control la dr. ortoped, ca dr. mele i s-a parut ca ar avea nevoie de kinetoterapie, avnd o intarziere pe stanga. Il pun in scaunul de masina, trag centura peste scaun si ma pornesc. La un moment dat am asa un feeling - am avut senzatia ca mi-au troznit urechile, desi nu fusese nici un zgomot. Ma intorc, vad scaunul de masina rasturnat! Intorc privirea peste umarul stang, capul lui Stefanel se itea aproape de mana mea (care eram la volan) si el radea smekereste, cu cracii in sus, de ce isprava a facut! Apoi, la dr. la control, a dat un adevarat spectacol: pur si simplu nu putea sa-l prinda pe pat sa-l consulte. Parca se juca cu ea si se intorcea intr-o viteza de eu eram tot cu mainile pe marginea patului si ii spuneam dr. ca are un pat prea ingust. Stefanel se distra de minune, chiuia si se radea la ea, i-a furat cheile si i le-a aruncat. La sfarsit dr. ne-a zis ca nici vb de nevoie de gimnastica, ca e pe cale ca inceapa sa se tarasca de-a busilea si ca are dezvoltarea tonica a unui copil de 8 luni. In schimb, ne-a avertizat ca avem un copil foarte nazdravan si foarte iute si ca jocurile si jucariile pt el tb sa fie din acelea care-l linistesc, care-i dau de lucru, pentru ca altfel se agita rapid. Va tb sa stam cu okii pe el ca pe butelie (ceea ce nu am facut, vezi patania de azi) si sa-l prindem in toate hamurile posibile.

na, cam asta e Stefanel. Chiar doream sa intreb zilele trecute pe forum la ce varsta ati mutat salteaua patutului la "subsol" pentru ca, in urma cu o saptamana, l-am gasit cam asa: cu o mana, un picior + capul peste marginea patutului, parca se pregatea sa aterizeze pe covor. Of-of!

Multumesc de rabdare!

Tania & BB Stefan (17.12.2005)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

MANDY, ce ma bucur ca mergeti spre insanatosire! Da, imputinarea mucilor e semn bun!!! va pup si sanatate multa.

Tania & BB Stefan (17.12.2005)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

HOLA OLA...
inainte de toate LA MULTI MULTI ANI sarbatoritilor de zilele acestea, sa fiti sanatosi si voiosi !!!!!!!!!!

in sfarsit am calculator...ca avusese cristi grija de el sambata dupaamiaza si ca atare a fost paralizat saracutu'..eu cu ceva crize pt ca am pierdut aproape 1 GB de poze de ale piticului, dar asta este.

FELICIA, multam inca o data si
de retinut cu regurgitatul ca asa face si vladut, doar ca-mi va fi greu sa-i dau la 45 grade ca nu-i place asa...decat la orizontala...

BEE, da, s-au luat banii in sectorul 4. din ce stiu eu se dau pana in 13 ale lunii, nu ar strica sa intrebi in amzei daca ti-aiu fost trimisi banii...
postasul stiu ca trebuie sa vina de 3 ori acasa...

cam atat ca nu am citit din urma si acum plecam afara...


joy si Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

ma trece si pe mine cineva in listuta voastra.
Daca vreti daca nu eu tot va scriu

datele noastre:
29 ani, dpn: 24oct,42 sapt, Stefan, 4400 kg, 54 cm, apgar 9, Arad, matern Arad, Dr. Bunescu, cezariana

Veronica Szamcsek si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze cu Stefan Peter; Poze la 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Ehei, Joy, sa-ti traiasca calculatorul. Vad ca l-ai resuscitat

Mamica Ilincai Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

la nume este Stefan Peter
scuze!



joy,
bine ca ai calc.
Eu as muri fara el acasa.

Veronica Szamcsek si bebe Stefan Peter (07.11.2005)
Poze cu Stefan Peter; Poze la 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Fetelor dragelor va multumim de urari!

Tania, am citit pataniile lui Stefanel si la prima parca mi-a stat inima in loc! Nu de alta dar la noi aioci, daca cade missa din pat sau de oriunde altundeva pai cred ca e grav, ca avem doar gresie peste tot, inclusiv in camera ei!
Zilele trecute o tineam in fundulet pe covorasul ei si la un moment dat se lasa cu forta pe spate de abia am prins-o si am inghetat cand am vazut ca daca nu o prindeam dadea direct cu capul in coltul unei masute din lemn joase care nu era departe! De atunci am cosmaruri mai ales ca eu sunt panicoasa rau!

Si chiar, buna intrebare de la cate luni coborati salteaua la patut? Pt moment noi nu prea ne fataim in patut, dar pe covoras facem ravagii...

Mandy, bine ca se simte mai bine Kristian! Intrebai de transpiratie, transpira dintotdeauna in scaunel sau de cand e bolnavior? Noi nu avem probleme cu asta desi e mult mai cald aici.



Alina si Amalia 17.11.2005


Poze noi de Paste Catolic 2006


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Tania la cat l-am vazut de topaitor pe Stefan chiar ca n-aveai ce sa-ti faci probleme cu tonicitatea. M-a distrat Cosmin ca a sters-o iute la servici. Ce sa mai zic de Vigil care i-a ras duminica mere direct din frigi, desi eu ii lasasem la vedere pe blatul din bucatarie 2 mere scoase din timp la incalzit. Acum Nati are muci si s-a trezit tusind. Hai sa-i

Mandy ce bine ca e mai bine!!
Alinus deci si drita ta cam la fel ca a mea: doar mere, piersici si caise. A mea e super precauta dar mai bine asa.

Care piersici dau dependenta Hipp sau Nesle?
Piersicile la Mega sunt vreo 196.000 kg, si cred ca zac pe raft de 1000 de ani. Dar lasa ca acusi apar cele din pom.

Noki eu am plase la geam si-s cam impotriva pastilelor ca cine stie ce contin si ce efect pe termen lung au folosite zilnic 3-4
luni/an?

Panadol=Calpol=Eferalgan=Paracetamol
Nurofen=Marcofen=Paduden, Rupan, etc = ibuprofen

Ibuprofenul se foloseste mai recent iar pediatra mea preferata a zis ca s-a constatat si mai recent ca are si niste efecte adverse mai nasoale. Asa ca mai rar. Nu deloc, dar mai rar.

DAR ibuprofenul e si antiinflamator iar paracet. e doar anti febra si durere. In plus ibuprof. "functioneaza" si la o temp mai mare decat paracetamolul.

Iar cu minus: ibuprofenul ataca si nitelus stomacul.

Silvia scuze ca m-am bagat peste tine. Daca am zis ceva gresit, please corecteaza-ma.

Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)

Mergi la inceput