reziliez sau nu contractul de asigurare?

reziliez sau nu contractul de asigurare? | Autor: naty_blondy

Link direct la acest mesaj

am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati daca puteti:eu am inceput sa contribui la asigurarile sociale din 2005.nu stiam daca voi ramane sau nu insarcinata dar ma gandeam ca se poate intampla asa ceva si de aceea m am gandit sa mi platesc eu aceste asigurari sociale ptr. a putea lua si eu acei 8 mil.in cazul in care faceam vre un bebe.pana la urma asa a fost,am ramas insarcinata,acum am 5 luni de sarcina,dar problema mea este ca,am auzit ca nu mai este valabila aceasta lege,ca doar mamicile cu carte de munca pot primi cei 8 mil.este adevarat?chiar daca eu platesc de atata timp sa nu se i a nich in considerare?saptamana trecuta am primit un plic de la casa de pensii,sa ma prezint la ei.cand m am dus m au intrebat daca vreau sa reziliez contractul sau sa platesc ce mai am de platit,ptr. ca eu n am mai platit de cand am aflat ca nu mai e valabila aceasta lege,dar pot plati acum,cu penalitatile de rigoare.cand am intrebat personalul de acolo ce m ar sfatui sa fac,mi s a raspuns ca nu stiu nici ele exact ce sa mi spuna,ca s ar putea sa se ia totusi in considerare pana la urma faptul ca am avut acest contract de atata timp.mi au dat termen de gandire cateva zile iar apoi trebuie sa ma hotarasc ce voi face...ori reziliez contractul ori platesc in continoare.ce ma sfatuiti sa fac???credeti ca pot lua totusi cei 8 mil. pana la urma???sunt intr o situatie tare grea si as fi tare fericita daca as beneficia de acesti banuti.
va rog mult sa mi raspundeti.va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns naty_blondy spune:

ups......nu imi raspunde nimeni????
sa mi spuna cineva macar unde sa ma interesez,dar sa fie sigur,ca nu mai stiu pe unde sa ma mai duc sa intreb.....nimeni nu stie nimic sigur..

va rog mult!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Imi pare rau ca nu iti pot da un raspuns in privinta asta. Eu veneam ca sa intreb ceva pe tema asta. Timp de vreo 2 ani le-am platit si eu (obligatiile la stat) pe baza unui contract cu persoana fizica.
Insa din 2007 mi s-a spus ca nu se mai pot face contracte cu persoane fizice prin urmare mi-am facut o angajare fictiva, unde evident, ca platesc dublul sumei pe care o plateam in trecut. Asadar am o aceeasi intrebare: Se mai pot face contracte pe persoana fizica in privinta asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Nu rezilia contractul.Va aparea in maxim o luna ordonanta de urgenta 148 care va prevedea ca pt mamele care nasc in 2006 va fii valabil contractul de asigurat incheiar cu minim 10 luni inaintea nasterii.
Din cate sustinea o doamna secretar de stat ordonanta se afla la guvern deja.

Roxi 21+ si Rares 9. april.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Nu rezilia contractul, daca poti.
Tocmai am vazut pe www.mmssf.ro/website/ro/proiecte.jsp" target="_blank">http://www.mmssf.ro/website/ro/proiecte.jsp ca este un proiect de Ord. de Urgenta. Fiind in PDF eu inca nu l-am citit, dar asta o voi rezolva zilele urmatoare.
Daca tot ai platit pana acum, ar fi pacat sa pierzi pe ultima suta de metri.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Stiu ca la mine nu este o problema asa de urgenta ca la naty. Insa daca cineva are raspunsul rog bunavointa. Dupa cum am spus aveam si eu un astfel de contract pe persoana fizica insa de la inceputul anului a fost reziliat si continuat cu o angajare fictiva tocmai ptr a plati in continuare obligatiile.
As vrea sa refac un contract pe persoana fizica (inca nu sunt insarcinata si nu stiu cat va dura pana atunci) ptr ca sa scad costurile. Mai este, insa posibil?
Mi se pare intr-adevar aiurea ca, daca nu muncesti. si vrei sa-ti platesti obligatiile sa nu ti se dea sansa...
Dar traim in Romania...si asta ne ocupa tot timpul (cum zice cineva).

