Steriletul Mirena
Raspunsuri - Pagina 2
Gabbriela spune:
mioritaus, cel mai bine poate un medic bun sa iti raspunda la intrebarile tale... deja pe mine ma depaseste prin cate ai trecut... sper sa fie totul bine cu tine si sa nu mai ai probleme
PS; te rog sa ne scri ce a zis medicu dupa controlul medical.
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
1, 2, 3, 4, 5, 6
I am not a vegetarian because I love Animals; I am a vegetarian because I hate plants.
olguttza spune:
Nu stiu daca marca steriletului e de vina pentru ceea ce ti se intampla. Si eu tot pe 4.05 mi-am pus sterilet (T-Cuper), pentru a rezolva o sinechie uterina, si reactiile au fost urmatoarele: sangerare normala ca dupa orice chiuretaj 3 zile, dureri continue de 13 zile (cateodata sunt atroce) si, incepand din a 6-a zi, sangerari ca in primele zile de ciclu normal (cateodata chiar cu aspect de hemoragie). Evident, m-am speriat si-am fost la doctor; raspunsul a fost asta: durerile sunt contractii de respingere ale organismului impotriva steriletului, iar sangerarile sunt consecinta acestor contractii; atata timp cat nu fac febra, sa stau calma si sa indur orice macar o luna de zile (altfel, interventia a fost facuta degeaba), desi steriletul trebuie sa-l tin minim 3 luni. In acelasi timp, urmez si un tratament hormonal zdravan cu estrogeni si progesteron, dar si cu antibiotic si antiinflamator.
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
didita spune:
Si eu am Mirena. Mi l-a pus in martie si mi-a zis ca primele 2-3 luni pot avea sangerari dese, dar ca nu ar trebui sa fie f abundente. Eu am avut sangerari ceva mai mult de o luna (nu prea mult, cam ca pe la sf ciclului). acum de o luna nu mai am nimic si sper sa nici nu mai am pana mi-l scoate.
T-cuper si Mirena desi se cheama sterilete amandoua nu au acelasi mod de actiune, deci nu se pot compara!
didita
olguttza spune:
quote:
Originally posted by didita
T-cuper si Mirena desi se cheama sterilete amandoua nu au acelasi mod de actiune, deci nu se pot compara!
Ma refeream strict la reactiile provocate de sterilet (indiferent care e numele lui), care, dupa se vede, sunt chiar "foarte" comparabile. Doar organismele nu se pot compara!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
emicris spune:
ma bag si eu pe aici ca ma intereseaza.vreau sa intreb daca mirena e cel mai bun,ce trebuie sa stii cand vrei sa iti pui sterilet.eu am ceva cunostinte care s-au ales cu rani pe col datorita steriletului.a cui a fost vina?
mamica de zmeu
mioritaus spune:
DRAGELOR,, imi cer scuze dar de abia acum am avut timp sa intru pe calc sa va scriu....in urma controlului la dr. ginecolog mi-a spus ca sangerarea vine din uter este normala,ca poate dura si 2-3 luni, durerile de burta si sani sunt si ele normale atat timp cat organismul incearca sa se obisnuiasca cu hormonii cu care nu era obisnuit. Dr. se speriase sa nu sangereze colul foarte tare dupa rezectia cu ansa, mi-a spus ca si de la col trebuie sa ma astept la o oarecare hemoragie pt ca se va rupe coaja dupa 2-3 saptamani de la rezectie.Voi stiti cumva daca se face rezectie cu ansa cand ai spori de candida?
Acum se pare ca am o sangerare mai abundenta (cred ca este menstra pt ca este data cand ar trebui, dar mai stiu eu ce o fi, ca de pe 4 mai sunt toata numai o sangerare )de care imi este foarte frica , pt ca m-a avertizat ca in caz ruperea endometrului in cheaguri sau de contractii ale uterului se poate desprinde si steriletul si sa fie aruncat afara prin menstra.Poate de data asta sunt si eu un pic mai norocoasa si scap de cele 2-3 luni cu probleme si sper sa reintre totul in normal.Pe de alta parte stau si ma gandesc ce urmari poate avea steriletul asta cu hormonii lui de sinteza?Afecteaza sanii, ovarul sau tiroida?
EMICRIS, intradevar, trebuie sa stii motivul pentru care iti pui steriletul si in functie de asta alegi ce ti se potriveste.Spune-ne mai multe despre tine, care sunt motivele pt care vrei steriletul, poate te ajuta vreuna din noi cu vreo parere.
Va pup si numai bine,
Miorita
anky spune:
quote:
Initial creeata de mioritaus
Este posibil sa sangerezi timp indelungat de la steriletul Mirena? Mai este cineva care a patit asta?
Miorita
Miorita,da este posibil,si eu am patit la fel.Singeram cite doua saptamini,asa ca dupa doua luni l-am scos.De durut,nu ma durea.Noaptea aveam crampe la nivelul gambelor si ma simteam foarte umflata ,se pare ca aveam retentie hidrica.
Nu mai vreau nimic pe baza de hormoni,merg pe contraceptia naturala(Persona).
Numai bine
oana8188 spune:
Si eu vreau sa stiu mai multe despre contraceptia asta naturala. E prima oara cand aud de ea.
Oana
anky spune:
Oana,nu stiu daca in Ro se gaseste Persona,poate gasesti altceva sub o alta denumire.
http://www.persona.info/
mioritaus spune:
ANKY,iti multumesc pentru raspuns.......sincer nu stiu cum sa procedez pentru ca dr. ginecolog spune ca este posibil sa sangerez si 2-3 luni pana se obisnuieste organismul cu hormonii de sinteza.Alta solutie numai am ca sa scap de histerectomie si de aceea cred ca am sa astept termenul limita .Daca nu o sa mearga , am sa fac operatia , dar cel putin am sa stau cu inima impacata ca am incercat si ultima sansa.
Numai bine,
Miorita.....sa iti traiasca copiii, sunt niste frumosi, sa iti aduca numai bucurii..