Mergi la inceput

va multumesc mult pentru mesaje!pot spune ca m au bucurat mult si mi au mai dat sperante...eu as face tot posibilul sa platesc in continoare,m as imprumuta de bani sa reusesc sa platesc,ptr.ca in total sunt vreo 13 mil cu tot cu penalizari,dupa cum v am mai scris eu n am mai platit cand am aflat ca nu mi se va da nici un ban ptr.bebe,dar imi este frica sa nu raman si cu datorii si nici sa nu iau acesti 8 mil. ptr.ca atunci va fi tare greu de mine.e cam un fel de risc ptr.mine dar am toata increderea in voi.daca mai aflati cate ceva va rog mult sa ma anuntati.pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

quote:
Originally posted by oana_bucur

Stiu ca la mine nu este o problema asa de urgenta ca la naty. Insa daca cineva are raspunsul rog bunavointa. Dupa cum am spus aveam si eu un astfel de contract pe persoana fizica insa de la inceputul anului a fost reziliat si continuat cu o angajare fictiva tocmai ptr a plati in continuare obligatiile.
As vrea sa refac un contract pe persoana fizica (inca nu sunt insarcinata si nu stiu cat va dura pana atunci) ptr ca sa scad costurile. Mai este, insa posibil?
Mi se pare intr-adevar aiurea ca, daca nu muncesti. si vrei sa-ti platesti obligatiile sa nu ti se dea sansa...
Dar traim in Romania...si asta ne ocupa tot timpul (cum zice cineva).

....mERGI JOI, INTE 9-13 (parca) la ITC,ESTE O TANTI lUCIA, SUPER AMABILA, care poate sa te lamureasca!
Eu stiu ca orice persoana este obligata sa fie asigurata ( daca ai avut asigurare pe pers fizica, poti sa-ti faci in continuare).
Nu prea ma pricep, eu am asigurare facuta la ei...

Mergi la inceput

ufffffffff ce sa ma mai fac?????azi am fost iar la casa de pensii sa intreb daca pot plati macar in rate banii din urma,ptr.ca 13 mil.n am cum sa i platesc.mi s a spus ca tre sa platesc macar 5 mil.iar restul ii pot plati in rate...si ca tre sa incep cat mai repede sa platesc,ptr.ca altfel mi se reziliaza contractul in lipsa. acum nici nu stiu ce sa fac.....acolo am intrebat daca s a auzit de aceasta lege,daca va mai fi sau nu valabila,dar nu mi s a dat nici un raspuns...ati mai auzit ceva?????va rog mult daca stiti ceva sa mi spuneti ptr. ca sunt disperata,si n as vrea sa arunc niste bani pe geam si sa nu am apoi cu ce mi creste copilul cand va veni pe lume.cand ma gandesc ca mai am numai 3 luni si voi naste ma ia cu fiori.....
ce i voi oferi eu acestui copil???? nu cred ca este de ajuns ca am avut curajul doar sa l nasc,trebuie sa am si ce i oferi acestui copil...cu ce ajuta statul o mama sa si creasca un copil????si cum sa mai poti face mai multi, cand nici macar unul nu ai cum sa l cresti?????
trebuie sa existe o solutie...nu putem ramane chiar pe drumuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soriceel spune:

incercati sa intrati in audienta la ministrul muncii,nu stiu daca e greu,mai ales gravida fiind,sa asteptati pe la usi,dar poate asa aflati din sursa sigura.va doresc sa se incheie cu bine!!sanatate multa si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolstoy spune:

Trimite un e-mail pe adresa :nepriveste@b1tv.ro.Pe B1TV de la ora 11 este emisiunea "Ne priveste"si in fiecare miercuri trateaza subiecte legate de indemnizatii pt maternitate etc.Spune-le ca esti in criza de timp si poate iti vor raspunde mai repede. Succes!

Si eu am trecut printr-o faza asemanatoare in sensul ca anul trecut ,in aprilie,am terminat concediul de crestere a copilului.Exact din acel moment am incheiat un contract de asigurare cu Casa Nationala de Pensii,era ok daca aveam al doilea copil, beneficiam de indemnizatie.Dar in noiembrie au dat ordonanta pacatoasa si totul nu mai valora decat ca si vechime in munca,nici vorba de indemnizatie.Asa ca in Ianuarie am reziliat contractul si mi-am depus cartea de munca la firma unui prieten.Eram insarcinata deja si atunci se punea problema ca aceste contracte sa nu mai fie valabile pt a beneficia de indemnizatie.Asa cum ti-au spus si alte fete este vb sa apara o ordonanta prin care sa se ia in consideratie si persoanele care au cotizate doar 10 luni nu 12 luni cum se cere mai nou.DAR nu pot sa-ti spun sigur ca se aplica si in cazul tau.Sper sa -ti raspunda cei de la B1 si sa te ajute.

Nicol 25+ si Vladut (3***)

POZE
NUNTA
www.vladut.myou.ro/model/page.html" target="_blank"> VLADUT fotomodel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74827" target="_blank"> Nascut pe 1 aprilie

Mergi la inceput